Gogo me natero' da smotam ovoga strimerčića a ja bez adekvatne udice i materijala. Sve sam čekao da nabavim sve što mi treba ali eto, sa malo improvizacije če te videti kako se radi ovaj strimer. Neki ste to več gledali od čiče Edwardsa pa več znate korake. Originalna verzija se radi od udice dužeg vrata sa ravnim okcetom dok je moja sa nadole ukrivljenim okcetom. Rep se radi od isečenog krzna ginger ili prirodnog zeca a ja sam koristio tanku zonker trakicu pa i nije tako kako bi trebalo biti ali ajde recimo da je za prolaznu ocenu. Glavu bi najbolje bilo uraditi od Sculpin Wool-a u boji tela ali ja sam uradio od umetnog krzna sa kapuljače. Dubbing za stomak je mešanica krem i prljavo žute, ja sam tu mešanicu uradio od vune. Parola snađi se! Prsne peraje se trebaju uraditi od polypropylene yarn-a bledo maslinaste boje tako što se provuku kroz donju stranu glave iglom pa se samo malo kapne super lepka na sredinu ne bi li se peraje učvrstile tj. zalepile. Ja sam ih uradio od grizli marabua
. Otežanje je od olova, namotava se tako da se dobije pljosnata forma pešovog stomaka. Kada se namota mešanica dubbinga to je sve treba malo natopiti super lepkom i stisnuti kleštima. Tako če te dobiti finu pljosnatu formu kremkasto-prljavožučkaste boje. Ako imate kožu zeca (ginger ili sivog) skalperom odsecite kožu sa krznom tako da je sa jedne strane široko toliko koliko če biti široko namotano olovo za stomak a vrh repa neka bude širok svega milimetar. Kao što rekoh, ja sam to uradio od zonker trakice koja je svuda jednako široka. Od nje se da raditi one manje peševe do 5cm ali za ovakve i veče primernije je sam seči kožu. Vrh repa se preklopi i zalepi. Sve u svemu dosta šišanja, nešto motanja i lepljenja pa i stiskanja kleštima. Jednostavnije je nego što izgleda. Evo, pratite slike. Nemam baš mnogo vremena jer nisam ni na svom pc-u (moj je zauzet) i uskoro palim. Nadam se da če slike više da kažu.
PS.
Još na brzaja da dodam i to...prije namotavanja osnovnog konce i krivljenja udice šmirglpapirom ošmirglajte udicu da se sav materijal što bolje pričvrsti za vrat udice da ne bi došlo do nepoželjnog uvrtanja materijala oko vrata. Udicu je treba ukriviti po orginalnom receptu tako da okce dođe na vrh glave zbog bolje akcije prilikom povlačenja strimera. Bistro vam bilo!

PS.
Još na brzaja da dodam i to...prije namotavanja osnovnog konce i krivljenja udice šmirglpapirom ošmirglajte udicu da se sav materijal što bolje pričvrsti za vrat udice da ne bi došlo do nepoželjnog uvrtanja materijala oko vrata. Udicu je treba ukriviti po orginalnom receptu tako da okce dođe na vrh glave zbog bolje akcije prilikom povlačenja strimera. Bistro vam bilo!
Prilozi
-
1..JPG20,4 KB · Pregleda: 350
-
5..JPG44,7 KB · Pregleda: 395
-
4.3..JPG24,5 KB · Pregleda: 405
-
4.2..JPG52,1 KB · Pregleda: 380
-
4.1..JPG24,7 KB · Pregleda: 371
-