Babuška

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja sam ih danas lepo lovio na samoj površini,a imao sam polazak jednog pravog monstruma od babuške.Cenili smo je na 2kg,grbava kao Kvazimodo,crnih leđa,odjednom je izronila iz jata nešto manjih i u zadnjem trenu se okrenula.Te krupne babuške su jako selektivne,a bore se kao nenormalne.Sutra ponovo idem da mušičarim krupne babuške.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ja sam obisao ovih dana Dobrotinske i Jajinske bare kod Leskovca i mogu da kazem da su se babuske nabile i travu i rastinje uz obalu i da ih je nemoguce loviti kao i da su nezainteresovane za hranu.Bilo je mnogo onih koji su pokusavali na gliste i crvice al' nista.Ja sam se zanimao i zadovoljio belicama i sitnim bodorkicama,po kojom suncicom tako da me nije previse pogodilo sto babuska nije htela da jede.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Crni,pa ti si propustio najbolji period da razbiješ babušku.I kod mene je riba u granju,moram sto puta da obiđem mesto da bih mogao da zabacim iole pristojno,i to konstantno pogrbljen,jer babuška odlično vidi i razbija se jato jako brzo.To ti se samo čini da ona ne jede,potrefi je sa nimfom i da vidiš kako se polako odvaja od jata gladna riba i uzima muvu.A ovi petljaši ne mogu da je dobiju jer je ona gore,a tu mi stupamo na scenu da im vadimo mast!!!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Babuškari,koristite li mrtvu vožnju za babušku?Ja je tako nikad nisam hvatao,obično bacim malo dalje od nje i lagano joj dovučem nimfu ispred glave,bez cimanja,kao usporen film,skoro uvek krene.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ma pokusavao sam ja ali nimfica odmah zapne u travu.Babuske su sve u plicaku od nekih 30-ak cm jer su bare poooodosta velike i izlile su se.Sve lici kao da bacas i travu a ne vodu,gde god da bacim trava.Jednostavno ne prodje ni dve sekunde nimfica je vec u travi a i voda je dosta mutna od komesanja babuski po plicaku.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
Babuškari,koristite li mrtvu vožnju za babušku?Ja je tako nikad nisam hvatao,obično bacim malo dalje od nje i lagano joj dovučem nimfu ispred glave,bez cimanja,kao usporen film,skoro uvek krene.
Ja kombinjum obe tehnike.Ako babusku "pogodim" nimfom pustim da se nimfa polako spusti u njeno vidno polje a ako promasim,ne retko,navucem joj nimfu pred glavu.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovo im bacam sutra...

Prilozi

• babuskarska.jpg
    babuskarska.jpg
    65,6 KB · Pregleda: 319

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):

To je najbolja tehnika, ali nije loš ni ultra precizan pogodak veoma blizu nje. Tada odmah krene na nimfu. Mrtva vožnja ni meni nije donosila rezultat.
Očekujem da ovih dana babuške izađu na samu površinu, pa ću praviti nimfe bez ikakvog otežanja i to, na udici za suvu muvu!
Možda probam i onaj moj "Tubimix".

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kod mene su na samoj površini i ja im bacam neotežane,ako ne računamo porebravanje žicom.Mixe,ja sam forsirao te tubifexe,ali mrka kapa,takve stvari mislim da bolje rade leti,skroz crvene nimfe.Primer,bacam danas mog tubifexa od bulžira i crvenog polipropilena,u usta im bacam,beže od njega glavom bez obzira,čim sam stavio nimfu slabijih boja,pun pogodak.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Auuuu, znači tubimix nije prošao prvi ispit? :doh: Ja ga još nisam probao. Ko zna, možda će biti uspešan na dnu.

Evo mojih nimfi iz pregrade za srebrne karaše:

Prilozi

• Carassius auratus flies.jpg
    Carassius auratus flies.jpg
    41,4 KB · Pregleda: 336

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ove godine babuška zaobilazi u širokom krugu sve nimfe i boje koje sam bacao prethodnih godina.Crvenu nimfu kad vidi beži glavom bez obzira.Zato tamnije nimfe odlično rade posao,zečije uvo je ubica ove godine!

Prilozi

• gro.jpg
    gro.jpg
    150 KB · Pregleda: 298

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Mix ove su ti ekstra za lipljena i pastrvu neznam za babušku ali bi lipljen ovakve limunke srkao ljeti kao lud :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Pre neki dan sam uvideo koilko je babuška neverovatna mušičarska riba.Ogromno jato tik ispod površine,komadi sitni i golemi,ne mrdaju.Uzbuđen vezah vaforita od prethodnog dana kada su skakale iz vode na muvu,brzo bacih,nimfa tone baš ispred jedne,samo usta da otvori.Ništa,samo se povukla malo unazad.Dva sata ni udarca,jato ne mrda,jedino se poneka sunčanica prevarila.Neverovatno.Kasnije tog dana je krenulo da se menja vreme,riba je to osetila i umrtvila se.Čini mi se da barske ribe mnogo dramatičnije osećaju promenu pritiska od riba iz tekuće vode,možda i grešim.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Gamarus,neotežan,na udici 10,najjača nimfa za babušku.Koristim ga zadnjih par nedelja i sa njim lovim najbolje,zaleću se na njega i sa metar daljine,retko kad ga odbijaju.Sitniji komadi ne mogu da dođu na red od krupnijih,što je još jedan plus za ovu mušicu.Ko hođe da razbija babušku,samo ovo treba da baca!

Vrh Dno