Evo konacno da postavim sliku tog najlona sto sam ga vec spominjao. Dakle, radi se o najlonu koji je se da pronaći u kineskim trgovinama širom Srbije a cena je do 100 dinara za 100 m. Ja sam ga kupio u Vršcu i Beloj Crkvi. Probao sam snagu ovog najlona i stvarno na vagu sam ga privezao i puca tako kako piše, ako je 0,18 onda puca na 8kg+. 0,16 je isto mnogo jak. Na čvoru je isto dobar. Onko s nevericom sam i dalje gledao pa reko uzet ču nekoliko špulni pa ako za ništa drugo bit če dobri da radim upredene predveze. Kada sam se vratio kući kada sam se latio posla oko upredanja predvesa gle čuda, ovaj najlon nema skoro nikakve memorije, sve se otfrtoljilo i vratilo u prvobitno stanje. No, rešio sam ga testirati na svim ribama i pokazao mi se kao odličan. Ribice od 1,5 do 2 kg su na 0,16mm ništa naročito, zakačio sam i nekoliko manjih šarančića od par kila pa je i dalje to bilosve ok. Predzadnji put na jednoj čistini opazim jedno šaranče gde nema zaklona gde da beži pa reko da probam ta 0,18. Stavljam Glo bug bez kontrakuke u slučaju pucanja da se riba lakše reši udice iz usta. Šaranče skoro 9 kg, najlon se i tu pokazao bez mane. Istina, menjam podvez čim vidim kakve ogrebotine ali to sam samo jednom uradio jer šarana lovim sa 0,40 koji podnosi 11kg+. No, ovaj monofilament pod nazivom "
PURPLE Line" se meni pokazao kao stvarno dobar a za te pare koliko sam ga platio mogu reći savršen. Visoka nosivost i skoro da nema ni malo memorije. Na špulni piše Monfilament Made in Japan, možda i je. Pričao sam sa čovekom koji se godinama bavio uvozom i izvozom kojekakvih stvari i kaže da je moguče da je materijal japanski a se urađeno u kini za menje pare. Iskreno, bašme briga, važno da je đabe i da dobro služi.

Ja sam ga pošteno iztestirao i mogu vam reči da slobodno možeteprobati i verujem da se nečete razočarati. Za te pare...

porbajte. Kupite jedan za probu i prilikom kupovine obavezno gledajte nosivost jer se da naći isti najlon 0,18 manje nosivosti kai i 0,20 sa nosivošću oko 6kg. Ja evo ovom prilikom prikazujem 0,18 mm sa nosivošću od 8,20 kg što sam testirao u ribolovu a i na vagici.