Pitanjce, za vas iskusne "bambulaše" i klenaše, prvo malo uvoda, lovio sam ili lovim klena, svejedno, na jednom potoku Karašica, koji se kod Batine ulijeva u Dunav, skoro svakog ljeta gotovo presuši - naravno Karašica. Prošle godine je u proljeće vode bilo više pa sam našao i klena, no ove je opet niska a klenove sam vidio u blizini (opet u proljeće) ušća, kad je Dunav tiskao Karašicu unazad. Jednoga sam (oko 50-tke ) nakratko i imao na udici no eh...zajedno s njima su bili i jazevi njega sam izvadio ( 1,5kg ).Od kad se voda povukla i niska je u Karašici ni jaza ni klena tu i tamo balinčić... E sad slijedi pitanje:
Na Dunavu,gdje tražiti te klenove koji nisu mogli ispariti, a opet jako rijetko se dobija (čuo sam za neke 2-3 kilaše za koje nisu ni znali da je klen dok im slike klena nisam pokazao) ponekad se dobije na varalicu od strane varaličara-klasičara, no na vodi ga nisam vidio mada sam više puta išao samo promatrati vodu i kretanja.
Mora biti tamo, al gdje? Dali je moguće da ima toliko hrane pa se ni ne diže gore na velikoj rijeci, čime ga tada tražiti-ja bi baš jako volio češće mušičariti klena i ne samo kad uđe u Krašicu nego i na Dunavu :hmmmm:
Molim za mišljene i savjet ! Pozdrav Fly on !