BAMBULA!!!!

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Ja samo mogu da potvrdim da je MixMaster uhvatio neku pastrmku na Ribniku na bambulu pred mojim ocima. A sto se tice Plive istina je da je i pokidao 0.14 najlon, ali sa onakvom kontrom pokidao bi i 0.20 na ribici od 25cm.

gasa

Junior member
Učlanjen(a)
04.03.2006.
Broj reagovanja
0
bam,bam,bam bambule!!!

Prilozi

• 53_4519a4509f232.jpg
    53_4519a4509f232.jpg
    17,4 KB · Pregleda: 571

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Riba je bila malko veca, a i kontra starog asa ipak umerena. Mozda je samo cvor na brzinu lose vezan, zbog umora od dugog puta.

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Ja nisam video kolika je riba bila bio sam deset metara iza tebe oblaco sam kombinezon, ali sam video da si divljaski kontrirao, pukao najlon ko prangija

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Jucer sam upoznao jednoga slovenca koji musicari bambulom vec dugo vremena. Naravno on ju ne naziva tako. Nije ni cuo za tvoju babmbulu, nego čovek ima balze i radi voblere za sulca/mladicu pa i sunđeraste peševe. Dakle nije taj koji samo musicari, ali ipak voli i musicarenje te sam veze muve. Među njegovim muvama su i bambule, od balze...tu su mravi i razne bube/hrošči! Kaže došlo mu na pamet zbog izuzetne plovnosti i vidljivosti balze. Na tu temu smo došli dok smo govorili o musicarenju klena, pa sam spomenuo kafenu bubu a on ovu od balze, svoja iskustva i ideje. I da....otkrio mi na Savi mesta gde su bogata krupnim lipljanom i ogromnim klenovima. Klenovi mrcine, glavonje! Takvi kao što sam ja jednog vidio na Savi bohinjki, takvih je na tom delu Save mnooogo!!! Ako vas put nanese i zanima krupan Savski klen onda je to u kanjonu kod Kranja. Mnogo hvali muve od balze, posebno mrave i bube/hrošče, sa njima je mnogo lipljana povadio, a pastrmke i klenove da se ne govori. Eto Bambula se rodila i u sloveniji...zanimljivo kako taj materijal moze biti inspirativan. Kada sam prvi put radio sa balzom toliko mi se idejao rodilo da je to neverovatno. Nadam se da ovim tekstom nisam cacnuo u tvoju tastinu :) ;-), nego jos jedna pohvala na to kako si pronasao fenomenalan materijal koji je inspirirao i druge musicare na istu ideju. Bambula je nešto posebno!!! Imam sada plan da kupim posebnu kutiju samo za bambule, i da kupim jedan dobar komad balze, a sto je najbolje ovde u Slo. nije skupa. Za nekih 20 eura dobije se mnogo materijala. I jos jednom bambule ce kod mene da imaju posebnu kutiji zbog svih mojih iskustva sa njima! Mix...svaka čast za bambulu! Sa ovom muvom si meni otvorio još jednu sveru u mušičarskom svetu.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Naravno da medju musicarima ima puno inovatora i slicnih ideja na razlicitim mestima. U stvari, tvoj novi poznanik peca iste ribe na slicnim mestima kao ja i mnogi drugi musicari balkanskih zemalja. Drago mi je da slovenacki musicari eksperimentisu sa balzom, jer je to materijal koji omogucava svakojaka oblikovanja. Jos draze mi je da nalaze inspiraciju u ogromnim klenovima. Samo strahujem da ce ih izloviti dok ja dodjem tamo. Ako previse koriste bambulu, bolje da i ne dolazim.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:-D hehe ... mozda neki Mix - master jeste, ali ne i nas MixMasta* ;-) Za klenove se ne brini, ovde je ogranicen broj ulova i na klena. Vecinom svi pustaju ribe nazad. Ne nose ga u đakovima kuči. Zakon je strog, pa ljudi radije kupe ribu neko 20x više plate par riba kroz kaznu. Ono što je Sumadinac negde napisao...(parafraziram) "ako udariš našeg čoveka po novčaniku brzo se opameti" :-D Mnogi su junaci protiv "pendreka", ali kada se takne u novčanik.....eheheheee :)

PS.
Vrlo zanimljiva bambula je imitacija raznih pauka!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Auuuu....Mixe pa jel' to istina? :)
A mozda covek nosi ribe da "poribi" neke siromasne vode ;-)

Vrh Dno