Jucer sam upoznao jednoga slovenca koji musicari bambulom vec dugo vremena. Naravno on ju ne naziva tako. Nije ni cuo za tvoju babmbulu, nego čovek ima balze i radi voblere za sulca/mladicu pa i sunđeraste peševe. Dakle nije taj koji samo musicari, ali ipak voli i musicarenje te sam veze muve. Među njegovim muvama su i bambule, od balze...tu su mravi i razne bube/hrošči! Kaže došlo mu na pamet zbog izuzetne plovnosti i vidljivosti balze. Na tu temu smo došli dok smo govorili o musicarenju klena, pa sam spomenuo kafenu bubu a on ovu od balze, svoja iskustva i ideje. I da....otkrio mi na Savi mesta gde su bogata krupnim lipljanom i ogromnim klenovima. Klenovi mrcine, glavonje! Takvi kao što sam ja jednog vidio na Savi bohinjki, takvih je na tom delu Save mnooogo!!! Ako vas put nanese i zanima krupan Savski klen onda je to u kanjonu kod Kranja. Mnogo hvali muve od balze, posebno mrave i bube/hrošče, sa njima je mnogo lipljana povadio, a pastrmke i klenove da se ne govori. Eto Bambula se rodila i u sloveniji...zanimljivo kako taj materijal moze biti inspirativan. Kada sam prvi put radio sa balzom toliko mi se idejao rodilo da je to neverovatno. Nadam se da ovim tekstom nisam cacnuo u tvoju tastinu

;-), nego jos jedna pohvala na to kako si pronasao fenomenalan materijal koji je inspirirao i druge musicare na istu ideju. Bambula je nešto posebno!!! Imam sada plan da kupim posebnu kutiju samo za bambule, i da kupim jedan dobar komad balze, a sto je najbolje ovde u Slo. nije skupa. Za nekih 20 eura dobije se mnogo materijala. I jos jednom bambule ce kod mene da imaju posebnu kutiji zbog svih mojih iskustva sa njima! Mix...svaka čast za bambulu! Sa ovom muvom si meni otvorio još jednu sveru u mušičarskom svetu.