Super Fine Fibers

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
I evo, za prvi put ispade to ovako. To je jedini za sada pa ako se dobro pokaže na nekim ribama uradit ču ih malo više i lepše.
Kako će tek izgledati iz drugog puta ?  :tbumb: prava riba

E Zvezdane i Sebastijane , opet zadajate nove zadatke ...  :yeswink:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
back to the roots

Prilozi

• fiber potera.jpg
    fiber potera.jpg
    134,7 KB · Pregleda: 128

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Thanks ,  inače ovaj zeleni  je  :-X  pa ga ova ostala trojca jure da  biju  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
danas sam planirao nešto drugo vezati ali ipak pade ovakav jedan strimer....naime, dugo sam ga več zamišljao i skicirao ali navezati nikako...nisam imao udicu i tako dok sam spremao moj ft kutak nađem ovu jig udicu....i tako rešim predveče da uvatim malo vremena i da ga navežem za probu....prvo sam mislio navezati ga čisto samo od poliester fibera i fleša ali prejaka je bila želja da probam sa više različitih materijala i tako: ispod svega toga na vratu udice je pearl fleš šenil, za leđa sam koristio slinky fiber ispod kojega je iste boje fleš (chartreuse), stomak su bele poliesterske fibre (učkur), crveni poliester ispod svega za perajice, onda je to malo umešano sa bucktailom (gore chartreuse dole beli), otežanje su su male olovne oči ispod samih epoxy očiju, u leđa sam dao još malo zlatno maslinastih pa smeđih poliester fibri...malo laka za nokte za formu glave i posle epoxy. Da sam dobio ovakvu glavu sam prethodno produžio vrat udice komadom žice. Dugačak je 12cm i prvenstveno sam ga namenio ne štukicama   :D nego krupnim smuđevima....znam za mesta gde se kriju kod mene na jezeru pa ču probati da ih izčačkam sa ovim. To sam im spremao u mislima ali uradit ču još jednog čim iskopam još koju ovakvu udicu.  Bilo bi ovo dobro za mnoge naše grabežljivice. Kontra-kuku sam namerno skinuo jer znam da će se na to polakomiti mnoge manje štukice pa da ih štolakše oslobodim dok su još u vodi.

Prilozi

• mr.j.jpg
    mr.j.jpg
    97,4 KB · Pregleda: 187

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Odlicno izgleda, a mogao bi i za mladicu-mozda. ali smudjevi sto posto

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ma i mladica bi ga pojurila samo tako i ostali predatori a za mladicu je udica na idealnom položaju samo za nju ciljano kada bi radio ovo bi izabrao malo jaču udicu jer ima jaku i tvrdu čeljust. Ovako, na ovoj udici neke normalne štuke, basevi, smuđevi, poveči bucov, pastrmka...pa manja mladica do kakvih 80cm to je ok...ma dalo bi se i veću  :D ali ciljano za nju ipak bi ja jaču udicu stavio jer se nikada ne zna kakva če da naleti.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovaj strimer će da ubija ponašanjem u vodi!Prava smuđevska poslastica!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja ovih dana punim kutije sa novim strimerima od poliestera!Malo za bucova,štuku,smuđa...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Mešavina crne i sedefaste boje dala je novu boju za leđa strimera,posebno za male letnje vode kad keder i dobija sivkastu nijansu!

Prilozi

• ledja.jpg
    ledja.jpg
    286,4 KB · Pregleda: 122

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Odlicna boja
Svidja mi se i sto je blago talasast

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovo je poliester iz onih najskupljih kesa :D,zato je i kvalitetan!
Bez zajebancije,koga ne mrzi da se bakće sa ovim,moguće su fenomenalne kombinacije boja!
Trenutno pravim letnje kombinacije za leđa,crna,tirkizna i ljubičasta mešavina deluju jako dobro!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Iskoristio sam lepo vreme da isprobam na Dunavu sve strimere koje sam spakovao u kutiju!Dobra je kada,ali dok se ne okupaju u Dunavu,ne vredi.Elem,Dunav je ogroman,ali ne preterano mutan,a ovakvu boju ima sve do maja,juna!Izbacio sam sve bunker-strimere i krenuo sa vožnjom.Prezadovoljan sam ponašanjem strimera u vodi,čika Puljizijeva tehnika vezivanja strimera je fenomenalna.Bunkeri u vodi izgledaju kao prave ribice,uz kompletnu trodimenzionalnost figure,a kroz vodu idu kao šilo!To sam uvek preferirao kod bucovskih strimera,oštru liniju imitacije,a da može i da zaleluja po potrebi!Još jedna stvar koja je me oduševila.Nakon samog jednog lažnog zabačaja,strimeri su skoro suvi,obrazuju istovetnu siluetu kao  na suvom, nema lepljenja!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:tbumb: bravo zvezdane...ja ovih dana jurim posao a kada sam slobodan umesto vezanja samo šmirglanje, testerisanje, merenje, računanje itd. šta....e pa videt če te nadam se uskoro  :D

Što se tiče ovih fibrica od poliestera...zaosta su fenomenalan materijal i čini mi se da je to idealna zamena za originalni EP Fibers (ENRICO PUGLISI FIBERS) čije pakovanje košta oko 6€ (euro gore ili dole).
I ja sam moje isporbao u potoku, strašan rad!!!  :yeswink:

Vrh Dno