Super Fine Fibers

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
e svaka čast zvezdane  :tbumb:  stvarno su ko bombonice...jesi uradio takve ali u bend back verziji...za onu tvoju luku kada bucov uđe i kruži oko travuljine?

Onaj mali od 6cm mislim koristiti na jezeru...sa njim mogu ganjati i pastrmke iz dubija, da ga ne skidam sa predveza i grgeča i smuđa a isto tako i šarana (u propadanju)....mali multi bunker  :D No, sada če to da vidimo i u praksi ali tako samo zamislio tog malog. Nekada mi ide na živce menjanje muva (čas strimer čas glo bug...). Ovaj bi mogao da bude rešenje za takav izlazak kada idem ciljano na više vrsta riba  :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Pa gde bre Seb da krivim udice sad :blush:Ako naletim na takve original,navezaću i takve!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Sad vezah jednu belicu uz dodatak flašabua za leđa.

Prilozi

• Uckur belica.jpg
    Uckur belica.jpg
    43,8 KB · Pregleda: 202

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
e ovo oni tvoji bucovčići ne znaju šta če da ih snađe...kakvo iznenađenje ih čeka ne mogu ni da sanjaju.  :tbumb:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ćutim, ćutim ali meni se (bez ljutnje) ovi vaši učkur strimeri uopšte ne sviđaju :doh: Možda učkur samo kao dodatak lisici ili nekom neutralnijem/finijem materijalu, ovako su mi skroz plastikaneri  :eek:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
e mito, mito, pa ti uopšte ne kontaš kako se zvezdan i ja trudimo ovako za zaštitu životinja. Zato mi i lupamo po sintetici  ;)

iskreno, imam dosta polarne lije i več mi je palo na pamet da mešam materijale ali previše me vuklo da uradim čisto sintetične i meni se dopadaju...lepše bi bilo da su niti malo ravnije i da su nam na izboru šira paleta boja.

Malo pre sam hteo da kombiniram polipropilen i polarnu liju ali predomislio sam se i navezao jedno malo strimerče od 20cm  :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ha,poslaću ti Milanče jedan set učkur strimera na leto da probaš,pa da vidim šta ćeš tad da kažeš ::)
Bez zezanja,ja sam ovaj materijal probao iz čiste znatiželje još pre dve godine.Tada sam motao neke strimerčiće za bucova a maslinasti učkur fiber sam koristio za leđa.Prvo što mi se svidelo kod tog materijala je što nije menjao boju u vodi.Kako u ruci tako u vodi.Loveći bucova primetio sam koliko dobro izgleda linija leđa u vodi,taj maslinasti materijal se video bolje od svih materijala na strimeru,ali je opet delovao dosta prirodno.Posle sam odvukao misli na drugu stranu i počeo da radim strimere od drugih materijala među kojima je bila i polarna lisica.Vrhunski materijal,možda najbolji i najbliži ponašanju male ribice.Ono što me nerviralo kod nje je to što je na strimeru posle par boljih riba delovala ofucano!Slepila bi se od sluzi i vrlo brzo bi strimer izgledao jadno.I danas mi je ona favorit broj jedan ali ovaj materijal,koji nemam pojma kako se zove, fino pokazuje neke pozitivne osobine.Da je plastika,jeste,to mi nije nikakav problem,da je muka da se pripremi za vezanje,jeste,ali...
Meni strimeri izgledaju dosta dobro,materijal se mnogo lako veže,mek je a poseduje neku dozu masnoće kad se propusti kroz prste pa ne beži mnogo,lako se oblikuje silueta i to se može uraditi i rukama,a naravno lepše izgleda makazama,boje su neograničene,i meni najbitnije,u vodi izgleda lepše nego bilo koji strimer od polarne lisice.Svaka boja na strimeru izgleda neverovatno a ipak se ima utisak kao da je strimer prozračan.Kad ga gledam prilikom povlačenja, odozgo mogu da vidim kroz leđa strimera obe boje koje su vezane do stomaka,najčeše bela i crvena.Na udici kratkog vrata ovaj materijal razbija kako radi, jako je mekan,ne onako prirodno kao polarna lisica,ali prijatno nežan za sintetiku.Strimer radi jako čudno,u svim pravcima, jer mu talasasta vlakna daju posebnu akciju,poput neke sofisticirane opruge.Sve u svemu,materijal koji treba probati.
Ja ga planiram za ovu godinu u solidnim količinama,jedno tridesetak strimera će biti sigurno po kutijama.Probaćemo!

Prilozi

• aspius uckur streamer2.jpg
    aspius uckur streamer2.jpg
    43,9 KB · Pregleda: 195

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
*ebo vas uckuri,kako sam sam doma par dana nist ne radim nego samo motam muve i trpam u kutije.proslu noc sam par sati raspetljavo spagice i igro se cesljem ko djevojcica sa barbikama.
iako fino streamer izgleda i suv i nakvasen!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Hunter je napisao(la):
*ebo vas uckuri,kako sam sam doma par dana nist ne radim nego samo motam muve i trpam u kutije.proslu noc sam par sati raspetljavo spagice i igro se cesljem ko djevojcica sa barbikama.
iako fino streamer izgleda i suv i nakvasen!

:D :hammer:

ma šuti, ja imam več dosta strimera i trebao bi da se malo pozabavim mušicama za pajke i lipce kada ono zvezdan uleće sa nekim njegovim forama i ja se na to primim, prorade mi klikeri i več vidim da mi još kao nešto fali  :doh: i motaj. Ma volim vezati strimere to ti je....a tek pecati njima  ::) koliko god da uživam u mušičarenju finim priborom i suvim mušicama na prvom mestu ipak ja sam strimeraš  :D :smoke:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
To bre burazeru!!!
Uh, da se skupimo nas nekoliko forumaša-strimeraša kod mene kad krene bucov.Kuku,kuku,šta bi bilo :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ma ja sam hteo da dođem do kladova prošle godine kada sam bio u BelojcCrkvi ali tako sam bio ograničen svime i svačim. Ma da Bog da zdravlja pa možda i to bude jednog dana.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Smotao sam i ja ovog Puljisi bunkera od pertle :doh:

Prilozi

• puljisi2.jpg
    puljisi2.jpg
    89,7 KB · Pregleda: 212

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
e pazi sad  8) na tog bunkera ce bocnes takvog bucova ove godine da ce se upiskis od srece i to momentalno  :D :smoke:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ha,ha,ha,daj bože!
Ovo mi je prvi strimer na ovu foru koji sam vezao,nije lud onaj Puljizi,dobra mu je ova fora.

Vrh Dno