ma sve te ja razumem , ali pobogu brate

pa nisam ubio coveka i slikao ga vec par riba koje su kap u moru koliko ih jos uvek ima u moravi . mada u pravu si da je sve manje ribe svake godine . ja sam uveren da ima neki problem sa mrestom i da je to glavni uzrok .
ja sam ove godine odneo do sada max. ali samo manje jer nisam brojao oko 15ak beluna i ne vise od desetak kila klenova . to je iz morave , reke koja u proseku ima sirinu blizu 100m nista
ja imam neka svoja pravila pri odnosenju ribe koja su kao sto vidim i kod ivketa mnogo strozija od zakonskih propisa . jedino volim da uzmem nekog klena preko broja . to mi je slabost

ali mnogo puta i ne ponesem cuvarku na reku tako da i to nije opsano
to je sto se tice morave . a salmonide sam ove godine prestao da pecam. nemam ni jedan izlazak na te vrste jer mi se ne isplati posteno da ti kazem. mnogo ce brate da me kosta jedan dan pecanja koje nije ni prici po kvalitetu ribolovu koji imam kuci za dzabe

. dok sam pecao salmonide samo sam jednom ubio pastrmku. i to kalifornijsku. i dan danas zalim sta mi je to trebalo i veliki sam protivnik ubijanja te ribe jer je prirodna retkost kod nas . ciprinidi nisu toliko ugrozeni i ne vidim zasto ne bi po neku ribu povremenu ubio . evo ti fotografija od prosle godine sa jednog vira na moravi iznad kraljeva . tu je reka jedva trecina ako ne i manje od morave kod mene. napadnuta je katastrofa a pogledaj koliko ima velikih beluna