Djole, hvala na lepim recima ali manimo te kvalifikacije, legenda ... to mi vec zamirisuje da sam se ubudjaveo. Sto se deljenja tajni tice, zar to nije svima nama posao, bilo da smo roditelji, ucitelji ili samo prijatelji. U protivnom,... sta? Da si nabijemo to sto znamo u dupe i odma' se zatrpamo u zemlju!
Temska je jedna od cetri divne reke pirotskog kraja i njihova buducnost nije tuzna, hemijski i bakterioloski su ciste a ovaj "kriminal" koji se na njima desava morace jednom da se prekine, jedno dobro poribljavanje (sa ribjnjaka poput crnoreckog ali naseg) i eto opet punog sjaja.
Jos jedna stvar, svi se zalimo na lopove i ribokradice, vecina njih su nase kolege koje su samo dovoljno glupe da u pastrmci vide meso i nista kvalitetnije. Tipicno ljudski i lako za shvatanje, zar i vecina musicara i varalicara koji pecaju na ovim a i drugim salmonidnim vodama ne uzima vise ili sitnije od propisanog, eto i odatle je izmedju ostalog ovo stanje. Nije kriv ribocuvar koji ne moze da obidje reku vec narav ljudi koji ne mogu da eliminisu strast ribokradje.
Sto se tice Temske od ranije, vodili su me sezdesetih, stariji od kojih sam ja ucio i dole kod manastira, gde je razlivena i gotovo mirna, bilo mi je zabranjeno da sam pridjem na metar do vode. Pa zar bi neko pre 80 godina zidao centralu na nekom potocicu, bila je to reka sa vodom veoma jakom, vec vam rekoh, po jakim vodostajima sam je obilazio i odlazio iznad sastava sa Visocicom. Voda na Bobaku, onom zadnjem jadnom viru Visocice, koja sada pada kroz kanal sirok jedva pola metra, tekla je kroz slap sirok najmanje cetri i visok 5-6 m a vir je bio kao olimpijski bazen. Pastrmke od 3,4 i 5 kg nisu bile nikakvo cudo.