zvezdan
Hero member
- Učlanjen(a)
- 12.02.2008.
- Broj reagovanja
- 18
Pre izvesnog vremena dobih od Đoleta desetak tuba za strimere.Nisam imao nekih ideja,nije me doduše ni vuklo da čačkam po netu,pa sam ih ostavio u kutiji za materijale.Juče naleteh na neki saltwater sajt,kad tamo,prvih desetak strimera,upravo tuba strimeri.Neverovatno,tamo videh neke od najboljih potezanki,verodostojnost,posebno glave strimera,bila je neverovatna.Potražih one Đoletove cevčice,izvukoh koziju bradu,polar fox,prizmatik foliju i epoxy, vezah nekoliko komada.Sinoć pred mrak uhvatih nekoliko sitnijih bucova,a onda promenih udicu,veću,i krenuh da lovim smuđa.Prvi zabačaj riba,drugi riba,sitan ali udara kao lud.Prelazim na drugo mesto,stavljam strimer napravljen na većoj tubi,veoma malo otežan,gotovo je plutajući.Bacam sa vrha keja,suviše je strmo mesto na kome pljuska dobar komad.Spuštam štap što više mogu da bih smanjio stomak.Strimer radi fenomenalno,u jakoj struji kao ozbiljno povređena riba,čas u filmu čas pljusne.Odjednom se zabele ispod njega,prvi promašaj tik iza udice,drugi isto,pljuckaju iza samog repa.I onda,u trenu ispod svih tih sitnih prdavaca sevnu pravi komad,jak udarac,kasnim sa kontrom u momentu,suviše je veliki stomak za pravovremeno potezanje.Nisam čak ni razočaran,oduševljen sam strimerom,danas sam napravio još dva,i za smuđa i za bucova...