crni se je bas izverzirao u tom ft-u....ne budi previse skroman...muve su ti odlicne!
inace ako netko zeli da uradi seriju odlicnih "buba" prvo mora da se pravilno pripremi onda da odradi prvu seriju od nekih možda desetak iako če biti buđave manje više (ako je početnik ili nije nikada radio baš to nešto) pa da sve to onda stavi na stranu i polako na tanane radi dalje bez žurbe...sledeča serija ima da bude bolja...peta serija bez mane i greške...proporcije, kvaliteta...sve to ima da bude bolje i bolje....izlascima na vodu če i boje nimfe da budu sve bolje i bolje, pronaći če se bolji materijali...sve to praksa posle usavršava a čestim vezivanjem muve moraju biti bolje. Ja po sebi znam, kada prođe neko duže vreme ni obični fazanov rep prvi ne bude baš nešto ali ga rasturim pa ponovo i tako dok nisam zadovoljan.
Sada sam zaista slab sa vremenom i lovim nekim mojim starim muvama ili na brzaka smotanim i vrlo jednostavnim. Ulovim jer imam iskustvo ali nije to to kako bi bilo kada bi raspolagao sa više vremena.
Sinu mi mnoge ideje za ft ali đaba...nema se dovoljno vremena za sve. Sa druge strane imam još uvek dosta muva za lov i nemam realne potrebe da bi trošio vreme za ft.
A da se vratimo na temu :lol: na klena...uvek ponuditi bubice kao sto su bambulice, kafice, policelonke....jednostavno a lovi uvek cele godine...doduše, nekada slabije nekada jače, razlličite udice a za mene još uvek na prvom mestu jeste osa. Ako je selektivan i vidimo čime se hrani nema tu mnog mudrosti onda. Ponudiš mu to što jede.