Babuška

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovo su gamarusi na koje babuška besomučno udara.Materijali su klasični,za telo sivi zec,nožice su narandžasti polipropilen upreden u osnovni konac,leđa latex(hirurška rukavica).E sad,ja dodajem još jednu traku maslinastog polipropilena ispod latexa,pa kad se nimfa nakvasi,dobije jako lepu,prirodnu boju gamarusovih leđa.U plićim delovima Dunava,u velikom pojasu trave,obitava veliki broj gamarusa,tako da je ova nimfa broj jedan za veliki broj riba iz nizijskih voda.Oni se čak ni ne drže dna,već su u samim površinskim slojevima trave,mnogo puta sam upravo u tim delovima trave pronalazio pregršt gamarusa.Ova nimfa tone polako,njeno jedino otežanje je sama udica,polipropilenske nožice fino održavaju gamarusa u višim slojevima vode gde se većina riba i nalazi.

Prilozi

• mokri.jpg
    mokri.jpg
    85,3 KB · Pregleda: 459
  • leda.jpg
    leda.jpg
    53,1 KB · Pregleda: 565

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
HVALA!!!  Ako budem otisao leti kod ujaka u smederevo moram da probam...jedva cekam :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Bravo zvezdane  :tbumb: I ja imam dva slicna isto neotezana od sive prirodne zecije poddlake sa leđima od maslinastog scud backa. To sam mislio probati na belocrkvanskim barama prosle godine ali nisam ni otisao tamo no sada vec izgleda da cu sledeci tedan biti vec tamo  :D pa ako budem vidio babuske sigurno cu ih probati prevariti tim "nizinskim gamarusom"  :yeswink:.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Po najvećoj vrućini...

Prilozi

• kilo trave,kilo ribe.jpg
    kilo trave,kilo ribe.jpg
    123,6 KB · Pregleda: 403
  • babuskarenje.jpg
    babuskarenje.jpg
    118,9 KB · Pregleda: 399
  • klasicni teren.jpg
    klasicni teren.jpg
    131,6 KB · Pregleda: 361

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Svaka cast!!! :tbumb: I tata bi sine......

U kom mestu pecas,znas imali u smederevu kakvih terena za babusku???

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Dunav,Kladovo,za Smederevo ne znam,nađi ovakav neki teren,neki zaliv sa puno trave,pogledaj bolje,sigurno negde ima babuške.

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
OK!! Hvala....  Kupio sam malo pre neke sitne udice za gamaruse :whistle:

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
Zvezdane,veliki pozdrav tebi i tvom nacinu musicarenja....svima nama si "priblizio" musicarenje i pomogao(bar meni) da shvatim da se moze musicariti sve od salmonidnih do ciprinidnih vrsta.....citam tvoje textove i onaj u spin&fly o babuskarenju je najjaci.....planiram da i ja ove godine,izmedju ostalog,probam da musicarim babusku...bar nje ima svuda.......zanima me konkretno da li pravis gamaruse i koja bi bila cena po komadu?
pozdrav i nastavi sa dobrim radom..... :tbumb: :bye:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Hvala na komplimentima tomos,ali moram da te ukorim.Zašto sam ne probaš da napraviš gamarusa.Nema tu nikakve filozofije,pročačkaj malo po forumu i naćićeš recept za izradu ti samo promeni materijale.Nemoj za nju da stavljaš svetlucave folije za leđa i druge šljašteće materijale.Neka budu tamnijih nijansi.Ajde napravi par komada i da vidim slike na forumu :bye:

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
hahahahahahh!!nema frke,prihvatam ukor... :D ali pitam zbog toga sto sam previse.....pa,antitalenat za musice...jednom sam vezao neku imitaciju muve i posle 1 (jednog) klena od oko 500 gr,musica se....raspala! :doh: :'( :-\
ajde,cim prodje ova ladovina,kad se malo i manem varalicarenja,pocecu sa spravljanjem i eksperimentisanjem...pozz!!

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ovo nije FF al je babuška ili možda i nije ??? Objašnjenje, donijeli mi neki dan "kedere" za prodaju i kako sam ih prebrojavao bar 20% ih je bilo sa ovim čudno velikim perajam.

Prilozi

• babuska (Medium).jpg
    babuska (Medium).jpg
    35,3 KB · Pregleda: 1.199

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Gogo,
ta smrdlja, babuška, nema mužjaka.
Kad se nađe u  vodi ona odmah polaže jaja preko ikre drugih riba i kad mužjak baca mleč oplodi njenu, a ne ikru svoje vrste.
Ona tako postaje dominantna vrsta vrlo brzo.
Koliko mogu da procenim, taj primerak je izašao iz ikre babuške koju je oplodio japanski šaran. Od njega samo ostao rep i analno peraje, a ostalo je babuška.
Sledeća generacija  - čist smrdljevak. Odbaciće tuđe gene - rep.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ma to mi je jasno da ju je druga vrsta oplodila, viđao sam ih već svakakvih, al sa ovakvim perajama još ne zato sam je i fotnio. Majku joj kurvinsku, za očekivati je da će uskoro i krila da joj rastu pa će i da leti iznad vode  :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Još malo pa babuška kreće u mrest,a tada čiča sprema gamaruse da gi rastrti ::)

Vrh Dno