BAMBULA!!!!

stasa

Junior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
0
Dali je BAMBULA,mislim na musicu, niska tvorevina ili jos neko to radi.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Stasa, bambula je autentica nisha muva, njem autor je Mixmaster. E sada da li je jos neko radi. Verovatno da da, ako mislis da je neko radi profesionalno za prodaju, to zaista nemam pojma, ali druze kada budes dosao u Nis dobices toliko bambula da neces moci da ih istrosis za ceo zivot.
Salut

stasa

Junior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
0
A zasto onda niska BAMBULA nebi mogla da bude isto sto i cacansko RUZNO PACE?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Laki, gde se dele tolike bambule? Ja znam da ih čak ni mi koji ih najčešće koristimo nikad nemamo dovoljno. :doh:
Stasa, originalnu bambulu ne pravi niko do nekolicine mojih prijatelja. Nigde u svetu ne postoji takva muva. Ona nije nastala po iskustvima i tehnikama stranih ili bilo kakvih starih vezača, već kao potpuna novost koja je prvobitno trebalo da izdrži napade brojnih sitnih riba, a ostane na površini. Tako je balza ušla u svet suvih muva, kod nas. Kasnije sam je malo usavršio i prilagodio svakodnevnoj upotrebi. Testirana je više od većine ostalih muva, pre nego što je postala poznata i popularna. Svi mušičari su je teško prihvatali, a neki ni do današnjeg dana neće da vežu "čudo od drveta". Ipak, kada je jednom probaju, svi su oduševljeni.
Bambula je za mene, a verujem i ostale koji je koriste, revolucionarna muva, jer je pristup imitiranju insekta sasvim drugačiji. Umesto dlaka, perja, policelona ili dabinga, nožićem i šmirglom se oblikuje telo buduće muve, od drveta ili poliuretana, materijala sličnog balzi.
Zapravo je ta nova tehnika izrade karakteristična za bambulu i svaka muva koju napravim žiletom i šmirglom je bambula, bez obzira na boju nogu, materijal za krila ili šare na telu
Kao što u modernoj muzici imaš house, tako i kod suvih muva imaš bambule. Postoje i podvrste, poput deep house, acid house, progressive..., kao i osa-bambula, tanka bambula, mrav-bambula...

stasa

Junior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
0
Hvala na potpunoj informaciji.Pitanje sam postavio samo sa pozicije moguceg business-a i zastite marke i prava kao i moguce prodaje.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Mr.Zakula je napisao(la):
Nishava,danas,moj omiljeni vir i bambula na osmici.....Fiju,fiju,plop i buc...Voznja i pao je najveci nishavski klen ove sezone...Kilash,lepotan,mnoooogo sam bio srecan...BAMBULA!!! :smoke:Odmah sam ga ocistio i pojeo ga onako sveze ispechenog na zaru...Sada sam josh pametniji i opasniji po klenove...Evo upravo kuvam chaj od bambule,:drool:pa sutra na Nishavu opet...
Kolko li bi tek bio pametniji da si slikao i pustio klena, a pojeo jabuku!  ::) Opet bi mogao da kuvaš čaj od bambule, ali bi i mogao sutradan da na tvom omiljenom viru probaš da uloviš tog istog klena! Samo bi on bio pametniji pa možda ne bi pao na istu bambulu već bi morao da mozgaš malo više... Ali ako uspeš, e onda bi mogao da tvrdiš da si stvarno postao pamentiji!  :) Tako biste ti i klen intelektualno napradovali zahvaljući jedno drugom! U elektronici sa valjda to zove pozitivna povratna strega!  :D

Nemoj me shvatiti ozbiljno, ali sam malo osetljiv na ubijanje dragih mi nišavskih klenova. Ja sam odrastao u Niškoj Banji i kada sam počeo da pecam (1990.) bilo je tolko klenova da sam kao totalni početnik hvatao desetak komada teških 200-800 g. Sad za takav ulov treba dosta znanja...

