Zapadna Morava

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
84
мало ореци и уловима, данас кад машине свуд зује од градње аутопута а граде се и мала језерца у пољу, надам се порибљавању тамо .данас један клен од 50-так сантима, и 4 мањих, морао сам кући јер доручковах паштету а жена ми није добро затворила флашицу са водом па морадох кући, 50-так дана мораву бистру муте машине али пола стране се нађе са бистријом водом, нажалост ненормална количина разне траве да једва где има слободног места / са моста нисам приметио ни рибицу-брзица око 60цм дубине/, осим понеког вараличара других риболоваца-нема. неће на нимфе, раде крупне полицелонке али су ретки ударци.

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
428
Prolazio sam pre nekoliko dana tim krajem, daluje mi da je vodostaj poprilično nizak, voda kilava i trave kao na livadi...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.636
Ja se nadam mozda kom ribolovu u avgustu na moravi. Nisam bio godinama... A avgust je los... To znam.

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
84
наравно да су ови врући месеци за нас много лошији од осталих, често и од зимских, за август могу бамбуле и већи зулуи или стримери, морава је у рангу сушних јесени а трава се свакодневно диже и спушта са водостајем па у забарцима и локвања има, налазим места с друге стране где машине улазе у ток па је са те некако мутљикаво, а за поглед са моста у мом селу кажем да је не вероватан, нпр, 80х40м да рибу не можеш ни наслутити. и жао ми што само ја пецам на 10 км тока.

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
84
јуче поподне, по јаком ветру,јер на суву није хтело, ухватих неколико кленова, 3 мрене-мање , скобаље а чак и шљивара за кога сам на брзину помислио да је скобаљ! вода мала и прозирна.

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
84
удица десетка, волфрамове златне главе око 3,8мм, оловна жица, около вапси призматиц слф пеацоцк/наравно латинска слова/и реп једва видљив од гушчег пера обојен у црвено. пре неки дан и још један шљивар. на морави за мрену углавном ова, али због мале воде у дубини су а ја у ципелама тешко да им приђем-писао сам за траву.август је гааадан месец за мораву.

Staniša

Senior member
Učlanjen(a)
17.01.2021.
Broj reagovanja
119
удица десетка, волфрамове златне главе око 3,8мм, оловна жица, около вапси призматиц слф пеацоцк/наравно латинска слова/и реп једва видљив од гушчег пера обојен у црвено. пре неки дан и још један шљивар. на морави за мрену углавном ова, али због мале воде у дубини су а ја у ципелама тешко да им приђем-писао сам за траву.август је гааадан месец за мораву.
Rade, kada očekujete da se trava povuče?

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
84
у 73-ој сам години и овако растиње се се још никад није јавило да практично прети да се морава претвори у баре, ту где сам пецао те мрене има прилике да и јутрос одем а други делови су са обале недоступни-15 м уз обалу трава, она ситна или локвањска, као негде да смо у војводини/мада тамо никад нисам био/, неко изливање мораве би ово прочистило, те да молимо бога....
на површинске јуче ударали буцовчићи-брзак уз обалу а морава ту 20м, ретка прилика.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.636
Ja sam bio pre nedelju dana na dva sata u trsteniku.... Videh lepog bucova al nisam stigao da mu plasiram muvu. Imao sam bas dosta ovih oko 20cm, jednog oko 30 i par cini mi se velikih koji su promasili. Sve mahom na strimera od ice dubb-a

Vrh Dno