Kod mene se zadnjih par godina situacija normalizovala po pitanju čuvanja voda posle pauze i javašluka. Kontrolu je preuzela firma-gazda iz drugog grada ( zaboravio sam koji grad , ali znam da su neki bivši čuvari ponovo u akciji i da imaju pojačanje sa strane ). Kontrola je toliko rigorozna pa se kontrolišu ljudi koji pecaju na rečici kroz grad i na koju niko ranije nije od čuvara obraćao pažnju i padoše grdne prijave i maltretiranje dečaka od 12-ak g..
Ako neko hoće da peca ovde u Jagodini i u solidnoj okolnoj maršruti, MORA da poseduje dozvolu, inače slede neprijatnosti. Nema grabuljaša, lopina raznih a Morava je puna ribolovaca koji uredno poštuju plaćanje dozvole. Kontrola je redovna i obilazi baaš puno mesta pa konačno postoji jezero gde se sigurno može uloviti štuka do tri kom. po izlasku ( tamo čuvari dežuraju

).
Gegula druže, peca mi se i ne mogu da komplikujem stvari, isterujem pravdu i bijem se na kraju iznerviran. Kupujem ako ću na vodu.
Bože zdravlja samo pa i pre marta odoh da kupim ''mir '' na dve rate jer na više rata nije moguće

.