da bi se slomio stap na nacin koji ti pominjes ....naravno kvalitetan stap ....potrebno je da sa njim rukuje neki drvoseca koji nikada u zivotu nije uhvatio u ruke stap za pecanje vec samo trupce od 1m3 .
Bavicu se time sigurno pisao sam vec u temi za predstavljanje da takoreci zivim na rijeci ,a ovo me oduvijek privlacilo tako da nema odustajanja. Ja sam nesto razmisljao da kupim polovan pribor a sto se tice klase ja to gledam na neki nacin kao i sve ostalo npr. nikada necu odabrati najskuplji telefon jer i onaj iz srednje klase mi zavrsava posao, auto isto tako ne mora biti visoka klasa i ne tezim tome srednja mi je sasvim dovoljna, ne znam koliko se moze povuci paralela izmedju tih stvari ali mislim da ces shvatiti sta sam mislio reci.simpson H je napisao(la):Pod uslovom da si siguran da ces nastaviti da se bavis musicarenjem, uzmi najbolji moguci komplet za novce koje planiras da potrosis. Nemoj da slusas savete da ne trosis pare jer si pocetnik, vec poslusaj savet nekoga ko se razume u pribor i ti mu verujes. Ako uzmes stap od 40-50e a mozes sebi da priustis onaj od 300-400, napravio si najvecu mogucu glupost. Naravno u planirani budzet racunaj i strunu, cekrk, beking , predveze,...
sasats je napisao(la):da bi se slomio stap na nacin koji ti pominjes ....naravno kvalitetan stap ....potrebno je da sa njim rukuje neki drvoseca koji nikada u zivotu nije uhvatio u ruke stap za pecanje vec samo trupce od 1m3 .
StY_EsoX je napisao(la):..na dobrom smo putu da ponocnemo sa zbunjivanjem, ali.... ja bi svakom ko pocinje da mase savetovao da stap upari sa nekom obicnom WF strunom za klasu tezom ali sa kratkom glavom. A evo i zasto!
Pre svega mnogo se bolje oseca punjenje i praznjenje stapa, sto je vrlo vazno da osetite kad pocinjete da masete. Ovo je pogotovo izrazeno kada se drzi relativno malo strune u vazduhu, jer ce tad teza struna daleko bolje puniti stap. Neko ko tek pocinje cesto nije u stanju da drzi dovoljno strune kako bi optimalno opteretio stap i kako bi ovaj osecaj bio naglasen! Takodje pored punjenja i praznjenja sa kanapom za klasu tezim i manje strune u vazduhu nego sa strunom iste klase kao sto je deklarisano na stapu imate i daleko bolju povratnu informaciju... jer ce se pre javiti onaj osecaj da kada ste sve dobro uradili kanap prosto vuce i sam hoce da izleti.... malo kasnije je sa ovakvim kompletom mnogo lakse skapirati da je najefikasniji nacin zabacivanja ispucavanje strune, a zbog dodatne tezine kanapa brze se skapira i to da kad preterate sa kolicinom strune u vazduhu drasticno gubite kontrolu... takodje je lakse skapirati i neke naprednije tehnike poput single/double haula.
jel kao sto je simpson zastranio pa sad lupa gluposti po forumima? ???StY_EsoX je napisao(la):jer to je odlican nacin da se zastrani!
zasto mi se obracas ovakvim omalovazavajucim postom a da pri tome lupas nenormalne gluposti na forumu?simpson H je napisao(la):Ne izmisljaj kad nista u zivotu nisi video.