Zapadna Morava

MafkeDryFly

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2022.
Broj reagovanja
113
Ja sam kao dete imao strahopoštovanja prema starijim ribolovcima, sramota me bilo da ih pitam bilo šta. Danas leti kamenje a roditelji

ne opominju decu i tako rastu sledeće generacije još debilnije. Da se Rade žalio na kamenje i malo mira, ili bi ga napali roditelji ili verovatnije

deca ne bi slušala te roditelje.

Hvala Rade ljudino, i sklanjaj se. Bolje nego da ulaziš u raspravke.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Tri klena do 40cm... Znam da je losije nego ranije dosta...al i dalje je odlicno sta ljudi hvataju i srecni su...

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
danas samo sita u zabarcima gde najposle pokusah srecu, u prvu si vlado, mi smo uvek nezadovoljni, na otvorenoj prebistroj vodi do dubine oko 70cm polarizacionim naocarima gledam i nigde zivog organizma - ni milimetrske ribe!

fljusic

Junior member
Učlanjen(a)
24.07.2024.
Broj reagovanja
4
Pozdrav. Koji tereni su preporucljivi i pristupacni na Zapadnoj Moravi od Gruze do sela Stubal? Jel vredi otici tamo? Hvala

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
ја пецаам узводно-најчешће око стубалског моста километар- два около, сад не знам приступанчост навише због изградње аутопута-нпр. заузму око обале простор 1км-0,5 км и ту не можеш , једино шумадијска страна/надам се/. вода је најмања од мог рођења-1953, пребистра и пре недељу дана била топла, ја користим брзаке и преодневне изласке, мушице око 8.

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
у реду би било то Google Maps да се сваконедељно/да кажем не далеко од истине овде сада/ стање не промени, зато крени јер без ризика нема ништа, ево нпр. испод кафане макумба у с. чукојевац 1000 м, уђе се из удолине пресушећег потока испод брда/ раније могло и аутом по кориту потока???/-са оне стране више су брда шљунка у вранешима и подунавачке баре ниже-то се види на гугловој земљи а нпр. на геосрбији много касне. и бистро, можда се некад и сретнемо!

fljusic

Junior member
Učlanjen(a)
24.07.2024.
Broj reagovanja
4
Hvala na odlicnim savetima, nadam se skorijem odlasku i voleo bi da se sretnemo. Od iskusnog musicara svasta moze da se nauci😄

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
ове године бољи улови од претходне али далеко слабији од 2022. Углавном лових на брзацима/бамбула 25 посто а највише на полицелонке/ а задњих дана и плићим деловима у расточицама направљеним од копања шљунка што није било могуће у претходним спаринама. прекјуче сретох дечка из краљева где мушичари и сити се испричасмо-питао ме свашта и ја колико знам показао и посаветовао, и по рибицу у причи уловисмо. а кад одох кући јави ми се риболовац вараличар из оближег места и прича како се појавили црви у утроби клена и још су са црвеним трбухом, што је и мени познато-ови његови и црви у утроби клена су присутни већ деценијма овде али ове црвени набори по скоро целом трбуху/код већине/ су изненађујући, да ли се ради о риби која има своју болест а може ли и заразити нас људе који се њом хранимо, не видим на интернету слике, текстове, упозорења и слично око овога, треба ли то да знају ветеринари и обавештава ли се јавност у датим приликама. кад се већ јавих-јутрос за 3 сата око 15 кленова од 20 до 35 см, најпре ситни облачићи па и сунце провиркиваше, у девет доручак па на бициклу и упутих се кући.
занимљиво из приче поменутог дечака да на ибру који је око 2/3 овдашње мораве можеш уловити само ситније кленове!

Vrh Dno