Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Mušičario jesam sreće imo nisam... Dunav idealan, mirna noć, lagan porast sve je upućivalo da bi mogao da padne koji smuđarak, ali... ništa od toga, ili sam prerano napustio bojno polje ili nisu bili zainteresirani za moje strimere.

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Musicario sam danas u dva navrata na tamisu. Ujutru od pola 7 do 8 probao sam bucova, ali ni traga od njega, jedino sam video aktivnost nekih riba na vodi. Drugi pokusaj je bio od pola 11 do 12. Zapravo otisoa sam na posao, ali posla nije bilo da se ne bi  vratio kuci posto sam imao ceo pribor u kolima ja kreno na tamis. Super provod  u gornjem delu tamisu nekih 70 km uzvodno od jutarnjeg mesta. Voda plitka do kolena, a klenovi razbise se  kako su napadali musice. Sitni do duse, ali video sam i velike bucove, mrene, i velike klenove koji nisu bili gde ih obicno ja trazim nego bas na serdini reke. Tako da vam mogu reci ako ujutro se ne provodite musicariti, probajte popodne , bice vam bolje..... ako ne sledeci dan i sve tako dok vam ne bude bolje :)

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
danas na tamisu... malo carkao vetar voda bistra, plitka. Provodio sam se klencicima. Dok sam  isao kroz vodu naleteo sam na jato skobalja i probao ih pecati micronimfom, imao sam par pratnji, ali nakraju se uplasili i nestali.

Prilozi

• 06.09'09 001 (Medium).jpg
    06.09'09 001 (Medium).jpg
    40,6 KB · Pregleda: 121

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Mrene i skobalje na Limu

Prilozi

• mrena1.jpg
    mrena1.jpg
    385,4 KB · Pregleda: 151
  • skobaljcic2a.jpg
    skobaljcic2a.jpg
    387,2 KB · Pregleda: 150

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Pokušao sam i ja danas da uhvatim nekog na sitnog gamarusa ali bezuspešno!!!!
Za Blagoja  :tbumb: !!

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
brankoogi je napisao(la):
Blagoje je napisao(la):
Mrene i skobalje na Limu
Na koji mamac ?

Ribe sa slika su uzele imitaciju zelenog crva (tulara), ali su uzimale i žutog goldheada (icedub). Imao sam utisak da  ta imitacija bolje lovi, jer sam za kratko vrijeme imao dva spadanja, ali sam onda otkinuo tu musicu a u kutiji više nisam imao nijednu te vrste. Nažalost, najlovnije musice najprije odu. Danas sam navezao jos desetak komada.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Sinoć sam jedva dočekao kraj smene da izađem na vodu.Vreme ideala,oblačno.mesec zaklonjen ,mada se  povremeno javljao da obasja nenormalno malu vodu.Izem ti i pecanje i muku.Jedan je pao posle drugog zabačaja i ništa više.Moglo se povremeno čuti pljuskanje na pedesetak metara od obale.Ribolov u Kladovu zadnjih godina,od avgusta na dalje,postaje teška zajebancija zbog male vode.

Prilozi

• kupus.jpg
    kupus.jpg
    151,2 KB · Pregleda: 120
  • kej nocu.jpg
    kej nocu.jpg
    73,4 KB · Pregleda: 114

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Juče sam pola sata zabacivao za štuku. Ulovio sam jedno od oko 50 cm a imao još dva lepa udarca pod samim nogama. Zanimljivo je to, da sam prelovio samo jedno mesto (uvalu od 10 x 30 m) a prave štuketine se udarale po kederima kao lude (sve na rubu granja). To je bilo na nekom šaranaškom ribnjaku koji je pod velikim pritiskom varaličara. Slike ribe nema jer možete si zamisliti kako je mušičariti a oko struka vam je vezana madžarska vižla od 10 mjeseci. I ribu su mi morali otkačiti drugi :D :D :D

Janez

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ti ko Gari Lafontejn (valjda se tako piše). I on vodi jednog vučjaka stalno sa sobom.  :D

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Vižla nije vučjak nego ima temperament ko čopor babuna :D :D :D
Danas bez vižle na istom mestu jedna štukica cca 40 cm i dva "električno pastrmska" kvrca - smudj?

Janez

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Danas opet na Limu. Izvukao dvije mrene, jednog skobalja i jednu krkusu. I 7-8 otkacinjanja ribe, nekih i vrlo krupnih komada koji su mi izvlacili skoro citav backing. Jedna ulovljena mrena imala je 60 cm (2 kg).

Prilozi

• mrena3.jpg
    mrena3.jpg
    251,7 KB · Pregleda: 142
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno