WFFC 2017 - 37th FIPS-Mouche World Fly Fishing Championship SLOVAKIA 2017

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Salu na stranu i Devin Olsen se zalio na to trcanje i veliku razdaljinu izmedju maraca I takmicara. nekada je trebalo pretrcati dosta po vodi do pojasa itd.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Milanče je napisao(la):
Ja sam uglavnom zadovoljan i nama i sobom - to je to što sam otprilike i očekivao i najavio. Mislim da sam odlično otpecao 3 staze (Bela, Poprad i Orava), Vah nažalost pored očajnog mesta (br.1) mislim da nisam najbolje provalio ali sam upisao nekako 6 (pre mene 7 a pre nas Španac prebrojao i iznabadao valjda 33). Najnesrećniji sam jezerom - tu sam morao bolje!!! Nepripremljen, bez informacija i sa lošim pretpostavkama, bez odgovarajućih strimera... Jezero je bilo lako i sa odgovarajućim priborom moglo se do 7- 8 riba!!!
Za kraj jutrošnje slike mojih dlakavih nogu - ne znam koliko sam puta pao jureći do sudije ili menjajući mesta na ogromnim sektorima, a u 3 reke sam upadao, samo na Oravi ostadoh suv - ako ne računam znojenje od koga su i gaće bile mokre...

Hvala Mito ,na to sam i mislio kada sam pitao,nedostatak finansija uzrokuje  zatim i nedostatak informacija ,da ste imali mogućnosti da tamo odete nekoliko puta po bar 7 dana verujem da bi to sve došlo na svoje i da biste bili makar pripremljeniji za te terena,na sreću u žrebu se ne može uticati ,ali na ovo ostalo bi i moglo da je više para.Kada si tu blizu vidiš i na šta se peca i koje su kreacije dobre koje ne,koji strimeri idu koji ne.
VAMA SVAKA  ČAST I NA UČEŠĆU I NA ODLASKU TAMO I NA OSTVARENOM REZULTATU.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Sledeci put I u Park malo po kondiciju...trcanje 5km 3x nedeljno....ne moze ovako.....uzgred cestitke I od mene...

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ljudi čestitke i od mene!!!!

Biće bolje, nahvatali ste veliko iskustvo tako da će biti lakše sledeći put.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
maric je napisao(la):
Nije ovo vise za tebe Profo  :hammer: :hammer:

izvini Maricu ali ovo je jedini pametan i normalan pristup. bez ekstremnog pristupa (koji nema ama bas nikake veze sa redovnim musicarenjem) nema nikakih rezultata na SP. lomatanje po reci i kupanje je najnormalnija stvar kod profesionalaca.
a za ovo trcanje i kondicione pripreme sa apsolutno slazem
Cestitke takmicari

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ma Kuzmo zezam se sa Profom malo. Normalno je da moras da gines a nekad i zaplivas ako hoces da ulovis. Samo kontam i da je fizicka sprema mnogo vazna stvar u takmicenju. Treba jbt stajati 5-6 sati a kamo li trcati 50-100m da bi odneo ribu meracu. Sto se mene tice momci su dali svoj maksimum i nisam razocaran 24 mestom. Da li je moglo bolje u to ne ulazim. Da ce biti bolje to potpisujem za koju godinu.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Aj da dam moje vidjenje.
Raniji odlazak nam je malo ali ipak nedovoljno pomogao jer nas je u sektorima sacekala drugacija slika, a staze za trening su vec bile uveliko pregazene i riba isprepadana. Luka tihi i ja smo kupili i slovacke kartice kako bi se na vreme dogovarali sta i kako smo radili...
Probio sam led na jezeru, saznao i preneo sta o kako raditi na jezeru jer sam pecao u camcu sa francuzom sebastijanom. Tri ribe su meni ko kuca.

Druga sesija mi je bila Vah, pecao sam popodne i svaku od 24 ribe sam na suvu dobio. Svaki put trcao do sudije po 50m. Bio sam 5 u sektoru i mislim da je to super rezultat. Pre pocetka sam dobio info od tihog da riba radi na suvu.... Ubo sam iz prve dva favorita. Duvao je vetar, vruca guza i mravak su bili logican izbor.
Oravu smo zbog nepogoda propustili za trening, i bila je nezgodna za provaliti, riba se BUKVALNO pecala u 10cm vode....max 20. Imao sam 15kom, duplo vise od predhodnika ali nisam zadovoljan....Tu smo opasno suplji, taj stil pecanja mi u srbiji tesko da imamo gde da vezbamo.
Bela, super sam izazivao ribe na napade, al su mi uhlavnom spadale na pola puta.... Pisao sam samo 4kom a spalo mi je 10-12 mernih riba.... Vise nego na svim ostalim vodama....
Poprad, nezgodno rasporedjena riba, nizvodne pozicije su davale lipljene, uzvodne pastrmku. Imao sam srecu da sam imao slap, 3h pecanja u 30kvm vode. Ostatak je imao 5cm vodu .... Izvukao sam 6kom, do 35cm....i opet bolje lovio od vecine predhodnika, mislim da je samo prvi bio bolji od mene.

Sve u svemu zadovoljan sam kako ucinkom svih kolega po stapu tako i sobom.

Najbitnije je da je luka bio sa nama, on ce biti super takmicar. Svi smo mnogo naucili. Opet sreli neke q upoznali neke nove ljude.....

Meni je ovo neprocenjivo iskustvo.

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
To pecanje u 10 cm vode je problematicno. Jesi li se raspitivao kod drugih takmicara. Vecina ljudi bi tu pecala na suvu i mokru ali vidis ljudi su razvaljivali na nimfu?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Vecina ljudi bi tu zagazila i pecala u 20+ cm vode. Al na mutnoj Oravi dve nimfe sa 2.5mm i 2mm su radile posao.
Dobio sam muve koje rade, kratke instrukcije kako je ceh pecao tu od tihog i instrukcije od kolege takmicara pored mene kako i sta.... Al manjak iskustva pecanja u tim uslovima je presudio. Samo 15 riba je los bilans.
Probao sam nimfu i mokru, al su lipci masili mokru stalno. Al zato riba jedva preko 20 spakuje skvirmija na 10ki ko prava. Nije cudotvorna muva al je davala po koju ribu nakon sto se mesto isceslja.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
I umal' da zaboravim, hvala svima na cestitkama.

Naravno, hvala ne vazi za one koji su mi najavljivali debakl, ....za njih se zna sta ide ;) u medjuvrrmenu mogu da proucavaju rezultate, broj ulovljenih riba i ostalo :D

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
gegula je napisao(la):
sto si na kraj srca nemoj tako......
Haahhahaahah.... Nisam na kraj srca...ja to onako :)

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Ako ćemo pošteno, 24.  od 28 i nije za čestitanje. Nemojte da vas hvata fudbalerska euforija.

Vrh Dno