Kao klinac sam ih i ja sve redom nosio kući (one veće od 20-ak cm), ali mislim da u ovom veku nisam odneo ni jednog klena sa Nišave. To ne znači da i drugi treba da rade isto, ali bih vas zamolio da bar toliko ne potencirate na informacijama gde su klenovi završili, ako već nisu pušteni. Pričajte o tome kako i na šta ste ih ulovili, kolki su bili, da li na prelivu, brzaku ili nekom tišaku, a ako su već ribe ubijene onda taj detalj jednostavno izostavite.

Ako želite da misicarenje.org forum ostane jedan od naboljih musičarskih foruma u ovom delu Evrope morate malo olabiti sa pričama o ubijanju i jedenju riba...  :blush: Verujte mi na reč da to mnoge potencijalne forumaše odvraća od ideje da se registriju i podele sopstvena iskustva sa vama...

Što se bambule tiče, moraću od Mixa da kupim par komada pa da i ja malo "bambulam" po Nišavi i Moravi i ladim noge po brzacima. Kada sam svojevremeno mušičario po Nišavi (1996/1997) sećam se da su me češto jebavale beovice i pliske. Kolko kontam, bambula to rešava, a valjda je i malo selektivnija pa ne dolaze oni klenčići od 50-ak grama?

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Goci je napisao(la):
Sad za takav ulov treba dosta znanja...

znači da i drugi treba da rade isto, ali bih vas zamolio da bar toliko ne potencirate na informacijama gde su klenovi završili, ako već nisu pušteni. Pričajte o tome kako i na šta ste ih ulovili, kolki su bili, da li na prelivu, brzaku ili nekom tišaku, a ako su već ribe ubijene onda taj detalj jednostavno izostavite.

Ako želite da misicarenje.org forum ostane jedan od naboljih musičarskih foruma u ovom delu Evrope morate malo olabiti sa pričama o ubijanju i jedenju riba...  :blush: Verujte mi na reč da to mnoge potencijalne forumaše odvraća od ideje da se registriju i podele sopstvena iskustva sa vama...
Veoma smislen i komentar koji je sasvim na mestu. Cenim način komentarisanja, nenametanje mišljenja i veoma dobronameran savet. Žaki, prijatelju mlađahni, puni testosterona i ostalih loših hormona, mora ćemo ti ja da malo popričamo :bat: :bat: ali  :phone:

A sada da odgovrim i gospodinu stasi. Vaša ideja o komercijalizaciji bambule je sjajna, ali moje skromno mišljenje je da od toga nema ništa. Prvo i osnovno neko bi trebao da se ozbiljno pozabavi time, a moje mišljenje je da takvog nema. Ja neću da tupim i da se pravim pametan, ali autor bambule Mixmaster bi trebao da se prvi pozabavi ovom idejom. Ja nažalost ili na sreću imam zanimanje za koje sam se školovao, tu sam profesionalac i nemam nameru da preko mušičarenja uzimam lovu. Jednostavno to nije moj trip. Da li može da se napravi nešto od cele ideje? Lično mislim da može, ali da zahteva veliki posao. Markenitng pre svega. Moj imenjak i prezimenjak Aleksandar Veselinović je napravio čudo sa varalicom Ružno Pače. Pre neki dan mi je stigao mail, da je to trenutno najbolja varalica u Evropi, eeeeee  :tbumb: Tako može da se uradi i sa bambulom.
Postoji međutim jedna velika razlika između bambule i Pačeta. Jednostavno Pače je varalica i kako takva suštinski je različita od B. Svako od nas radi bambulu na svoj način, iako su razlike minimalne, one ipak postoje, što znači da proizvod nije univerzalan. Već počinjem da tupim, ulazim u analizu koja mi je strana i stavljam tačku. Nadam se da sam bio koliko toliko jasan! :whistle:
Salut!

stasa

Junior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
0
Dear A. Veselinovicu,budite ljubazni pa mi Vi i vas prijatelj, osnivac musicarske sekcije u Nisu, Mr. Ivan Randjelovic, posvetite 30 minuta razgovora o bambuli, kada budem u Nisu.Nadam se da ne zahtevam mnogo.
Pravljenje para je zadovoljsdvo, otimanje i uludo trosenje je greh.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Dragi stasa,
Samo Vi dođite, ja ću vam posvetiti ihaha vremena, meni je sve bolje i bolje, tako da je poprilično verovatno da ću Vam biti i vodič u ribolou. Možemo i o bambuli da pričamo, nemojte da se opterećujete i da mislite da tražite mnogo. Samo opušeno  :smoke: 
Ja nisam gadljiv na lovu, naprotiv. Ali, kada sam bio malo mlađi, pokušao sam da zaradim lovu preko trgovine ali  :whistle: :whistle: jedva sam se vratio na nulu.
Zato ja mislim da sam ja extremno nesposoban da na taj način zaradim! Mada, nikad se nezna!

stasa

Junior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
0
Yees, ovo sam zeleo da cujem "sve mi je bolje i bolje bicu vam vodic u ribolovu", to je pravo, a za pecanje kod niske tvrdave , italianske p.... filmove i glumce ce mo lako.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Vidim da se ovde kritikuje mušičar koji je ulovio, pa pojeo krupnog klena iz Nišave. Moraću malo da se pozabavim time, jer moja bambula je ubila na hiljade nišavskih krupnih klenova.
Mislim da ova kritika nema smisla. Sportski ribolovac, poštujući u najsitnije detalje propise, može sa Nišave da ponese svakog klena i pojede ga. To je čista reka i klenovina sa nje je zdrava za jelo. Ja retko jedem ribe i zavidim onima koji to često rade. Zato podržavam sportske ribolovce koji poštuju propise i pošteno ulovljenu ribu ubijaju i odnose. Catch And Release euforija je glupa prošlost. Problem je što moda koja dolazi sa zapada, kod nas uvek zakasni, pa je kod nas tek sad u modi vraćati izmorenu i ubodenu ribu.
Možda je želja Gocija da u Nišavi opet bude puno klenova? E, za to postoje bolja, brža i efikasnija rešenja od propagiranja vatanja, gnjavljenja, pa puštanja. Ne jedno, nego hiljadu boljih rešenja. Izaberimo bilo koje i Nišava će biti bolja. Ova ideja o CR, nam je odavno poznata. Jednostavno, nije dobra. Ako znate matematiku, izračunajte koliko će vremena trebati da  se nišavski klenovi povrate od našeg CR-a.
Ja sam imao vremena, pa sam izračunao kolika su stradanja klenova od mušičara poput Žakule, mene i ostalih.
Svi mušičari zajedno, iz Nišave, godišnje izvuku i ubiju oko 2000 kg klenova. Ova reka je dugačka preko 200 km. Znači da na svaki kilometar godišnje strada 10 kg klenova od mušica. Prosečna širina reke je oko 30 m. Znači da  na 3 kvadratna metra strada jedan gram klenova, svake godine.
Da li Goci i dalje misliš da budućnost klenova u Nišavi zavisi od CR mode?
Možda Goci misli da će CR prihvatiti i mrežaroši, dinamitaši i trovači, pa će i oni vraćati "neoštećene" ribe u vodu, ugledajući se na mušičare. :lol:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ja nisam šugavi licemer, da jedno radim, drugo mislim a treće pišem. štuku koju si ulovio u slast sam pojeo. Da sam je ja ulovio pa sigurno da bi je jeli. Nema tu mnogo fliozofije. Meni drugo smeta, a to je da je jedan pristup jedini ispravan.
Ja Žakulu nisam kritikovao zbot toga šta je već kako je napisao. Ali o tome ću sa njim uživo. Forum nije mesto za to! :whistle:

