Strimeri za stuku

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Nema potrebe da bude veći Crni, barem po meni. 12cm je neka optimalna veličina za ovdašnje štuke pa čak i za one sa Joce od 4-5 kila. ;)
Odličan strimer.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
lazza je napisao(la):
Nema potrebe da bude veći Crni, barem po meni. 12cm je neka optimalna veličina za ovdašnje štuke pa čak i za one sa Joce od 4-5 kila. ;)
Odličan strimer.

Po meni je 12 cm neki minimum a ne optimum sa i bez Joce ako pricamo o ciljanom pecanju stuke!?! Mada kad pricamo o velcini strimera jako je bitan volumen, sirina i silueta kao i to dali gura dosta vode poput divera. Strimer od 15 cm stuka od 40 cm, 600-700 g spakuje bez ikavih problema jer strimeri su pufnasti i lagani, za razliku od varalica koje su tvrde i teske.

Ipak treba da se trudimo da jurimo stuke od bar pola kile-kilo, a ne da neselektivno i ciljano bodemo sitnuriju od 150-200 g.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
podržavam ovo što kaže ekoljuba mada vala imati i te mališane u kutiji....npr. s proleća ako ovi veliki budu bez napada ili sa puno promašaja od štujki onda valja staviti neki strimer od 12 - 15cm. Ako još lovimo bez kontra kuke toliko bolje za slučajne "penkalice".

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
podržavam ovo što kaže ekoljuba mada vala imati i te mališane u kutiji....npr. s proleća ako ovi veliki budu bez napada ili sa puno promašaja od štujki onda valja staviti neki strimer od 12 - 15cm. Ako još lovimo bez kontra kuke toliko bolje za slučajne "penkalice".
:tbumb: :tbumb: :tbumb:

Sve sami filozofi,lovio sam stuke i na strimerima od 8cm.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Neka bude u kutiji par ovakvih.Možda izleti neka nakon prvog aprila.Na mestima gde jurim babušku često izleti po koja dunavska štukica.

Prilozi

• 13.jpg
    13.jpg
    69,6 KB · Pregleda: 185

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ово нешто дугачко.
Кол'ко.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
peka les je napisao(la):
:tbumb: :tbumb: :tbumb:

Sve sami filozofi,lovio sam stuke i na strimerima od 8cm.

:) nije je nikako čudo i umetnost uloviti strimerom od 8cm ali veči strimeri su uočljiviji i time može ga primamiti štuka iz veče udaljenosti, da joj zagolica alavu radoznalost, a i večim strimerima se uglavnom otarasiš siče koju je bez veze bockati bez potrebe. Ja sam isto jednom ulovio štuku od 3kg na srebrno crnog "Snappy Poddle" od samo 8cm a takva štuka spakuje strimer i do 20cm samo tako. Ipak, svako ko je dosta km pregazio u fly štukolovu če potvrditi da za ozbiljniji fly štukolov valja koristiti veče strimere...barem večina če to da tvrdi ako ne svi ;)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ne,ovo je toliko lagan strimer da ga je moguće bacati i četvorkom.Ipak,silueta je dosta dobra pa u vodi ovo izgleda prilično veliko,a teška Gamaktsu udica veličine 2 potapa ovoliko pp-a bez problema.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Od kako su ritovi u blizini Kladova opustošeni,nemam ni volje ni želje da se bakćem po takvim mestima,iako sigurno ima nekih zaostalih primeraka.Ovako,par strimera u kutiji nije na odmet ako izađe neka u gradskoj marini.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ma pretresi ti te vode.
Nemoguće je da se izlovi sve, sitna mora da pretekne. Tako svi misle da nema ništa,  a one se mirno debljaju i množe godinama.
I onda dođe neko sa strane i naleti na monstrume. A domaći popizde i čude se otkud riba.
Pričam ti iz iskustva.

Vrh Dno