jbg.simpson H je napisao(la):Meni po prvi put sad krivo sto ovako mislim pa se ti slazes samnom![]()

jbg.simpson H je napisao(la):Meni po prvi put sad krivo sto ovako mislim pa se ti slazes samnom![]()
to su dve sasvim suprotne stvari koje jedino spaja plovak ...isti plovak koji ima i stukaros kederas , sarandzija na nekoj bari ...itd.milan_mj je napisao(la):Koja je razlika izmedju pecanja na plovak teleskopom i pecanja na plovak sa stapom i masinicom, ili su to dve nespojive stvari?
alp je napisao(la):Milance, cijelo vrijeme ponavljam musicarenje nije pec, nije umakanje, nije dapping, nije bacanje koristenjem tezine utega, plovka, ili tezine mamca... ima tih tehnika jos. Mozes ih izvoditi najskupljim musicarskim stapom, tenkara stapom, varalicarskim stapom, metlom, granom... Mozes loviti muhom, skakavcem, glistom... isto tako nebitno. To sve skupa nije musicarenje.
Cisto najcistije musicarenje je kada uzmes umjetnu muhu i strunu koja ima tezinu dovoljnu da tu muhu lagano, precizno i bez napora dovede tamo gdje zelis. Vidis loop na struni, vidis ribolovca koji koristi vjestinu i pamet, a ne sirovu snagu. Vidis da to lijepo izgleda. Ne cujes fiju-briju, splajs, tras, plop, krh, mrh... Kakav je to stap - nebitno. Moze biti suvremeni musicarski, moze biti tenkara, moze biti grana... Ima li on ili nema lijepe cizme, visuljke na prsluku, stap s rolom, ima li ili nema propeler na kapi - nebitno. To je musicarenje.
U danasnje vrijeme kada vode vrve ribolovcima koji su jucer pokupovali najskuplji pribor, misleci da su tako postali nobl musicari - a o musicarenju nemaju blagog pojma, tenkara je vrlo dobar podsjetnik sto tehnika i smisao musicarenja zapravo jesu. Naravno, prirodno je i da se ljudi koji misle da su samo kupnjom pribora postali imaginarna elita ljute kada nesto ili neko govori da musicarski elitizam nije u priboru vec u nacinu kako se on koristi.
ako tako posmatras onda su sve tehnike ribolova srodne i slicne . svi koriste udicumilan_mj je napisao(la):Auuuuu....
Sale da te pitam nesto, kad pogledas sebe sada i neku sliku kada si se rodio jer vidis neku slicnost? Ne vidis....... pa jer ti je neko osporio zbog toga da to nisi ti? Ili si samo sada Sale jer imas dlakave noge i 2 metra..... Jer sam sada izabrao pravo poredjenje da bi shvatio da je musicarenje ovo sto mi sada radimo i sto su pre 100 god sa motkama neznam jos cim i vestackim musicama radili nasi preci isto....
I jedni i drugi love ribu pokusavajuci da vestackom musicom imitiraju insekte kojima se riba hrani.... sad oni su cobani i nemaju veze sa nama a mi smo musicari jer imamo stap, cekrk i konac........
Ni znam ni dal je teorija, ni dal je definicija, ali mi se jako sviđa i direkt gađa suštinu.sasats je napisao(la):Odakle teorija da je musicarenje zabacivanje musice tezinom kanapa?
Goci je napisao(la):Varaličarenje: težak veštački mamac, laka struna
Mušičarenje: laki veštački mamac, teška struna
znaci musicarenje je lajt varalicarenje , a varalicarenje je hevi musicarenje ?Goci je napisao(la):Ni znam ni dal je teorija, ni dal je definicija, ali mi se jako sviđa i direkt gađa suštinu.Što je "mušica" teža, to je to pecanje na silu.
Zamisli strimer sa 5 grama olova! I onda to neko baca štapom klase 8 i kao mušičari. Jok brale, uzmeš ultra light varaličarac i jednom rukom zafrljačiš tih 5 g na 30 m daljine.
Varaličarenje: težak veštački mamac, laka struna
Mušičarenje: laki veštački mamac, teška struna