Totalni pocetnik ! :S

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
da bi se slomio stap na nacin koji ti pominjes ....naravno kvalitetan stap ....potrebno je da sa njim rukuje neki drvoseca koji nikada u zivotu nije uhvatio u ruke stap za pecanje vec samo trupce od 1m3 .

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ja bas mislim da pocetnici manje lome stapove a da procentualno mnogo vise lome oni koji mislie da nisu vise pocetnici  :)

Samo gde je ta granica?

Drale

Junior member
Učlanjen(a)
12.08.2011.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Pod uslovom da si siguran da ces nastaviti da se bavis musicarenjem, uzmi najbolji moguci komplet za novce koje planiras da potrosis. Nemoj da slusas savete da ne trosis pare jer si pocetnik, vec poslusaj savet nekoga ko se razume u pribor i ti mu verujes. Ako uzmes stap od 40-50e a mozes sebi da priustis onaj od 300-400, napravio si najvecu mogucu glupost. Naravno u planirani budzet racunaj i strunu, cekrk, beking , predveze,...
Bavicu se time sigurno pisao sam vec u temi za predstavljanje da takoreci zivim na rijeci ,a ovo me oduvijek privlacilo tako da nema odustajanja. Ja sam nesto razmisljao da kupim polovan pribor a sto se tice klase ja to gledam na neki nacin kao i sve ostalo npr. nikada necu odabrati najskuplji telefon jer i onaj iz srednje klase mi zavrsava posao, auto isto tako ne mora biti visoka klasa i ne tezim tome srednja mi je sasvim dovoljna, ne znam koliko se moze povuci paralela izmedju tih stvari ali mislim da ces shvatiti sta sam mislio reci.
Primjetio sam da se i u ff kao i u svemu pojavljuje neki trend u vezi te opreme tako reci ima i tu sminkera koji ne zale novac za novitete. Meni to ne predstavlja neko zadovoljstvo ja ako mogu kupiti stap za nekih 150-200e a da je to pravi kvalitet u prakticnom smislu ja onda nemam potrebu da idem dalje da trazim nesto iznad i da rasipam novac. To je moje misljenje , a mozda sam u krivu ipak sam pocetnik.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
Dobro nam dosao krajisnik  :tbumb:

Petica vazi za nekog alroundera, tako da mislim da ce ti fino zavrsiti posao.Sto se akcije stapa tice, moras se raspitati malo. Odaberi stap pa pitaj ovde na forumu.Slazem se da je srednja klasa dosta dobra i da ces za tu sumu naci izvanrednih stapova.

Uzmi obavezno neki plivajuci kanap jer ces lakse bacati njime. Gledaj ujedno da ima ravan tapering tj, da nije konusan celom duzinom i da bude nekih 11-13 metara dug. Na taj ces nacin imati i kanap koji ce ti pokriti dosta situacija.

Kao sto ti Simpson rece, uzmi ceo set za onoliko para koliko mozes. Mozda nije lose da to uradis sto pre da bi imao vremena da uvezbas malo kasting do sledece sezone. 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
da bi se slomio stap na nacin koji ti pominjes ....naravno kvalitetan stap ....potrebno je da sa njim rukuje neki drvoseca koji nikada u zivotu nije uhvatio u ruke stap za pecanje vec samo trupce od 1m3 .

Ne izmisljaj kad nista u zivotu nisi video.

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
..na dobrom smo putu da ponocnemo sa zbunjivanjem, ali.... ja bi svakom ko pocinje da mase savetovao da stap upari sa nekom obicnom WF strunom za klasu tezom ali sa kratkom glavom. A evo i zasto!

Pre svega mnogo se bolje oseca punjenje i praznjenje stapa, sto je vrlo vazno da osetite kad pocinjete da masete. Ovo je pogotovo izrazeno  kada se drzi  relativno malo strune u vazduhu, jer ce tad teza struna daleko bolje puniti stap. Neko ko tek pocinje cesto nije u stanju da drzi dovoljno strune kako bi optimalno opteretio stap i kako bi ovaj osecaj bio naglasen! Takodje pored punjenja i praznjenja sa kanapom za klasu tezim i manje strune u vazduhu nego sa strunom iste klase kao sto je deklarisano na stapu imate i daleko bolju povratnu informaciju... jer ce se pre javiti onaj osecaj da kada ste sve dobro uradili kanap prosto vuce i sam hoce da izleti.... malo kasnije je sa ovakvim kompletom mnogo lakse skapirati da je najefikasniji nacin zabacivanja ispucavanje strune, a zbog dodatne tezine kanapa brze se skapira i to da kad preterate sa kolicinom strune u vazduhu drasticno gubite kontrolu... takodje je lakse skapirati i neke naprednije tehnike poput single/double haula.

