Tanka a jaka

Brutallis

Junior member
Učlanjen(a)
07.03.2008.
Broj reagovanja
0
MIXMASTER  koliko placas za kornjacu  :whistle:

http://www.france-peche.com/index.php?cPath=71_72_103

Pa ako imas nekog u Svici , ti naruci

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Evo ja danas uzeh da probam vec proslavljeni "Falcon" 0,128 i "Stroft ABR" 0,148 . Razmisljao sam se da ponovo uzem "Gorilu" flurocarbon ali imam neko malo pakovanje "Robinson" fluorocarbon-a 0,16 za velike nimfe i strimere...

Prilozi

• IMG_5075.jpg
    IMG_5075.jpg
    100,7 KB · Pregleda: 357
  • IMG_5079.jpg
    IMG_5079.jpg
    94,9 KB · Pregleda: 319

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo konacno da postavim sliku tog najlona sto sam ga vec spominjao. Dakle, radi se o najlonu koji je se da pronaći u kineskim trgovinama širom Srbije a cena je do 100 dinara za 100 m. Ja sam ga kupio u Vršcu i Beloj Crkvi. Probao sam snagu ovog najlona i stvarno na vagu sam ga privezao i puca tako kako piše, ako je 0,18 onda puca na 8kg+. 0,16 je isto mnogo jak. Na čvoru je isto dobar. Onko s nevericom sam i dalje gledao pa reko uzet ču nekoliko špulni pa ako za ništa drugo bit če dobri da radim upredene predveze. Kada sam se vratio kući kada sam se latio posla oko upredanja predvesa gle čuda, ovaj najlon nema skoro nikakve memorije, sve se otfrtoljilo i vratilo u prvobitno stanje. No, rešio sam ga testirati na svim ribama i pokazao mi se kao odličan. Ribice od 1,5 do 2 kg su na 0,16mm ništa naročito, zakačio sam i nekoliko manjih šarančića od par kila pa je i dalje to bilosve ok. Predzadnji put na jednoj čistini opazim jedno šaranče gde nema zaklona gde da beži pa reko da probam ta 0,18. Stavljam Glo bug bez kontrakuke u slučaju pucanja da se riba lakše reši udice iz usta. Šaranče skoro 9 kg, najlon  se i tu pokazao bez mane. Istina, menjam podvez čim vidim kakve ogrebotine ali to sam samo jednom uradio jer šarana lovim sa 0,40 koji podnosi 11kg+. No, ovaj monofilament pod nazivom "PURPLE Line" se meni pokazao kao stvarno dobar a za te pare koliko sam ga platio mogu reći savršen. Visoka nosivost i skoro da nema ni malo memorije. Na špulni piše Monfilament Made in Japan, možda i je. Pričao sam sa čovekom koji se godinama bavio uvozom i izvozom kojekakvih stvari i kaže da je moguče da je materijal japanski a se urađeno u kini za menje pare. Iskreno, bašme briga, važno da je đabe i da dobro služi.  :D Ja sam ga pošteno iztestirao i mogu vam reči da slobodno možeteprobati i verujem da se nečete razočarati. Za te pare... :blush: porbajte. Kupite jedan za probu i prilikom kupovine obavezno gledajte nosivost jer se da naći isti najlon 0,18 manje nosivosti kai i 0,20 sa nosivošću oko 6kg. Ja evo ovom prilikom prikazujem 0,18 mm sa nosivošću od 8,20 kg što sam testirao u ribolovu a i na vagici.

Prilozi

• purple line.jpg
    purple line.jpg
    168,3 KB · Pregleda: 374

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Meni to zvuci neverovatno ali vredi probati. Ako naletim na "kineza" kupicu ga.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Gde ima taj Stroft da se nabavi,ovi kod mene guraju samo ovaj Robinson!

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
011-8725 483 je br telefona firme MGP iz Obrenovca, oni su zastupnici i distributeri strofta za nas region, mozda ti nece poslati jedan najlon ali ce te usmeriti na nekoga iz tvog komsiluka ko uzima tu robbu od njih. Marijana je gazdina cerka i ona je ok, ako se ona javi pozovi se na mene-mozda i uspes
ja licno od najlona koristim iskljucivo stroft, od 0,10 do 0,20 i najbolji je od svih koje sam do sada koristio (zadnjih 23 godina)

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Ja sam uzimao stroft u Valjevu u No. 1 prodavnici. Sigurno da ima i u Bg-u da se kupi.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Kuzma je napisao(la):
... ja licno od najlona koristim iskljucivo stroft, od 0,10 do 0,20 i najbolji je od svih koje sam do sada koristio (zadnjih 23 godina) ...

