Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
icaf je napisao(la):
Juce po onom vetru sam hteo da se oprobam po prvi put sa strimerom, i nesto skromno

Bravo. Mene juce licno obeshrabrio tako da sam samo izdrzao 15 minuta po tom vetru. A danas bolje vreme al samo jedan klen od oko 40 cm i to glavonja muzjak dosao na strimera. I sem jos jednog cvoka sigurno od klena nista. Vreme od 9.00 do 12.00

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
icaf je napisao(la):
Juce po onom vetru sam hteo da se oprobam po prvi put sa strimerom, i nesto skromno
Ico, ti si kralj Južne Morave. Ti si za pola sata, iz zajebancije, ulovio više bucova na Južnoj Moravi, nego sve niške "bucovdžije"-mušičari, zajedno, tokom ove sezone. To si uradio po najjačem tornadu i zbog toga se tvoj uspeh mora pomnožiti bar sa tri. :tbumb:
Zovi me sledeći put da te gledam i učim. :respect:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Odluka je pala "na štuke" moja omiljena voda Monjoroš, neki dan sam pričao o otme kako još nisam vidio da mi štuka udara na površini, a pa ako do sad nisam sad jesam.
Prvih sat i po sam strpljivo tražio "mame" u propadanju, a onda sasma slučajno promjenio tehniku. Mjenjao ja strimer za strimerom (jer nije htjelo , već sam počeo pizdit, neće me bajokoš, pa sad više ni štuka...) Stavim jednog žuto-bijelo-crvenog zečića, bacim ga par metara i dok sam čekao da se napije vode i bude spreman za propadanje, polako sam ga cimao prema sebi i... duuuuu jedan udarac, uplaši me i ne dadoh kontru cimam dalje, pa drugi udarac, kontra , krene  i otkači se , mogla je biti oko kile. Bacim  ponovo i opet cimam po površini i opet udarac sa promašajem...da ne duljim imao sam desatak fulanja dok nisam promjenio strimera, imao sam ribu al uvjek ga nekako uzimala u kraju, za dlake i perje, nikako da ga gutne, onako u polukrugu udarac i fulanje.
Stavim malog strimera i počnem ih šnjirati jednu za drugom,mislim sebi kad već neće velika da se naigram sa ovim škljocama 700g do 1kg. Dalje sam im bacao sve moguće boje iz kutije, na sve je udarala, bitno je bilo samo da strimer ide po površini ili par cm ispod,baš kako je Mix rekao te manje udaraju ko lude u površinskom sloju. Izćeifijo sam se snjima pa prešo na bandare sa sličnim malim zečićem u smeđe bijeloj nijansi. Bandarci ko dlan su ga oduševljeno vijali, čupkali i uzimali. Popodne mi je izvrsno proteklo sa 15-tak škljoca, 5 bandara i morem nerealiziranih udaraca, iskakanja štuka iz vode... 

Prilozi

• Bandar.jpg
    Bandar.jpg
    258,7 KB · Pregleda: 130

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Sinoć po neverovatno bistroj vodi jedan smuđ(sitan) i jedno spadanje,sve u svemu mršavo bez izgleda da će biti bolje,danas ću da slikam Dunav da vidite koliko je bistar.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Zabavljao sam se danas sa bandarima na Dunavu u senci jednog broda.Veliki broj sitnijih komada udarao je na sve što sam bacao,šteta što nisu malo krupniji.Voda skandalozno mala i bistra.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Danas sam želeo da proširim svoja iskustva vezana za mušičarske štapove. Prvo sam razmišljao da li da provedem nekoliko sati na internetu, izguglujem tekstove velikana mušičarenja, samograditelja i  konstruktora štapova. Pošto sam shvatio da je to vrlo zahtevan i naporan, pre svega ozbiljan zadatak odustao sam!!!
Dohvatio sam svoj Sage TXL 3710-3 sa sve namontiranim predvezom 0,10 zaostalim sa letnjeg mušičarenja lipljena na Ribniku i sišao na Tamiš. Naime učinilo mi se da sam prethodnih dana video prilično krupne protfiše koji jedu na površini. Nažalost, uhvatio sam samo nekoliko OGROOOOMNIH površinki. Zatim sam na isti taj 0,10 montirao Šubara Minnow i testirao pribor na strimeranje!!! Na moje iznenađenje, iako sigurno nije predviđen za to, uhvatih prvo jednu štujicu od svojih 30-tak cm i zatim promaših lepog bucova koji mi je smotao trojčicu pri udarcu.
Ipak ću ja to morati malo ozbiljnije, ovih 33 godine mušičarenja ipak nije dovoljno da bi donosio neke valjane zaključke koje bi mogao sa Vama da podelim.