milojeminic

Newbie
Učlanjen(a)
24.06.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Vidim da se ovde kritikuje mušičar koji je ulovio, pa pojeo krupnog klena iz Nišave. Moraću malo da se pozabavim time, jer moja bambula je ubila na hiljade nišavskih krupnih klenova.
Mislim da ova kritika nema smisla. Sportski ribolovac, poštujući u najsitnije detalje propise, može sa Nišave da ponese svakog klena i pojede ga. To je čista reka i klenovina sa nje je zdrava za jelo. Ja retko jedem ribe i zavidim onima koji to često rade. Zato podržavam sportske ribolovce koji poštuju propise i pošteno ulovljenu ribu ubijaju i odnose. Catch And Release euforija je glupa prošlost. Problem je što moda koja dolazi sa zapada, kod nas uvek zakasni, pa je kod nas tek sad u modi vraćati izmorenu i ubodenu ribu.
Možda je želja Gocija da u Nišavi opet bude puno klenova? E, za to postoje bolja, brža i efikasnija rešenja od propagiranja vatanja, gnjavljenja, pa puštanja. Ne jedno, nego hiljadu boljih rešenja. Izaberimo bilo koje i Nišava će biti bolja. Ova ideja o CR, nam je odavno poznata. Jednostavno, nije dobra. Ako znate matematiku, izračunajte koliko će vremena trebati da  se nišavski klenovi povrate od našeg CR-a.
Ja sam imao vremena, pa sam izračunao kolika su stradanja klenova od mušičara poput Žakule, mene i ostalih.
Svi mušičari zajedno, iz Nišave, godišnje izvuku i ubiju oko 2000 kg klenova. Ova reka je dugačka preko 200 km. Znači da na svaki kilometar godišnje strada 10 kg klenova od mušica. Prosečna širina reke je oko 30 m. Znači da  na 3 kvadratna metra strada jedan gram klenova, svake godine.
Da li Goci i dalje misliš da budućnost klenova u Nišavi zavisi od CR mode?
Možda Goci misli da će CR prihvatiti i mrežaroši, dinamitaši i trovači, pa će i oni vraćati "neoštećene" ribe u vodu, ugledajući se na mušičare. :lol:

Nazalost ni u jednom segmentu tvoje diskusije nisam nasao nista pozitivno. Zaista si, metaforicno receno otrovan pogresnom ideologijom, a tvrdog si misljenja tako da ti nema leka, do momenta kada ces sam zakljuciti gde si pogresio. Govoris po propisima, to je nenormalno glupo, ko propisuje, taj ne zna nista o ribarstvu! Pogledajmo samo upravu u B.Basti, dozvolili su ribolov tirolom jer oni najvise koriste ovaj poguban nacin ribolova. Mnogo je takvih situacija, gde gospoda pisu pravila igre, zasticujuci sebe i svoje potrebe. Kao uticajan niski musicar mogao bi da postignes mnogo, ali neces. Primetio sam da si negativno delovao na mladje kolege, vec su poceli da te kopiraju, svidjas im se, njihov si idol. Kada si vec postigao to sto jesi, mogao si da upotrebis, da edukujes mlade ka pravim vrednostima, ali sta ti radis, ribu koju lovis, lovis radi mesa (klenovina) sto je strasno, samim tim nisi sportski ribolovac. Ti nazalost nisi sportista, iz zdravorazumskog ugla tebe bih mogao da poistovetim sa privrednim ribolovcima. Svaki tvoj post sam detaljno izcitao i protumacio na najprostiji nacin, sve se svelo na najgore. Kontriras inteligentnoj vecini, mozda bi delovao u pozitivnom smeru ukoliko bi ti covek rekao da to sto radis, je dobro, odlicno, samo tako nastavi.....mislim sigurno bi ti dotakao svest! Ali moracu da te razocaram da je to olicenje ponasanja primitivnog ljudskog uma! Manje inteligentom coveku, daces do znanja da gresi na ovaj nacin. Mislim da sam sebe ponizavas, a "raju" oko sebe cinis pokornom! Mogu ti reci da takve grupe ljudi stvaraju veliku opasnost, bas iz razloga sto je takvih na ovom svetu najvise!!! Tvoje znanje o C&R ribolovu se svodi na beskonacnu nulu (okrenutu ka pozitivnoj strani). Verujes i prisvajas ono sto vidis na televiziji, mislim da gresisi. Trebalo bi svoj kratak zivot da upotrebis obilazeci svetske revire u kojima caruje C&R kao jedino pravo resenje. Do tada ostaje da se iskusan covek nasmeje tvojim diskusijama. Svi sto su bili protiv tvoje lokalne-riboubijacke ideologije jednom recju ih mogu ovekoliciti kao "inteligenciju", pordzavam njihov pogled na svet ribolova. O tebi sam vec cuo dosta pogrdnih prica koje mogu ti reci zaista zvuce istinito u suprotnom, nijednu lepu rec o tebi nisam cuo, sta mislis zasto! Ne moguce je da se medju 1.000+ musicara koji te poznaju niko nema lepo ribarsko misljenje o tebi. Okreni se oko sebe, pogledaj sta si uradio, upropastices "slepu omladinu", razmisli malo o nacinu na koji pristupas realnom svetu, mozda gresis ;)!

