ako se razmislja siroko bez romantiziranja same ideje o musicarenju kakvu poznamo balkanci tenkara je vise musicarenje nego "ceskaranje" sa tri nimfe gde musicarski kanap nema nikakvu narocitu ulogu. U tenkari postoji taj konusni deo sa kojim se zabacuju uglavnom mokre I suve musice dok su teske nimfe tek davno kasnije usle u upotrebu. Tenkaraisanjem te tradicionalne musice se zabacuju pravim musicarskim zabacajima ali na kratke distance. Ako mu fali cekrk a ipak se mase je to musicarenje...
Treba skontati sta je musicarski kanap u svoj toj igri koju nazivamo "musicarenje"...
Ja nisam niti cu najverovatniije da koristim tenkara prut.... ja sam ipak ljubitelj musicarenje na distance pa I kada nimfarim radije lovim klasicno nego na direct ceksaranjem I slicno.
Svi imamo pravo na svoje misljenje. To je sve ok. Nekome je musicarenje samo suvim dok upotrba strimera je vec za njih isto kao I varalicarnje...iako nema nikakve veze sa tim po ptianju prezentacije,,,,ali nema veze,,,to je demokracija