BAMBULA!!!!

sokre

Junior member
Učlanjen(a)
18.05.2008.
Broj reagovanja
0
Evo ja sam danas prvi puta lovio klenove musicarskim priborom i u sat vremena ulovio 5-6 komada i imao dosta promasenih grizova.Najveci klen je bio oko 20 dkg.
Muha -bambula(hvala Mixmaster)
i9LqAHYiZCWUuMgV.jpg

_FRXrrREhTjeY6dh.jpg

Drugi puta mlo bolje slike.
Pozdrav i bistro.

sokre

Junior member
Učlanjen(a)
18.05.2008.
Broj reagovanja
0
Ne grijesis, bilo bi i vecih ali mi je voda bila preduboka pa nisam mogao ici dalje, ali zato danas sljedi repriza. :D

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
sokre, dobrodosao na forum.
Za prvo musicarenje klena si prosao odlicno. Posto si okruzen bogatim vodama ocekujem uskoro da vidim i kilase.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Obišao sam "istorijski" rukavac. Prvu bambulu sam zabacio otprilike sa mesta odakle sam ovo slikao, a pala je na obeleženo mesto. Odmah je izleteo klen od oko 500g i progutao je do grkljana. Bilo je to pre oko deset godina.

Prilozi

• Mesto gde je pala prva bambula.jpg
    Mesto gde je pala prva bambula.jpg
    40,3 KB · Pregleda: 476

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Nišava (deo-rukavac), otprilike 2 km nizvodno od Bele Palanke.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Belo-biserna bambula je ubica u sumrak. Em je ja vidim, em je klenovi vole!

Prilozi

• Pearl Bambula.jpg
    Pearl Bambula.jpg
    45,9 KB · Pregleda: 515

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Pitanjce, za vas iskusne "bambulaše" i klenaše, prvo malo uvoda, lovio sam ili lovim klena, svejedno, na jednom potoku Karašica, koji se kod Batine ulijeva u Dunav, skoro svakog ljeta gotovo presuši - naravno Karašica. Prošle godine je u proljeće vode bilo više pa sam našao i klena, no ove je opet niska a klenove sam vidio u blizini (opet u proljeće) ušća, kad je Dunav tiskao Karašicu unazad. Jednoga sam (oko 50-tke ) nakratko i imao na udici no eh...zajedno s njima su bili  i jazevi njega sam izvadio ( 1,5kg ).Od kad se voda povukla i niska je u Karašici ni jaza ni klena tu i tamo balinčić... E sad slijedi pitanje:
Na Dunavu,gdje tražiti te klenove koji nisu mogli ispariti, a opet jako rijetko se dobija (čuo sam za neke 2-3 kilaše za koje nisu ni znali da je klen dok im slike klena nisam pokazao) ponekad se dobije na varalicu od strane varaličara-klasičara, no na vodi ga nisam vidio mada sam više puta išao samo promatrati vodu i kretanja.
Mora biti tamo, al gdje? Dali je moguće da ima toliko hrane pa se ni ne diže gore na velikoj rijeci, čime ga tada tražiti-ja bi baš jako volio češće mušičariti klena i ne samo kad uđe u Krašicu nego i na Dunavu :hmmmm:
Molim za mišljene i savjet ! Pozdrav Fly on !

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Dobrodošao, Gogo! Nadam se da ćemo imati zanimljivog sagovornika, jer zvučiš kao pravi ribolovac-mušičar. :tbumb:

Tvoje pitanje je zanimljivo. Ja sam čuo da se na Dunavu ponekad ulovi klen, ali čak i oni koji su dovoljno vešti da ga nađu, nisu se "proslavili". Voleo bih da vidim šta kaže na ovo Zvezdan, koji je svakodnevno na Dunavu. Ja nikada nisam bio na toj reci pa neću da lupam.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@Gogo, ja nisam nikada ulovio klena na dunavu niti osobno poznam nekoga tko ga je ulovio u dunavu. Ču sam razne priče i uveren sam da ga ima u dunavu (čega tamo nema). Ako bi tražio klena u Dunavu onda je to u području mrene i deverike. U prolječe se vraća u pliče tokove kao što si več i opazio. Eto toliko od mene. U rano jutro (posebno u ovom periodu) oko 4-5 -max 6h ujutro se očigledno mnoge ribe dižu na površinu (tako i mnoge ciprinidne ribe) pa bi bilo smisleno probati i suvu muvu.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Pozdrav svima, hvala na odgovoru, a da sam (ako ne još pravi) a ono - u srcu mušičar do bola, pa ko je još vidio da se mušičari po Baranji ( to su neki od komenatara na moju zaluđenost mahanjem ),al nesmeta mi.
Nadam se uz vaše savjete i moje izlaske na vodu,da će nešto da bude i od mene.
Mislim da sam do sada imao više sreće no znanja, a kroz čitanje vaših postova dolazim do potvrda nekih mojih teza, sumnja i pokušaja. Smatram da je  dobro kad nešto napraviš, a ono ispadne o.k. i još i čuješ da to u stvari tako i treba, pa onda nastaviš iz sve snage dalje.
Pošaljem vam uskoro koji foto od mojih "bambula" koje se spremam isprobati ovih dana.
Bistro i čisto, Gogo

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Mixmaster je napisao(la):
. :tbumb:
. Voleo bih da vidim šta kaže na ovo Zvezdan, koji je svakodnevno na Dunavu.
Moj matori je pre par godina uhvatio klena na Dunavu.Ja ga nisam doduse ni pokusavao,ali na mestima gde se ulivaju recice ispod Kladova,znam da ga ima.To su relativno sitni primerci koji dospevaju u Dunav a sta se posle desava sa njima,ne bih znao.Pretpostavljam da vrlo brzo stradaju od krupnijih grabljivica.

Vrh Dno