Super Fine Fibers

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Super fine fibersidici, svaka vam cast svima, skidam kapu, ja iskreno nemam snage a iskreno ni zelje da se petljam sa uckurima. Ali vi ste zajebali sve od reda. jos jednom alal vera.  :tbumb:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Zvezdane pohvala za prezentaciju i trud, svaka csat, nadam se da cu ih uskoro isprobati i ja (kako je obecano  ;)) cekam postara ovih dana ::)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Navezao sam nesto suvih, to sto mi treba i nista novo - sve sama klasika, pa onda konacno ono cega imam previse i sto mi i ne treba tako mnogo  :doh: :D :hammer: ali ja to volim da radim i da imam  :lol: opet strimeri...resio sam nakon duzeg vremena da se poigram poliesterskim vlaknima i to sve opet zbog našega Zvezdana...dao mi čovek neku ideju pa da probam...i evo dva komada od kakvih 7-8cm. Četkica za zube je čudotvorni češalj  :yeswink: glede ovog materijala....zvezdane hvala  :tbumb:

Pogledajte dva skoro identična strimera a na različitim udicama vezani...ok, prvi je vezan malo drugačije od drugog ali opet su dosta sličnom tehnikom vezani.
Prvom sam leđa uradio od zelene, sive i smeđe mešavine niti a bok je nežno roza sa par niti kristal feša a stomak beo. Drugi ima beo stomak i zlatno maslinasta leđa. Crvene niti su ispod svega u prom i drugom slučaju.

Meni se više dopada na ovoj za gamaruse #8 nego na ovoj tanjoj šaranskoj jer ove perajice nekako na toj prvojlepše ili prirodnije stoje.

Prilozi

• sf1.jpg
    sf1.jpg
    32,6 KB · Pregleda: 120
  • sf2.jpg
    sf2.jpg
    25,9 KB · Pregleda: 115

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Oho ho,odlični,kolika je dužina strimera?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
hvala! napisao sam gore, 6-7cm taman za ove moje jezerske smuđeve...bar da probam mada za njih spremam posebno iznenađenje ali prvo moram da nabavim jig udice udice  :smoke:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
I ja sam nešto razmišljao da bi ovaj materijal bio dobar i za zubate ribe,samo da se bogatije naveže na udicu!Malo ću da eksperimentišem sa nekim strimerima za štuku!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Malo sam se poigrao sa ovim učkur materijalom (polyester fibers)...da vidim hoće li mi uspeti neka zamisao koju več pola meseca kuvam u svojim mislima. Ideju sam dobio na internetu  :lol: ali samo sliku slično urađenog...materijali i kako je tačno vezano su mi nepoznanica...pa reko, ajd, ovog materijala mi nije neka šteta pa mogu da eksperimentišem malo (opet) :hammer:

I evo, za prvi put ispade to ovako. To je jedini za sada pa ako se dobro pokaže na nekim ribama uradit ču ih malo više i lepše. Evo vam ideje pa probajte i vi ako vam se da ...rep sam formirao pomoču neutralnog univerzalnog silikona sa kakvim se rade i extended abdomeni za majske mušice ili čak caddise. Razmišljao sam da mu premažem glavu isto tim silikonom ali mi to več bilo mrsko  :D pa je na kraju ispalo ovako kako jeste.
Dugačak je 8cm, Leđa i rep su sivi a stomak beo poliester.

Prilozi

• sfm.jpg
    sfm.jpg
    65,1 KB · Pregleda: 489

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
hvala, inace bi to moglo biti jos lepse i urednije....evo probao sam ga u koritu punom vode...stajača voda - tone glavom prema dnu, povlačenjem se ponaša doslovno ko riba koja če uskoro da pandrkne a pošto pored kuće imam jedan potok u njemu sam probao i izgleda ko prava ribica koja se bori sa vodenim tokom...u vodi mnogo lepše izgleda jer je ovaj materijal strašno prozračan u vodi...jedva  čekam da ga probam na nekim ribama.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Ha Seb,izgleda da ti i ja mozgamo o istim stvarima,a vala posećujemo i iste sajtove :smoke:
I ja sam lupao glavu kako da napravim taj repić,pa sam želeo da probam sa običnim lakom za nokte kojim bih premazao a zatim oblikovao makazama repić!
Odličan strimer!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Seb me inspirisao pa sam smotao i ja jednog.Hollow tehnikom prvo sam vezao žutu boju a nakon toga ,debljim i dužim snopom sedefastu!Na kraju sam lakom prešao deo koji sam predvideo za rep,sačekao sušenje,i iseckao makazama!Jebada,možda napravim još neki,mada čisto sumnjam!

Prilozi

• poli keder.jpg
    poli keder.jpg
    96,4 KB · Pregleda: 132

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Probano u kadi,lepo izgleda,mislim da ce ovakvi repici biti jako izazovni za bucka!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kve-Deek_hY&layer_token=2db5d5f23b75047b[/youtube]

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
uskoro ce i ti klicni da vezuju musice i sa caletom da musicare  ;)

Bas mi se dopada ovaj toj kercic...obavezno probaj sa silikonom, rep tako urađen je tanak kao i pravi kederski ali i savitljiv, mislim da če ti se dopasti...uzmi onaj obični neutralni silikon za sanitarije i to je to. Probaj i glavu premazati kojem, u vodi takav strimer kao da nema silikon preko glave, sve je drugačije dok na suvom i nije baš nešto na izgled  ;)

Da, izgleda da posečujemo ista mesta na internetu  :lol: a imam ja još jednu ideju samo nemam to što mi treba...ideja je pa hibridni strimer....kombinacija ovog gore što sam uradio i jednog drugog  :D
Možda ga uskoro budem i navezao.

Vrh Dno