P.S. Ah, da zaboravih. Razimšljao sam i da ponesem 5-6-7 različitih struna klase 3 pa da umesto da lovim ribu provedem nekoliko sati na livadi, menjam strune, gledam ispred i iza sebe, razmišljam o stroke-u, loop-u, stop-u, haul-u ...-u pa sam i od toga odustao. Ipak sam ja nedorastao za to.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Ja sam danas mušičario na Nišavi, ali sam više uživao u njenoj lepoti, nego što sam lovio ribe. Jednostavno, bio sam paralisan onim što sam gledao. Ruke su mi otkazale, a noge nisu htele da se pomere sa prelepog mesta. Stajao sam u vodi i gledao fantaziju. "Dovoljno sam letos izvukao sa ovog mesta, sada sam na odmoru"- pomislih. ;)
Malo sam i zabacivao, ali bez previše truda. Radi sitan klen.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Danas sam konačno i ja lovio klena (ili bolje da kažem maje, majušne kleniće  :( ) u povratku iz Zg zastao na staroj tetkovoj /zapuštenoj/ vikendici na rukavcu Drave po imenu Štukavac kod Podravske Moslavine.
Drava je jako,pala kažu "nikad niža" pa ostale samo bare, a u barama i taj sitni klen. Desetak malih klenića, bilo je dostatno za malo razonode, pa nastavih put kući. Inače kod redovnog vodostaja navodno je taj rukavac pun klenova do 1kg (prosjek 700g),a niže u Dravi se lovi i do 2kg, moraću to mjesto češće posjećivati u prolascima dogodine kad bude bilo više vode. :blush:

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Uf, sto je dobra Drina, nigde nikog, 14h15min , 2-3 od 27-28 na suvu , pa preko u Bosnu stojim na steni kanal ispred mene do srbije jedno 150m voda krece javlja se 5-6 komada po slobodnoj proceni 35-40, kacimm 2 na suvu jedan u meredovu 35cm max i drugi spada u nogama malo veci, onda bezanija preko brzaka ko kosmonaut , cigara pauza i pomeranje uzvodno, setnja do auta u pratnji nimfer i jos jedan od 37-38cm , posle ja i Aleksa malo livada i kuci, super!

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
St.Igor je napisao(la):
Uf, sto je dobra Drina, nigde nikog, 14h15min , 2-3 od 27-28 na suvu , pa preko u Bosnu stojim na steni kanal ispred mene do srbije jedno 150m voda krece javlja se 5-6 komada po slobodnoj proceni 35-40, kacimm 2 na suvu jedan u meredovu 35cm max i drugi spada u nogama malo veci, onda bezanija preko brzaka ko kosmonaut , cigara pauza i pomeranje uzvodno, setnja do auta u pratnji nimfer i jos jedan od 37-38cm , posle ja i Aleksa malo livada i kuci, super!
:tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Kao što sam i mislio,danas se na mestu na kome sam juče zakačio štuku nacrtao upravo lik koji je sve to posmatrao sa druge strane jezera.Zabacio je dve balerine,dubinac, i bacao je varalicu.Čvrsto sam rešio da skupim neke pare za jedan gumeni čamac,dosta mi je maltretiranja ove vrste.Da,na jednom drugom mestu sam bacao neke strimere koje sam popodne vezao,bez uspeha.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Kao što sam i mislio,danas se na mestu na kome sam juče zakačio štuku nacrtao upravo lik koji je sve to posmatrao sa druge strane jezera.Zabacio je dve balerine,dubinac, i bacao je varalicu.Čvrsto sam rešio da skupim neke pare za jedan gumeni čamac,dosta mi je maltretiranja ove vrste.Da,na jednom drugom mestu sam bacao neke strimere koje sam popodne vezao,bez uspeha.
E jbga , drugi put prikradanje al ne zbog ribe nego zbog ljudi.
Tako to obično biva, od prijatelja otac provalio jednom kolegi da mu je sin digo štuku od 11kg na obližnjem potoku ( i jeste al 40km dalje na Boroviku).
Slijedeće  jutro je na tom spomenutom potoku 20 ribiča sa balerinama, varalicama,woblerima...uzalud pokušavalo uloviti krokodile koji uopće ne obitavaju na tom potoku. Tako im i treba  :hammer: a ova dvojica su se samo slatko smijali, al se ipak nisu usudili reći za "provalu" jer bi i krvi bilo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno