Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
I posle kažu Nišlije loša im Nišava, cccccc...

ledukri je za malo čovek u mulj mogao da upadne  :hammer: :D :hammer: i ostavi patike tamo.

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
Danas sam mušičario sa @ledukriem ,odveo sam ga na moje lokacije  koje se veoma razlikuju od niških terena ...medjutim Bucova ni od korova ,doduše bio je jedan deda varaličar ,koji je rovario sa leptirima i na kraju smo videli da je izvadio jednog nakačenog bucovčića i jednog jazića na stringeru ,oba zajedno nemaju više od 300gr..
ledukri1.jpg

prešli smo na rukavac u potrazi za nekim ribicama  i evo ga ledukri na bambulu dobija jednu sunčanicu ..lepu
ledukri2.jpg

čoveka je lepo krenulo i nastavio je seriju sa crvenperkama na suvu muvu ,izuzetnih gabarita ...
ledukri3.jpg

i na kraju  su i bucovi od muke krenuli da uzimaju bambule ,pokušavao je da trpa ribu u gaće ali mu ja naravno to nisam dopustio iako se vadio da mu trebaju za Niš i kao hoće da ih nosi Mixmasteru ..
ledukri4.jpg

ne naviknut na vojvodjanski teren ,čovek je krenuo da ulazi u vodu.."aoo bate pa nie ti  ovo Nišaaava" :hammer:
ledukri5.jpg

Tek sada je ukapirao gde je ,šta je i kako je .. :D ,pružio sam mu prvu pomoć iskusno sa dugačkom granom ..to se na žalost ne vidi na fotkama...
ledukri6.jpg

hahaahahahahahaha ,kakve manekenske nožice...
ledukri7.jpg

eto ,sve u svemu bilo je zanimljivo zezanje ,druženje ..mušičarenje ..pa kako !!!
Bolje je njemu da se drži planinskih reka,gore ima samo poskoka i šarki a ni trga živom blatu :doh:

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
Danas sam mušičario sa @ledukriem ,odveo sam ga na moje lokacije  koje se veoma razlikuju od niških terena ...medjutim Bucova ni od korova ,doduše bio je jedan deda varaličar ,koji je rovario sa leptirima i na kraju smo videli da je izvadio jednog nakačenog bucovčića i jednog jazića na stringeru ,oba zajedno nemaju više od 300gr..
ledukri1.jpg

prešli smo na rukavac u potrazi za nekim ribicama  i evo ga ledukri na bambulu dobija jednu sunčanicu ..lepu
ledukri2.jpg

čoveka je lepo krenulo i nastavio je seriju sa crvenperkama na suvu muvu ,izuzetnih gabarita ...
ledukri3.jpg

i na kraju  su i bucovi od muke krenuli da uzimaju bambule ,pokušavao je da trpa ribu u gaće ali mu ja naravno to nisam dopustio iako se vadio da mu trebaju za Niš i kao hoće da ih nosi Mixmasteru ..
ledukri4.jpg

ne naviknut na vojvodjanski teren ,čovek je krenuo da ulazi u vodu.."aoo bate pa nie ti  ovo Nišaaava" :hammer:
ledukri5.jpg

Tek sada je ukapirao gde je ,šta je i kako je .. :D ,pružio sam mu prvu pomoć iskusno sa dugačkom granom ..to se na žalost ne vidi na fotkama...
ledukri6.jpg

hahaahahahahahaha ,kakve manekenske nožice...
ledukri7.jpg

eto ,sve u svemu bilo je zanimljivo zezanje ,druženje ..mušičarenje ..pa kako !!!

