neba
Full member
- Učlanjen(a)
- 01.02.2014.
- Broj reagovanja
- 102
ivke037 je napisao(la):Jeste. Reka jedva tece, dubina 5-6 metra. Patosirano sa krupnim lipljanima
To pretpostavljam mislis na usce? A uzvodno?
ivke037 je napisao(la):Jeste. Reka jedva tece, dubina 5-6 metra. Patosirano sa krupnim lipljanima
japanac je napisao(la):Dzolix, nema u tom jezercetu nista osim klena i pastrmke.
Ti klenovi su ogromni, zaista, ali predaleko od obale i isuvise plasljivi.
Nisu neuhvatljivi, ali ja ne zelim ni da pokusavam kad odem tamo. :lol:
[/quote
Japanac,zadnji put kada sam bio sa Kobrom na jezeu klenovi su patrolirali uz samu obalu. S'one strane puta gde je gustis,ukocili smo se kada su nam ispred nogu prolazili klenovi od 50 +. Bili smo mirni i odeveni u tamnu odecu,ja po navici zeleno uvek ( ima slike na temi ''Grza'' sa malim klenovima ulovljenim ),pa smo nemo posmatrali kako patroliraju. Na sam pokret rukom,uz buku bi nestali. Problem je zabaciti musicarskim priborom,varalicari su tu u prednosti jer mogu da '' gadjaju '' iz zbuna. Pokusavao sam davno jos sa zabacenoim rapala voblerom floating i cekajuci da naidju ti klenovi koji su bili daleko,ali kada vide bilo kakvo sumnjivo desavanje kao bomba da eksplodira.
Hvatani su klenovi kilasi ali samo u nekoliko navrata musicarskim priborom,tako da vecina ni ne pokusava da kida zivce vec peca pastrmku.
Sredinom 80-ih je jedan opaki klenaros ljubitelj lova na prirodne mamce nocu na dubinski, cekao u sred noci sa namamcenom ogromnom udicom cikovom celim zivim i imao po nekoliko klenova od po tri kg. Postoje slicni nacini da dodjem do njih ,ali nije to to:
Tamo gde se moze prici da se zagazi,muljevito dno ne dopusta da se komotno peca. Jedino dubak i pecanje do u sam mrak moze da da zagarantovan ulov FF priborom,uz naravno dosta vestine i strpljenja. I poznate kolege FF iz Nisa,po sjajnim ulovima velikih klenova se slazu da nisu u zivotu naisli na tezeg klena za lov![]()
japanac je napisao(la):Pa samo zato ih i ima jos uvek.
A Mafke, kad su napravljena ona jezerca, znas li?