Visočica

milankrezner

Senior member
Učlanjen(a)
14.12.2012.
Broj reagovanja
0
black panther je napisao(la):
6000 za reke cele Srbije a 4000 za revire i nacionalne parkove.
pa vi ste onda sretnici kad date 6000 i možete pecati na cijeloj Srbiji, kolko ja znam kod mene u Hrvatskoj je državna dozvola oko 55 eura i to možeš pecati samo na određenom području, sve zavisi kojim djelom gospodari zajednica u kojoj si kupio državnu dozvolu  :doh:

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Goci, ko je taj iz Pirota koji peca samo u nacionalnom parku, a nece da peca na Nisavi, Jermi, Sukovskom jezeru... ?

Meni se cini da su Pirocanci najvise najjebali ovakvom odlukom, treba im 10000 da bi pecali na svim rekama i jezerima u svom kraju.

A i ta posebna dozvola od 4000 ce samo da izazove bunt da vecina odluci da ne ide vise na Temsticu, Toplodolsku, Visocicu i Zavoj i ostave ih krivolovcima, kojih je previse bilo i do sad.

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Broj reagovanja
59
Bunta nema i nece ga biti ...svake godine se nestokenja o tom bojkotu ali nista od toga.....dozvole se kupuju i kupovace se bez obzira na cenu....nas covek ce nastaviti da vuce kola bez tockova i kada ga bicuju trazice jos....

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
japanac je napisao(la):
Meni se cini da su Pirocanci najvise najjebali ovakvom odlukom, treba im 10000 da bi pecali na svim rekama i jezerima u svom kraju.
Ne čini ti se, tako je. Zato sam rekao SAMO za one koji pecaju na planini. Za sve ostale mnogo ne valja...

Ima rešenja i za to, čak sam ga lično rekao ljudima u ministrastvu onomad: dozvoliti ljudima koji žive unutar nekog ribarskog područja da dobiju jednu doplatnu/dopunsku gratis, čime se izbegava izbecilan scenario da za pecanje ispred svoje kuće (Uvačka jezera, Vlasinsko jezero, Drina...) neko mora da plati 6000+3000 din. (Sada je malo bolje, sada je samo 4000, al tu i nigde više.)

Ili da sve te neke sitne dopltane/dopunske kako li se već zovu budu samo za ljude koji dolaze van tog ribarskog područja.

Ima puno rešenja, alli smo džaba trošili pare za gorivo i pričali zidovima te kancelarije u zgradi ministastva kad su unutra bili gluvi i glupi ljudi.

Nema ništa od toga, moj Japi, piši propalo odmah... Ja sam ovu zemlju definitivno označio kao somodestruktivnu, a planirano guranje u kilometarske cevke nekoliko STOTINA pastrmskih potoka je samo finalni čin samouništenja, tako da je prilično i bespredmetno pričati o cenama dozvola kada za 5-10 godina više nećemo imati planiske reke.

Pozz (neću više da tupim)

nenad bumbar

Junior member
Učlanjen(a)
24.01.2013.
Broj reagovanja
2
A za tih 4000 hiljade ce se svake godine poribljavati reka.ja sam bio letos pet dana i obiso sam sve i nijednu ribu nisam poneo sa sobom.i ako imam pravo na tri,jer mi je draze da vidim reke i obidjem terena,a ako uhvatim nesto to je ko slag na torti.

E sad 4000 nije mnogo,ali i jeste,da bi doso do pirota treba ti novac i vrene,a plus i da platis smestaj.drugo ako mi placamo te 4 zasto pirocanac nebi platio plus i te cetri?

A sad sto nema kontrole to je vec stvar udruzenja.koliko sam se ja raspitao kad sam dolazio,a mislim da cak postoje i table,red i kontrolu regulise srbija sume i nacionalni park.