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Prvo molim vas da ne vredjate, ja nemam nameru da jurim po forumu i ispravljam vase reci. Kazete da je sajt primitivan, OK...a da li su Vase reci upucene Mixmasteru po bontonu. Jednu recenicu sam izbrisao jer je bila pogrdna i vredjala je....sledeci post brisem odmah. Ovo nije upozorenje ni pretnja vec realna situacija.
Drugo, molim vas da mi objasnite vas post. On je u temi bambula a ja u njemu ne vidim nista o bambuli. Samo o Mixmasteru. Trazite cvrstu ruku, da li zelite da je osetite na svojoj kozi? I to ne iz nekog mog cefa, vec samo zato sto ceo Vas post nema veze sa originalnom temom i treba da se izbrise. Razmislicu da li cu ga izbrisati...
Trece svrha Vaseg posta mi je nejasna. Ja nisam niti cu biti Mixmasterov advokat, nazanima me to. Ali smatram da reci koje ste mu uputili netreba da budu na forumu. Mogli ste da mu posaljete mail, privatnu poruku itd. ovako je besmisleno. 

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Povremeno se pojave novi članovi, kojima se ne dopada ovo ili ono. Milojeminic je jedan od mnogih, čija je logika, u odnosu na moju, naopaka. Meni je to sasvim normalno, jer je ovaj svet sastavljen od nekoliko milijardi potpuno različitih ljudi, koji se vrlo često svađaju, bez pravih razloga. Internet forumi su idealno mesto za svađanja i vređanja. To mnogi koriste i to može biti dobro. Trebalo bi da Laki napravi podforum pod naslovom Svađanja, omalovažavanja i vređanja, gde će članovi foruma moći da slobodno pišu najružnije stvari jedan o drugome, a posle nastave sa mušičarskim temama.
Vidim da me Miloje smatra istaknutim i uticajnim mušičarom. Po njemu volja narednih generacija mušičara zavise od mene. Znao sam da sam značajan, ali ovo je ipak preterivanje. :doh:
Samo još da mu pojasnim svoju vezu sa Ulovi i oslobodi praksom. Ja sam preporučio da se naš najmlađi mušičarski revir proglasi za mesto gde je obavezno osloboditi sve ulovljene ribe. Dakle, ja sam "izmislio" C/R na Moravici, kod Aleksinca :lol:. Jedva sam ubedio rukovodioce da ribolovci ne smeju ni jednu pastrmku da ponesu. Poslušali su me, jer sam i tu uticajan. Sada, većina mušičara poštuje taj propis, a u tome se posebno ističu oni koji mene "kopiraju", jer ja nisam nijednu poneo... Bla, bla, bla.. Jednom rečju, miloje je u zabludi i trebalo bi malo bolje da se informiše.
Povratak na lepu temu o bambuli:
Možda će vas ovo oraspoložiti. Juče sam (i danas ću) koristio isključivo bambulu. Unakazio sam klenove. Rastrtio sam krupne komade. 700, 800, 900 g... Izvukao sam iz jedne reke 0.0001 % klenova. Uradite i vi tako i ispoštujte postojeće propise. Nemojte da vas više lažu udružene ribokradice sa lažnim CR ideolozima da vi, svojim mušičarenjem, ugrožavate reku koju oni nemilice iscrpljuju! Ako ipak smatrate da ne treba da preterujete sa ulovom, onda nemojte da koristite BAMBULU i zaobilazite ovaj naslov, jer on nedvosmisleno upućuje na najefikasniju suvu muvu ikad napravljenu. :hammer:

Vrh Dno