Bucov 2010

Filip

Senior member
Učlanjen(a)
10.04.2009.
Broj reagovanja
0
A  Šone bit će i večih ima tamo mrcina.Na tom mjestu sve kuha od ribe,stalno se bacaju.Učim se,jučer mi je otpala ruka od brzog povlačenja.

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Filip je napisao(la):
A  Šone bit će i večih ima tamo mrcina.Na tom mjestu sve kuha od ribe,stalno se bacaju.Učim se,jučer mi je otpala ruka od brzog povlačenja.
Stap pod misku pa sa dve ruke vuci kanap ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Samo napred Filipe, bit ce i vecih. Bas kako ti je kolega Markovic savetovao, brzo sa dve ruke kao neki sto to rade za neke morske ribe. Inace pogledaj Zvezdanovu tehniku. Uopce ih ne vuce brzo koliko se da procitati iz mnogig njegovih tekstova. U zadnje vreme je mnogo prelepih bucova dobio na normalno ili sporo povlačenje.

Ljudi pogledajte kakav bucovcic je drmnuo ovolikog gurglera to je kao da bi pol-kilaš drmnuo jednog bobovog bangera sa cilindrom od 2x5cm.

Evo zvezdane nove ideje  :D pampur probusi i iza neko perca i fleš pa bangeraj  one tvoje mrcine :hammer:  ;)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
!Sitan bucov je zaista veliki halapljivac,dok krupnije ribe dosta obazrivije napadaju ono što im mi bacamo!Svaki bucov koji skuva iza strimera,blesne,promaši,provalio je nešto i zato nije uzeo!Kad krupna riba uzme strimer,to je velika pobeda za ribolovca jer može biti siguran da nije načinio nijednu grešku,i da je imitacija koju baca prava stvar!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
vidio sam več mnogo puta kako su na Savi u HR ulovljeni ogromni komadi 5kg+ na dugačke voblere i po 15cm te na neke druge konkretnije varke i moj največi (4kg+) je pao na strimer od 8cm na Dunavu. Ali definitivno mu je teže posumnjati u manju imitaciju koju ne može brzo i dobro da pregleda o čemu se zapravo radi. Zvezdan nam je to bezbroj puta več dokazao kako su za bucka minijature ipak superiornije po pitanju lovnosti.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Da sumiram poslednja dva mušičarska dana!S obzirom da sam radio dve druge smene,neminovno sam morao da izađem po najjačoj vrućini oba puta!Dunav je ispod elektrane poslednjih nekoliko dana izuzetno nizak,međutim bistrina mu nije na zavidnom nivou!Ipak,konačno mušičarenje liči na pravu stvar,moguće je napokon videti ribu kojoj treba baciti strimer ispred glave!Za dva dana sam ulovio priličan broj ovakvih riba,uz samo jedan promašaj krupnog bucova koji se javio kad je bila najjača žega u najjačem brzaku!Od strimera sam najčešće koristio repić bunkere koje je bucov napadao na razne načine!Nekada bi ga samo srknuo iznenada se dižući,nekada bi ga tresnuo...
Ipak,na mirnijim delovima vode bandar-bunker nema premca,i nijedan drugi strimer mu ne može prismrdeti!Neverovatno je kako ga bucov napada,nema praćenja :),riba ili napada žestoko,ili sevne pored!U bržoj vodi repić bunkeri sjajno rade tako da mi se dešavalo da bucov zevne na strimer dok ovaj leruje nepomičan!Danas idem predveče,moram malo da bacim i smuđu!

Prilozi

• 47.jpg
    47.jpg
    195 KB · Pregleda: 95

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
1-1.5 metara,0.17mm fluokarbon!Ceo predvez ide preko tri,nekada i četiri metra!

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
hvala na odgovoru!eto vidis....ja recimo imam veeeeliki problem sa castingom kad imam upredeni predvez.....jednostavno konac "ne izlece" kako treba.....jedva zabacim par metara!!!situacija.......na kanalu raubuje bucov ko blesav,ja ne mogu da dobacim do njega!od muke skinem predvez i nemajuci adekvatnu zamenu,kacim monofil direkt na konac u duzini od skoro 2 metra......neuporedivo lakse konac leti!!u cemu je caka??

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ne znam,ja sam upredeni predvez bacio samo jednom i odmah sam ga skinuo!Previše se video u vodi i to svakako nije rešenje za mušičarenje bucova!Uzmi 0.35mm kao prvi segment predveza,veži ga direkt na konac,nastavi sa 0.30mm,stavi zatim tippet ring i na njega veži tipete koje hoćeš!Za male i bistre vode slobodno stavi što tanji,0.17mm je optimalna debljina!

Vrh Dno