dud je extra!danas sam blejao celo jutro na potoku koji mi je relativno blizu kuce i gledao klenove.....kruzili su,uzimali sa povrsine sve sto im se cinilo kao hrana,cak i cupkali neke biljke koje su vrhovima grancica bile u vodi.....svi mahom omanji,dok nisam malo bolje zagledao ispod mosta...tu videh klena mozda krupnijeg i od mog licno najkrupnijeg kog ulovih na Karasu prosle godine......

lagano je plivao i vidim da se aktivno hrani.sta god padne pored njega,odmah bi se okrenuo i velika usta bi usisala nesrecnog insekta......za ovu vodu,to je kapitalac enormnih razmera......ja ga cenim na mozda kilogram,mozda nesto malo ispod.....za tu vodu,koja je u sirini jeedva 2 metra,ovo je pravi kolos medju klenovima......kad sam se uverio da je tu,i da nema nameru da ode odatle,brze-bolje sam otisao po stap i namontirao malog klinkhamera,kog dobih od Seba i koji je vec pokazao svoju lovnost kad su klenovi u pitanju......ali nevolje tu pocinju.....delija je ispod mosta,koji je zarastao u travu i zbunje....nikako ne mogu da spustim muvu a da ne kacim granje.........

oko pola sata sam pokusavao,on je i dalje plivao tu negde.......konacno spustih muvu i dok sam se spremao da uzmem stap u ruke i navedem je do njegove zone,on je vec bio tu i napao je!!kako sam drzao samo mlitav kanap u rukama,pokusao sam da ga zategnem i tako udarim "kontru" ali kasno...riba je osetila prevaru i sve posle bilo je dzaba.....ali lep osecaj koji me jos ne pusta....bice mi ovo zanimacija par dana i nadam se da cu okaciti fotke ove ale...pozz