Super Fine Fibers

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Crni učkur,dobar za leđa strimera!

Prilozi

• aspius tricker.jpg
    aspius tricker.jpg
    142,9 KB · Pregleda: 219

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Zvezdane,
vidim da sve više praviš telo strimera pod pravim uglom prema udici. Što ?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Bolje radi materijal koji je ovako vezan, potpuno je slobodan,a i nema opasnosti od mršenja.Nije to nikakva fora,to odavno rade morski vezači.Nego,videću kakve rezultate daje ovakav način prilikom napada bucova,hoće li biti mašenja!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
tako se i večina tuba strimera rade da je celo telo ili barem veči deo iznad tube kao ovde hi-tie tehnika na udici i kako je zvezdan opisao da takav strimer ima bolji rad i nema onog suvišnog mršenja...uglavnom fora je da kod hi tie tehnike da se sve veže ili tako kako je zvezdan pokazao ili 90% materijala na gornjoj strani udice i tek recimo tiih 10% materijala ispod kod same glave da se delimično ili potpuno pokrije udica i sam donji deo vrataudice. Tako se rade i strimeri na tubicama. Neki tuba strimeri izgledaju (posebno neki moji veći) kao da je tuba u sredini i da nema balansa ali taj balans se dobio sa recimo nekih 80% materijala sa gornje strane i 20% sa donje i po 5% (ujedno10%) na bokovima.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Seb je sve pojasnio,a ja dodajem i sliku kako izgleda mokar strimer od sintetike i kako ovaj način vezanja drži materijale dalje od bilo kakve mogućnosti mršenja i omogućava perfektan rad strimera.

Prilozi

• mokri tricker.jpg
    mokri tricker.jpg
    54,8 KB · Pregleda: 197

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@zvezdab, bas je lep!

Evo jednoga isto hi tie s tim da je nešto malo materijala ispod vrata udice...predivan strimer...za ovako nešto sam još mnogo smotan vezač i još se moram vežbati za stegom...
fly-bunker-3.jpg

slika je sa stranice http://www.bayflyfishing.com/flytying.htm (na ovoj stranici ima dosta genijalnih strimera, na zalost mnogo toga jos nisam vezao ali obavezno pogledajte).

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Eh Seb,pa pogledaj koliko je to izbor boja,nestvarno!Već sam gledao taj sajt,ima strašnih strimera,ali se ne štedi ni na materijalima!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ma znam, sve je lakše kada se ima i sa čime...kada je sve idealno od konca pa preko ostalog materijala do udice.
Ja ovaj sajt imam pod bookmarkom vec dugo vremena  :D ali jos nikako da probam neke stvari...ili fali ovo ili ono, pa kada ne mogu vise probam nesto da improviziram i na kraju radi skalpel ili kombinirke  :doh:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Zvezdane,
Videćeš, kako si sam rekao, da li će biti mašenja zbog položaja tela i udice.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Znaš kako,strimer u vodi zauzima položaj kao na slici pa mislim da će dobar rad slobodnog materijala biti presudan da bucov ne kalkuliše mnogo,pa će grabiti ceo strimer.Ove varijante ionako planiram za početak sezone,dok je Dunav zamućeniji.Ali,kad se početkom jula Dunav izbistri,radiću ovakve na manjim udicama,Alp je postovao slike sa onim strimerima na udicama za gamarusa,a moguće da će sintetiku zameniti lija :smoke:

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
proslu godinu sam lovio sa streamerima vezanim od craft fur-a na gamarus udici no 8 i nije bilo promasaja ili otkvacivanja ribe.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Taman ću i ja tu veličinu da forsiram tokom većeg dela sezone!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Došla žena iz kupovine i nosi ukrasnu kesu.Na njoj učkur boli glava.Tirkizna boja,ma ubija kako izgleda.Seci,češljaj,veži!

Prilozi

• tirkizni puljizi.jpg
    tirkizni puljizi.jpg
    82,4 KB · Pregleda: 207
  • tirkizni puljizi2.jpg
    tirkizni puljizi2.jpg
    81,7 KB · Pregleda: 209
Vrh Dno