Kakva je zimčuga bila danas kod mene,a nikad više ribolovaca na Dunavu!Cvokotasmo,razmišljao sam da li da se uopšte otpakujem,međutim ljuta rakija kolega dubinkaša brzo je zagrejala hladne kosti!Dunav kao zimi da ga gledam,mutan,hladan,beživotan!Stavljam najvećeg pp strimera,imitaciju velikog kedera,bacam u brzak,i posle dva povlačenja izleće sitan bucov i guta kao nenormalan!Naredna tri zabačaja akcija!Dva promašaja i jedna riba!I onda je izašao stari lukavac!Tačno sam znao da su ovo trenuci kad je moguće da se prevari kapitalac!Kedera nema nigde,mora da napadne sve što mu prođe,uz to,oblačno je kao da je sumrak!Samo je odjednom izronio ispod strimera tako da nisam ni video kako je uzeo!Čini mi se da ga je srknuo,bolje reći,kao da ga je samo stisnuo čeljustima!Sa vrha keja munjevita kontra jednostavno nije moguća,a kad riba ovako uzima ubadanje je 50 prema 50.Osetio sam ga na ruci dobro kad je zatresao glavom dva puta,nije ni pokušao da klizne u dubinu,ceo posao je završio tik ispod površine!Gledamo ga i ja i ove kolege kako se lagano udaljio!Jednostavno,nije uzeo kako treba!