Ha,poslaću ti Milanče jedan set učkur strimera na leto da probaš,pa da vidim šta ćeš tad da kažeš :

Bez zezanja,ja sam ovaj materijal probao iz čiste znatiželje još pre dve godine.Tada sam motao neke strimerčiće za bucova a maslinasti učkur fiber sam koristio za leđa.Prvo što mi se svidelo kod tog materijala je što nije menjao boju u vodi.Kako u ruci tako u vodi.Loveći bucova primetio sam koliko dobro izgleda linija leđa u vodi,taj maslinasti materijal se video bolje od svih materijala na strimeru,ali je opet delovao dosta prirodno.Posle sam odvukao misli na drugu stranu i počeo da radim strimere od drugih materijala među kojima je bila i polarna lisica.Vrhunski materijal,možda najbolji i najbliži ponašanju male ribice.Ono što me nerviralo kod nje je to što je na strimeru posle par boljih riba delovala ofucano!Slepila bi se od sluzi i vrlo brzo bi strimer izgledao jadno.I danas mi je ona favorit broj jedan ali ovaj materijal,koji nemam pojma kako se zove, fino pokazuje neke pozitivne osobine.Da je plastika,jeste,to mi nije nikakav problem,da je muka da se pripremi za vezanje,jeste,ali...
Meni strimeri izgledaju dosta dobro,materijal se mnogo lako veže,mek je a poseduje neku dozu masnoće kad se propusti kroz prste pa ne beži mnogo,lako se oblikuje silueta i to se može uraditi i rukama,a naravno lepše izgleda makazama,boje su neograničene,i meni najbitnije,u vodi izgleda lepše nego bilo koji strimer od polarne lisice.Svaka boja na strimeru izgleda neverovatno a ipak se ima utisak kao da je strimer prozračan.Kad ga gledam prilikom povlačenja, odozgo mogu da vidim kroz leđa strimera obe boje koje su vezane do stomaka,najčeše bela i crvena.Na udici kratkog vrata ovaj materijal razbija kako radi, jako je mekan,ne onako prirodno kao polarna lisica,ali prijatno nežan za sintetiku.Strimer radi jako čudno,u svim pravcima, jer mu talasasta vlakna daju posebnu akciju,poput neke sofisticirane opruge.Sve u svemu,materijal koji treba probati.
Ja ga planiram za ovu godinu u solidnim količinama,jedno tridesetak strimera će biti sigurno po kutijama.Probaćemo!