I ja sam prosle godine postavio slicno pocetnicko pitanje koje Sale pominje (pribor do 100 e itd). Od tad se mnogo stvari promenilo, a i potrosilo se mnogo vise para nego sto sam tad mogao da zamislim :
Ono sto bih mogao da preporucim onima koji ulaze u ovaj sport je da kupe pribor u srednjoj ili srednje/nizoj klasi. Recimo stap od 130-150e (polovan moze i jeftinije) klase 4/5, moze sluziti godinama. Kasnije kada se 'primis' na musicarenje totalno, verovatno ces razmisljati o drugim stapovima, neka kraca 3/4 ili 7/8 motka, ali bitno je da ova 5-tica ne mora da se menja!
Ovaj sport nosi gomilu skrivenih troskova, koje ces otkriti kasnije... Evo ja sad razmisljam o priboru za vezivanje muva, o materijalima...
Kada je prica o kanapima i profilima u pitanju, time se uopste ne bi opterecivao na pocetku. Naucices da zabacujes i sa DT i sa WF kanapom u klasi koja je deklarisana za stap. Bice vremena za eksperimentisanje.
Ovaj Scierra koliko vidim nije uopste jeftin stap. Ako je dobro ocuvan i ako ga dobijas povoljno, ne bi trebalo da bude greske. Jedino sto negde procitah da je fast akcija, to kazu da moze da bude malo problem pri ucenju zabacivanja... ali o tome ce neko strucniji...