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Ma cekajte, jel covek kupio neki stap ili je odustao od ribolova  :hammer:

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
StY_EsoX je napisao(la):
..na dobrom smo putu da ponocnemo sa zbunjivanjem, ali.... ja bi svakom ko pocinje da mase savetovao da stap upari sa nekom obicnom WF strunom za klasu tezom ali sa kratkom glavom. A evo i zasto!

Pre svega mnogo se bolje oseca punjenje i praznjenje stapa, sto je vrlo vazno da osetite kad pocinjete da masete. Ovo je pogotovo izrazeno  kada se drzi  relativno malo strune u vazduhu, jer ce tad teza struna daleko bolje puniti stap. Neko ko tek pocinje cesto nije u stanju da drzi dovoljno strune kako bi optimalno opteretio stap i kako bi ovaj osecaj bio naglasen! Takodje pored punjenja i praznjenja sa kanapom za klasu tezim i manje strune u vazduhu nego sa strunom iste klase kao sto je deklarisano na stapu imate i daleko bolju povratnu informaciju... jer ce se pre javiti onaj osecaj da kada ste sve dobro uradili kanap prosto vuce i sam hoce da izleti.... malo kasnije je sa ovakvim kompletom mnogo lakse skapirati da je najefikasniji nacin zabacivanja ispucavanje strune, a zbog dodatne tezine kanapa brze se skapira i to da kad preterate sa kolicinom strune u vazduhu drasticno gubite kontrolu... takodje je lakse skapirati i neke naprednije tehnike poput single/double haula.

Dakle mislis da pocetnik treba da kupi jedan kanap teze klase i kad nauci bacanje da ga baci, a kasnije da kupi jedan sa kojim bi pecao?

Da li treba kupiti oba kanapa od istog proizvodjaca ili to nema veze?  Sta mislis?

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Vecina modernih stapova se ne buni mnogo zbog teze strune cak naprotiv prija im pogotovo ako pricamo o nekim distancama na kojima se peca kad pocinjete. Tako da se sasvim lepo moze pecati sa strunom za klasu tezom, i nema potrebe za kupovinom jos jedne strune!

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Koliko sam ja Daneta razumeo on priča o pecanju a ne o livadi,i o učenju bacanja u hodu ,a ne prvo bacanje pa onda ko položi može na vodu .

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Ja nisam pobornik toga da neko prvo samo forsira livadu dok sve ne nauci pa tek onda kad to sve savlada do perfencije da predje na vodu... jer to je odlican nacin da se zastrani!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
Ne izmisljaj kad nista u zivotu nisi video.
zasto mi se obracas ovakvim omalovazavajucim postom a da pri tome lupas nenormalne gluposti na forumu?
sta si ti to video u zivotu a da ja nisam u vezi musicarenja? i gde si video ? na betonu ispred radnje ...mozda? ti si dugogodisnji clan ovog foruma i imas gomilu postova . zato bi trebalo da se ponasas kulturnije i pazis sta pises . pogotovo zato sto ovde ima puno pocetnika a naravno i neki buduci pocetnici ce citati napisano.
evo kazi danetu da takodje nije nista u zivotu video ...on decko cak hrabro preporucuje pocetnicima da prave po tebi smrtonosnu kombinaciju sa tezom strunom i polome svoje stapove  :doh: a evo bas ovde ima gomila skorasnjih musicara . mnogi zbog situacije u kojoj se nalazimo nemaju posebno kvalitetne stapove , pa ipak se ne secam da se neko skoro zalio da mu je pukao stap dok je izvodio svoje prve zabacaje . postoji neka teorijska sansa da se to dogodi , ali sa porastom kvaliteta stapa ona se smanjuje i blizi nuli. a to sto ti tvrdis da se to veoma lako moze dogoditi nema blage veze sa mozgom
dragi pocetnici , ako vam finansije dozvoljavaju slobodno kupite sto kvalitetniji stap jer ce te ustedeti dosta para . ne brinite stap nece puci pri ribolovu i bacanju ...toliko su minimalne sanse da se to desi da ne vredi i pricati o tome

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno