simpson H je napisao(la):
Mixmaster je napisao(la):
alp je napisao(la):
Cuvarica je naprava koja nema apsolutno nikakve veze s musicarskim pristupom, tehnikom i filozofijom ribolova.
Poštovani Alp, ovde se naša razmišljanja i iskustva razlikuju. Ja 22 godine pokušavam da uočim razliku između veštog i neveštog mušičara i zaista nisam uspeo da je nađem bilo gde drugde osim u ulovu, koji uglavnom ostaje nevidljiv i prikriven ako nema čuvarke. Pokušao sam na sve moguće načine, ali nema šanse da se ikako dokažeš u ovom sportu ako ne prikažeš svoj ulov. Sve ostalo je providna lagarija.
Samo ulov može da dokaže da je mušica dobro napravljena,
pravilno zabačena i dobro vođena. Diploma se uvek nalazi u čuvarci.
Drugo, ne vidim zašto mušičar ne bi mogao biti i ljubitelj zadržavanja svog ulova u skladu sa propisima. Tačno je da sve manje nas zadržava ulov, ali ako neko to želi, to nema nikakve veze sa mušičarskim pristupom, tehnikom i filozofijom.
Alp, pazi na ovo -
SAVREMENA ČUVARKA MOŽE BITI I FOTO KAMERA!
Moja digitalna čuvarka je dobro popunjena, a verujem i tvoja. Moraš je imati, jer niko (koliko ja znam) ne veruje u rečima opisan ulov.
Konacno si rekao pravu stvar i mislim da ce i mnogima biti jasnije svo ovo konstantno prepucavanje i koskanje.
Sustina je da ti osecas i dalje nenormalnu zelju da se
DOKAZUJES, najvise drugima, verovatno i sebi. Ne prihvatas i dalje da ima onih koji takvu zelju ni najmanje ne osecaju. Obaska to sto se to dokazivanje svodi najvise na "ja pa ja". Rekoh jednom prilikom da se ti i slicni osecate kao da gubite tlo pod nogama pojavom veceg broja musicara a pogotovo pojavom onih koji nesto znaju. Do skoro ste mogli da pricate sta ste hteli, nije bilo literature, nije bilo interneta, mogli ste da prodajete "muda za bubrege" i sto je najgore bili ste "slepo slusani".
Situacija danas je nesto drugacija, ljudi cuju i vide mnogo toga razlicitog od onog godinama forsiranog.
Siguran sam da na ovom forumu nema iskusnijeg musicara od Alpa, coveka zbog koga su mnogi i odlucili da pocnu da se bave musicarenjem. Ali ni u jednom nejgovom postu ili tekstu od stotina objavljenih nisam primetio slicnu zelju za dokazivanjem drugima. Nikad ga nisam cuo da kaze da za njega nema tajni u musicarenju i da nema zelju da napreduje. Naprotiv on uci i dalje, uci da bude EFFA instruktor i kada postane, to ce biti samo potvrda njegove "gladi" da ide napred.
Nasuprot tome, kategorija musicara koja oseca potrebu za dokazivanjem drugima stagnira ili jos gore ide u nazad, odbijajuci da postoji nesto o cemu oni nemaju pojma. Nemoj da vuces druge sa sobom, pusti tu filozofiju.
Ovo nikada ne bih napisao da ne mislim da za tebe ima jos nade. Opusti se i pusti neka drugi pricaju o tvojim delima a ne nedelima.
Simpsone, ti si potpuno zbunjen i tipičan si predstavnih novopečenih livadskih mušičara. Zapravo, ti si im vožd koji ih dovodi da se poklone kralju livade, tvom idolu. :respect:
Pogrešno si shvatio da ja imam "veoma jaku" potrebu da se dokazujem. Ne, ja samo radim isto što i svi ostali mušičari sveta, pokazujem svoj ostvareni ulov, a ti to ne razumeš. Jedina razlika je u tome što su moji ulovi česti, zanimljivi i do detalja objašnjeni, što takve čini posebno nervoznim. Nisam jedini na ovom forumu, mada ti pokušavaš da me izdvojiš. Prelistaj forum, pa proveri. Tu ima puno i onih koje si nazivao naprednim i odvajao ih svetlosnim godinama od mene, ali njihove digitalne i prave čuvarke su gotovo potpuno prazne, isto kao i tvoja. Vi ste napredni po tome što mušičarsko iskustvo i znanje stičete na livadi i
na divanu sve duhan pušeći, a meni i sličnima se, po tvojim rečima, klacka tlo pod nogama, jer imamo pune digitalne i ostale čuvarke koje rado praznimo pred ostalima. Pa,
kada bi se svi ugledali na tebe, ovaj forum bi bio bez ijedne slike ulova i bez ijedne priče o mušičarenju.
Glupo je da se udvaraš Alpu, najpoznatijem hrvatskom mušičaru, koga ja poštujem iz jednog jedinog razloga - zato što sam
po ulovu video da zna da mušičari. Da nije toga, mogao bi da bude predsednik FFF, generalne skupštine UN ili UEFA, od mene ne bi dobio ono "poštovani". Može da mi protivreči, da napiše za mene da sam slon, mazga, konj, budala...to me ne zanima, jer mi je bitno samo kakav je mušičar. Ovde pričamo samo o mušičarenju, zar ne? Ti ga poštuješ zato što ga smatraš bitnim za posao kojim se baviš. To je svima jasno. To je i logično, takav ti je posao. Nagledao sam se toga. Moj savet ti je da budeš ćutljiv. :-X