Bolje je njemu da se drži planinskih reka,gore ima samo poskoka i šarki a ni trga živom blatu :doh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Gde si ga vodio bre ovo,udavio se u blatu :hammer:
Ja sam jurio smuđa,traži bržu i isprekidanu vožnju sa čestim stopovima,za razliku od toplijih noći kad udara na mrtvaka!
I da dodam,ovo mesto ispod prelivnog polja kod Šoneta mnogo moćno izgleda za bucova.Šone gde je ovo,je li ovo neka prevodnica?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
ovo ostrvo što se vidi je kad je Tamiš jako jako nizak ,to je ostalo pretpostavljam još kada su gradili branu i kada su  prokopavali drugi tok za tamiš ,čak sam 100% siguran ,inače iskusno kažeš Zvezdane dobro je mesto  za bucova obično se tu nalaze manji primerci ali i za svaku drugu ribu ,na primer od ostrva  ka sredini korita tamiša je fenomelan deo za Smudja i soma ima tu i velike dubine i krša ,od ostrva ka mostu na desno je uvek bilo bucova ,štuke ,smudja ,šarana i svakojake bele ribe ..medjutim zimus je bilo čuda božjih tu ,jedan tip je u sred mresta smudja za jedan dan na dzig izvadio oko 50ak krupnih komada iz čamca baš na tom mestu ,soma su grabuljali 500-600m nizvodno u takozvanom Viru kad se ukrtožio. i...tako..riba je retka...ali je zato i sitna !!  :hammer:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Danas sam mušičario babušku.Pošto je voda bila izuzetno mala,rešio sam da obiđem neke prolećne terene gde sam je dobro hvatao_Odavno nije na površini pa je jako teško da se locira.Šetao sam više od dva sata buljeći u rupe od trave dok nisam ugledao pravu babarogu na metar dubine pored sam trave.Nije se pomerala i ja sam joj pljusnuo gamarusa dvadesetak cm pored glave.Čim joj je propao pored njuške krenula je ka njemu.Ali krupna baba je opaka riba.Prvo ga je kucnula i kad sam pomislio da je odustala lagano ga je usisala.Međutim,video sam da ga je kilavo uzela pa je posle kontre ostala na štapu dve sekunde.Dobra baba,sigurno preko 1.5kg.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
izvuče se a?
:bye:

joj kad bi ja mogao nekako da vidim neke ribe na barem pola metra dubine... pa da se igrama sa babuškama i sličnim živuljkama ..nego se mučim sa ovu moju kafenu boju vode.. :doh:

kafaz.jpg

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
izvuče se a?
:bye:

joj kad bi ja mogao nekako da vidim neke ribe na barem pola metra dubine... pa da se igrama sa babuškama i sličnim živuljkama ..nego se mučim sa ovu moju kafenu boju vode.. :doh:

kafaz.jpg
a šta muti vodu?

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
Sa shonetom sam proveo divan dan. od krupnog bucova ni traga, ali sam se s takvim domacinom super proveo. krivo mi jedino za one ribice sto mi nije dao da ponesem, a taman sam ih steknuo u cega. :) :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Teška mutljavina zaista,ali...
Za bucova je to mnogo bolja voda nego ova,ali je zato ova dobra za babuške :doh:

Prilozi

• Dunavche.jpg
    Dunavche.jpg
    212,5 KB · Pregleda: 161

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
ovo ostrvo što se vidi je kad je Tamiš jako jako nizak ,to je ostalo pretpostavljam još kada su gradili branu i kada su  prokopavali drugi tok za tamiš ,čak sam 100% siguran ,inače iskusno kažeš Zvezdane dobro je mesto  za bucova obično se tu nalaze manji primerci ali i za svaku drugu ribu ,na primer od ostrva  ka sredini korita tamiša je fenomelan deo za Smudja i soma ima tu i velike dubine i krša ,od ostrva ka mostu na desno je uvek bilo bucova ,štuke ,smudja ,šarana i svakojake bele ribe ..medjutim zimus je bilo čuda božjih tu ,jedan tip je u sred mresta smudja za jedan dan na dzig izvadio oko 50ak krupnih komada iz čamca baš na tom mestu ,soma su grabuljali 500-600m nizvodno u takozvanom Viru kad se ukrtožio. i...tako..riba je retka...ali je zato i sitna !!  :hammer:

Odlican teren i ja sam lepo prolazio tamo pre par godina a navise sam smudjeve hvatao ali na varke.  A somovi se grebu vec godinama!!!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
ledukri je napisao(la):
Sa shonetom sam proveo divan dan. od krupnog bucova ni traga, ali sam se s takvim domacinom super proveo. krivo mi jedino za one ribice sto mi nije dao da ponesem, a taman sam ih steknuo u cega. :) :D
nadam se druže da si uspeo da povratiš boju struni ? znači jedna ruka fairy'a pa jedna ruka vima pa opet fairy pa prašak za veš po mogućstvu ariel ,dobro sušenje pa podmazivanje i nema da fali  :tbumb: :hammer:

ekoljubo bilo je bilo je svega ..i ko što kažeš radi  se na uništavanju ribljeg fonda već godinama...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno