sebastijane, verujem da je mnogo lepo loviti klena na vidjeno,ali kod mene na moravi to nije moguce.u letnjim mesecima voda dobija tamniju boju zbog truljenja algi i vodene vegetacije,tako da kad vidis dno na jedan metar dubine smatra se da je idealno bistra.
kazes jato klenova od 40-45 cm.? to je kod mene na moravi davno postala naucna fantastika

,ili ja bar tako nesto nisam video godinama.klena ima ,nije da nema ,ali kad ogreje sunce i podigne se temperatura vode,sva riba na moravi(takodje i klen)povuce se u brzake i maticu gde ima najvise kiseonika.za njegov lov dosta mi je pomagalo do sad varalicarsko iskustvo jer odlicno poznajem navike ove ribe.ali sad sa musicarskim priborom mogu da ga lovim i po zatravljenim delovima reke gde nije moguce provuci vobler.
ove godine cu posvetiti dosta paznje lovu klena na strimer,a prema mom iskustvu na ovoj reci znam gde cu ga traziti.to su mesta sa jacom strujom i malo vecom dubinom do dva metra ,uglavnom gde se zavrsava brzak i pocinje mirnija voda .takva mesta su pretezno ispod recnih ostrva ili gde reka pravi vecu krivinu i potkopava obalu.
e sad je pitanje kakav strimer upotrebiti na takvom terenu? mora biti otezan da bi ga spustio blizu dna i mora podsecati na malu ribicu ili njeno parce sto je omiljena hrana krupnog klena.probacu da napravim i nekog woolly bugger-a u beloj boji sa dodatkom crvene.