Isto takođe :yeswink:

A poslaće ti ga Marijana, i meni su trenutno nove količine na putu  :tbumb:

Nego Stroft je izbacio novi proizvod, 2 vrste fluorokarbona FC1 i FC2, zasada sam ga video samo kod Mirjane (FlyFishing Europe), skup je kao đavo, ali moram ga probati!!!

http://www.ffe-shop.de/catalog/product_info_products_id-2740.html

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
gringo je napisao(la):
Si merio pravu debljinu tog najlona?

hteo sam već nekoliko puta pa sam zaboravio, ali evo sutra ću da uzmem digitalni šubler pa ču i to da proverim. Meni na oko kada sam stavio pored stroftovog 0,18 isto izgleda.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
sebastian je napisao(la):
gringo je napisao(la):

hteo sam već nekoliko puta pa sam zaboravio, ali evo sutra ću da uzmem digitalni šubler pa ču i to da proverim. Meni na oko kada sam stavio pored stroftovog 0,18 isto izgleda.

i digitalni subleri nisu toliko precizni, najbolje ces ga izmeriti i dobiti tacnu dimenziju SAMO mikrometrom :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Kuzma je napisao(la):
gringo je napisao(la):

i digitalni subleri nisu toliko precizni, najbolje ces ga izmeriti i dobiti tacnu dimenziju SAMO mikrometrom :tbumb:

onda cu to da kupim sutra obavezno  :D :D :D :doh:

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Druze to je strasna zabava, Mislim da ti nista nece biti jasno ili ce ti se sve razjasniti, Na masi najlona su ubelezene neke bezveze dimenzije-uglavnom vece. Nemogu se tacno setiti ali mislim da je sada i na Stroftu malo veca dimenzija, ali nesto sitno.  mada je ranije na koturu pisalo +-0,0001 mm. Narocito ces se oduseviti sa ORIGINAL japanskim najlonima , zvanicna debljina 0,12 a nosi 4,7kg :doh:,
  Obavezno javi zapazanja

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Kuzma je napisao(la):
Druze to je strasna zabava, Mislim da ti nista nece biti jasno ili ce ti se sve razjasniti, Na masi najlona su ubelezene neke bezveze dimenzije-uglavnom vece. Nemogu se tacno setiti ali mislim da je sada i na Stroftu malo veca dimenzija, ali nesto sitno.  mada je ranije na koturu pisalo +-0,0001 mm. Narocito ces se oduseviti sa ORIGINAL japanskim najlonima , zvanicna debljina 0,12 a nosi 4,7kg :doh:,
  Obavezno javi zapazanja

verujem ti kolega ali salio sam se sto se kupnje tice, ne da se mi mnogo ni baviti time. Cenim i ja japanske proizvoda mada sam se sa TMC-ovim 0,10 akronom nosivosti oko kile mnogo opekao. Lipac od 40+cm mi ga pokidao kao da je bio od paucine. Od tada ga koristim za porebravanje nekih mušica :blush: a evo probao sam ga pronaći pa ni ne znam više gde je. Mnogo sam zadovoljniji ovim kineskim što sada koristim. Stroft imam i ja ali ga trošim samo na salominidnim rekama. Mada, zadnji put sam na savi koristio ovaj kineski 0,16mm i prevario jednog debelog i velikog skobalja koje se na žalost otkačio, pa još dosta klenova i lipacate pajki. Ne znam, ja sam zadovoljan tim cudom  :)

Iva

Senior member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
16
Kuzma je napisao(la):
  Obavezno javi zapazanja

verujem ti kolega ali salio sam se sto se kupnje tice, ne da se mi mnogo ni baviti time. Cenim i ja japanske proizvoda mada sam se sa TMC-ovim 0,10 akronom nosivosti oko kile mnogo opekao. Lipac od 40+cm mi ga pokidao kao da je bio od paucine. Od tada ga koristim za porebravanje nekih mušica :blush: a evo probao sam ga pronaći pa ni ne znam više gde je. Mnogo sam zadovoljniji ovim kineskim što sada koristim. Stroft imam i ja ali ga trošim samo na salominidnim rekama. Mada, zadnji put sam na savi koristio ovaj kineski 0,16mm i prevario jednog debelog i velikog skobalja koje se na žalost otkačio, pa još dosta klenova i lipacate pajki. Ne znam, ja sam zadovoljan tim cudom  :)

Ja imam 0,16i 0,18 i to sto je pisao kolega da se ne ponavljamo odlican je ,ja sam isao i uzeo jos po jedan kalem nek se nadje. :tbumb:

Vrh Dno