Svi zanmo ovu muvu, lovili smo sa manje više uspeha i većini je omiljeni strimer za pastrmku. Ova tema je isključivo o lovu pastrmke na wollya. Na jednom od filmova Douga neki njegov ortak pokazuje kako loviti na ovog strimera. Ja sam prihvatio tu metodu. Ajde da pokusam da objasnim. Zabacuje se uzvodno i po padu muve počinje se premečtanje konca tzv. mending i feeding, ajde bez stranih izraza....pomera se stap u stranu uz konstantno dodavanje konca tako da dobijemo finu petlju. Na ovaj način imammo veću putanju strimera i pokrivamo veći teren. Iz malo iskustva možete da petlju postavite na bilo kom delu reke. Ako sam nejasno objasni, napišite pa ću se potruditi da detaljine objasnim.
Nakon što je petlja napravljena sledi vođenje strimera. Ovde isto postoji fora, naime levom rukom skupljate konac i to tako da Vam ide oko kažiprsta i skupljate male delove u šaku...male delove konca koliko Vam je šaka velika. Valjda sam bio jasan, neka me neko dopuni, ili pita. Dok ovo radite desnom rukom pomerate štap gore-dole, tzv. klackanje. Ovo pomeranje je naravno malo, samo da vam vrh štapa radi. Na ovaj način dodoajete extra akciju wollyu.
Toliko za sada....da čujem Vas!
Nakon što je petlja napravljena sledi vođenje strimera. Ovde isto postoji fora, naime levom rukom skupljate konac i to tako da Vam ide oko kažiprsta i skupljate male delove u šaku...male delove konca koliko Vam je šaka velika. Valjda sam bio jasan, neka me neko dopuni, ili pita. Dok ovo radite desnom rukom pomerate štap gore-dole, tzv. klackanje. Ovo pomeranje je naravno malo, samo da vam vrh štapa radi. Na ovaj način dodoajete extra akciju wollyu.
Toliko za sada....da čujem Vas!