Evo upravo su mi slucajni prolaznici javili sta se u stvari desilo sa ovom ribom:
`` Slucajno smo setali obalom Morave, kada nam u oko zapade ulov ribolovca, tj musicara sase o kome se ovde radi. Slucajno se pritajismo da vidimo sta radi i na nase slucajno iznenadjenje, videsmo da doticni, vadi neku dlakavu udicu ribi iz usta, na brzinu vezuje obicnu udicu, vadi nekih 15 metara nekog kanapa iz stapa, uredno navaljuje stap na grmlje i brze bolje drzi ribu u vodi slikajuci se.
Kada su slike bile gotove, doticni je prisao stapu i ponovo izneo ribu na obalu opalivsi je pesnicom po glavi, posle cega riba nije reagovala.
Slucajno som prisli doticnom i upitali sta to radi a on nam je odgovorio da je dao sportsku sansu ribi da se spase, ali ju je ona ispustila i kao nedostojna vracanja, zadrzao ju je.
- Da li to uvek radite? -slucajno ga upitasmo.
- Kada ribu zadrzavam za sebe, onda joj dajem ovakve tri sanse da se spasi, medjutim, znate, ovo je izuzetak jer nije za mene ova riba. Sutra mi je komsinici rodjendan pa reko da je iznenadim. Znate ja joj tako sirim... medjususetske odnose. - blago pocrvenevsi nam doticni isprica svoju pricu. ``