Po visocici od pocetka pa do zaliva ide se na sve i svasta,a samo musicara nema.i tu lezi problem kako tamo tako i svuda.jednostavno mi nismo zemlja koja vodi red o tome.

nenad bumbar

Junior member
Učlanjen(a)
24.01.2013.
Broj reagovanja
2
Uz to mi kao ribolovci za 6000 +plus clanarina nista ne dobijamo,iskreno ja na toplici u prokuplu i neznam sto uopste vadim dozvolu kad ovde od zagadjene vode do ribokradica i svega ne mogu dalovim ribu,a tek da ne pricam o poribnjavanju toplice,za druge reke ako imam para onda i mogu da odem,ali za to mi treba cele godine da odvajam a plus ako treba i doplata onda tu nema nista od mog ribolova.

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Nenade, zamisli da ti kao Toplicanin placas republicku dozvolu, i pecas na Toplici, Kosanici, na delu Crne reke, Bublickog/Brestovackog/Bojnickog i na Rastovnickom jezeru, a da treba da platis jos 4000 da bi pecao na Bresnickom i Pridvorickom jezeru, na Toplici iznad Merceza u oba pravca (Lukovska banja i Brzece).
Sve ti je pred nosom, a treba da platis jos 4000 din, da bi barem video pastrmku, i neke nove terene, ako ne i da bi se nalovio. Eto zato misllim da tvoje misljenje za Pirocance i njihov trenutni polozaj nije na mestu.

nenad bumbar

Junior member
Učlanjen(a)
24.01.2013.
Broj reagovanja
2
Da onda bi masovno si pirocanci vadili dozvolu za 4000 i isli da love a mi koji bi morali obe nebi ni dosli da lovimo.ako zelite da sacuvate reku onda pored dozvole i plus dodatne da vazi za sve.ja bi naj radio uveo kao st lovci imaju.odredjen period za ribolov po 15 dana a posle toga ako te uhvate krivicna prijava pa se slikaj.

Meni nebi smetalo da i kod mene bude tako kad bi mi imali kao sto vi imate gore.ovako za kanalizaciju i ostalo djubrad koja se pusta u toplici nepada mi na pamet da dam preko dozvole dokle god ne srede nesto.ja u zadnje tri godine ne secam se da sam izvadio dozvolu iz prsluka da pokszem cuvaru,a oni su placeni od nasih dozvola da obilaze reke.

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Broj reagovanja
59
Hahahahaha kada procitam sta sve nabrajate sit se ismijak...prosto mi dodje da se preselim kod vas....

Djetinja je predeo izuzetnih odlika pa nije jos jasno da li cemo placati 4000 ili nekako drugacije..ali...
Drina, Kokin brod, Sjenicko jezero i Radoinsko...Lim....Gradac.....Medjuvrsje i Morava....Perucac....sve su vode na ne vise od 50km....jedino MOrava je mozda 60 i koji...ali sve ove vode su po 4000 pa preracunajte....gde god se okrenem 4000....u stvari Gradac izlazi iz ovog reda on je na 100km....

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
prvo svi placu kako kod nas nema revira , a kada se uvedu reviri i placanje opet svi placu  :D ko ce nasem narodu da ugodi  :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
dobro , mozda nije revir ali je deo reke ili reka pod posebnim rezimom cim ima posebnu dozvolu. nije li to prvi korak da se dodje do onoga za cime svi redom ovde placu? a to su bogati reviri poput gradca  :) 

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
U pravu si Sale  :D
Izgleda da smo najzad nacinili taj prvi korak, samo me plasi ko nas je poveo na put...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
to ti je prosta stvar  :) mozes samo jednom da se zajebes i platis za dzabe . platis za ovu godinu , pecas i pratis . ako nema cuvara , riba se smanjuje i ako cesto vidjas krivolov jednostavno nemas racun da dajes dzabe pare . ako ne rade nista propasce im kombinacija da uzimaju po 4000 .  ;)

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Neznam, ja pet godina posecujem pomenute recice, doduse ne bas cesto, ali za 15-tak odlaska NIKAD nisam sreo ni video ribocuvara.
Koliko ima ribe, to mnogo bolje znaju kolege Pirocanci koji su cesce na vodi, ali mislim da u Srbiji nema tog ribolovca koji ce reci da je
zadovoljan ribljim fondom u pomenuom parku prirode (mislim na salmonidne vrste) tj. na pastrmku...
Uostalom, nadam se da ce se javiti neko iz Pirota, da cujemo i njihovo misljenje...

Vrh Dno