Otvor sezone u Subotu, 02. Marta....
Obreo sam se na vodi specificnoj po mnogo cemu, meni najdrazoj za odmaranje mozga.
Krenuo sam sa mislju da ganjam bandara i posle 2 sata uzaludnog bacanja, sledi pad morala, slican onom kad barsini igraci dobiju trojku protiv reala.
Sedeci i razmisljajuci o mogucim tehnikama, taktikama kako prevariti prugastog, kroz polarizacione cvike vidim siluetu u vodi...pretpostavljam da je crvenperka, fino je klizila u vodenom filmu. Cim sam joj nabacio imitaciju crva, ode. Primecujem gomilu kedera tik ispod povrsine. Odlucujem da se malo poigram ciprinidima, ocigledno da od bandita nema nista. Uliva se voda sa jedne strane i u tom izlazu iz "brzaka" vidim jata sitnih riba. Kako sam zabacio, sitnez pokusava da proguta crva, srecom, bez uspeha. Kako muva ode malo dublje, povlacim je ka sebi i u tom trenutku vidim babusku koja juri za muvom i u zadnjem trenutku-odustane. To se desilo jos par puta a onda su na red dosle i bodorke. Malo dubina, povlacenje i eto nje. Dosla je i crvenperka a na kraju, kao slag na torti, 4 bandara...da, dosli su i oni, ali manji od japanske kite. Bandar je bandar, mislim u sebi, dok se zadovoljan pakujem za polazak kuci. Otvor je bio uspesan. Bistro!

P.S. Sliku jedine slikane bodorke kacim sutra...