Super Fine Fibers

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Super fine fibersidici, svaka vam cast svima, skidam kapu, ja iskreno nemam snage a iskreno ni zelje da se petljam sa uckurima. Ali vi ste zajebali sve od reda. jos jednom alal vera.  :tbumb:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Zvezdane pohvala za prezentaciju i trud, svaka csat, nadam se da cu ih uskoro isprobati i ja (kako je obecano  ;)) cekam postara ovih dana ::)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Navezao sam nesto suvih, to sto mi treba i nista novo - sve sama klasika, pa onda konacno ono cega imam previse i sto mi i ne treba tako mnogo  :doh: :D :hammer: ali ja to volim da radim i da imam  :lol: opet strimeri...resio sam nakon duzeg vremena da se poigram poliesterskim vlaknima i to sve opet zbog našega Zvezdana...dao mi čovek neku ideju pa da probam...i evo dva komada od kakvih 7-8cm. Četkica za zube je čudotvorni češalj  :yeswink: glede ovog materijala....zvezdane hvala  :tbumb:

Pogledajte dva skoro identična strimera a na različitim udicama vezani...ok, prvi je vezan malo drugačije od drugog ali opet su dosta sličnom tehnikom vezani.
Prvom sam leđa uradio od zelene, sive i smeđe mešavine niti a bok je nežno roza sa par niti kristal feša a stomak beo. Drugi ima beo stomak i zlatno maslinasta leđa. Crvene niti su ispod svega u prom i drugom slučaju.

Meni se više dopada na ovoj za gamaruse #8 nego na ovoj tanjoj šaranskoj jer ove perajice nekako na toj prvojlepše ili prirodnije stoje.

Prilozi

• sf1.jpg
    sf1.jpg
    32,6 KB · Pregleda: 120
  • sf2.jpg
    sf2.jpg
    25,9 KB · Pregleda: 115

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Oho ho,odlični,kolika je dužina strimera?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala! napisao sam gore, 6-7cm taman za ove moje jezerske smuđeve...bar da probam mada za njih spremam posebno iznenađenje ali prvo moram da nabavim jig udice udice  :smoke:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
I ja sam nešto razmišljao da bi ovaj materijal bio dobar i za zubate ribe,samo da se bogatije naveže na udicu!Malo ću da eksperimentišem sa nekim strimerima za štuku!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Malo sam se poigrao sa ovim učkur materijalom (polyester fibers)...da vidim hoće li mi uspeti neka zamisao koju več pola meseca kuvam u svojim mislima. Ideju sam dobio na internetu  :lol: ali samo sliku slično urađenog...materijali i kako je tačno vezano su mi nepoznanica...pa reko, ajd, ovog materijala mi nije neka šteta pa mogu da eksperimentišem malo (opet) :hammer:

I evo, za prvi put ispade to ovako. To je jedini za sada pa ako se dobro pokaže na nekim ribama uradit ču ih malo više i lepše. Evo vam ideje pa probajte i vi ako vam se da ...rep sam formirao pomoču neutralnog univerzalnog silikona sa kakvim se rade i extended abdomeni za majske mušice ili čak caddise. Razmišljao sam da mu premažem glavu isto tim silikonom ali mi to več bilo mrsko  :D pa je na kraju ispalo ovako kako jeste.
Dugačak je 8cm, Leđa i rep su sivi a stomak beo poliester.

Prilozi

• sfm.jpg
    sfm.jpg
    65,1 KB · Pregleda: 489

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala, inace bi to moglo biti jos lepse i urednije....evo probao sam ga u koritu punom vode...stajača voda - tone glavom prema dnu, povlačenjem se ponaša doslovno ko riba koja če uskoro da pandrkne a pošto pored kuće imam jedan potok u njemu sam probao i izgleda ko prava ribica koja se bori sa vodenim tokom...u vodi mnogo lepše izgleda jer je ovaj materijal strašno prozračan u vodi...jedva  čekam da ga probam na nekim ribama.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Ha Seb,izgleda da ti i ja mozgamo o istim stvarima,a vala posećujemo i iste sajtove :smoke:
I ja sam lupao glavu kako da napravim taj repić,pa sam želeo da probam sa običnim lakom za nokte kojim bih premazao a zatim oblikovao makazama repić!
Odličan strimer!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Seb me inspirisao pa sam smotao i ja jednog.Hollow tehnikom prvo sam vezao žutu boju a nakon toga ,debljim i dužim snopom sedefastu!Na kraju sam lakom prešao deo koji sam predvideo za rep,sačekao sušenje,i iseckao makazama!Jebada,možda napravim još neki,mada čisto sumnjam!

Prilozi

• poli keder.jpg
    poli keder.jpg
    96,4 KB · Pregleda: 132

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Probano u kadi,lepo izgleda,mislim da ce ovakvi repici biti jako izazovni za bucka!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kve-Deek_hY&layer_token=2db5d5f23b75047b[/youtube]

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
uskoro ce i ti klicni da vezuju musice i sa caletom da musicare  ;)

Bas mi se dopada ovaj toj kercic...obavezno probaj sa silikonom, rep tako urađen je tanak kao i pravi kederski ali i savitljiv, mislim da če ti se dopasti...uzmi onaj obični neutralni silikon za sanitarije i to je to. Probaj i glavu premazati kojem, u vodi takav strimer kao da nema silikon preko glave, sve je drugačije dok na suvom i nije baš nešto na izgled  ;)

Da, izgleda da posečujemo ista mesta na internetu  :lol: a imam ja još jednu ideju samo nemam to što mi treba...ideja je pa hibridni strimer....kombinacija ovog gore što sam uradio i jednog drugog  :D
Možda ga uskoro budem i navezao.

Vrh Dno