Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Kao što sam i mislio,danas se na mestu na kome sam juče zakačio štuku nacrtao upravo lik koji je sve to posmatrao sa druge strane jezera.Zabacio je dve balerine,dubinac, i bacao je varalicu.Čvrsto sam rešio da skupim neke pare za jedan gumeni čamac,dosta mi je maltretiranja ove vrste.Da,na jednom drugom mestu sam bacao neke strimere koje sam popodne vezao,bez uspeha.

DUBAK  :)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Djole je napisao(la):
zvezdan je napisao(la):
Kao što sam i mislio,danas se na mestu na kome sam juče zakačio štuku nacrtao upravo lik koji je sve to posmatrao sa druge strane jezera.Zabacio je dve balerine,dubinac, i bacao je varalicu.Čvrsto sam rešio da skupim neke pare za jedan gumeni čamac,dosta mi je maltretiranja ove vrste.Da,na jednom drugom mestu sam bacao neke strimere koje sam popodne vezao,bez uspeha.

DUBAK  :)
Da!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.489
a djole ga prodaje? :)
ja bih voleo dubak vise od camca, pa klenove po ovcar banji i bucove da ganjam

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
I ja sam danas mušičario. Posetio sam Južnu Moravu i lovio krupne klenove.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Juče sam mušičario štuku po fantastičnom vremenu, na žalost zbog viška obaveza jako kasno sam došao na vodu pa su sva izgledna mesta bila zauzeta.Ipak pale su dve štukice ko penkala,jedan dan udaraju mame sledeći dan juniori,što su bile jedine dve ribe uhvaćene na ritu.Zapanjio sam se kad sam video na koji način lokalni varaličari vode svoje kašikare namenjene štuki.Ono je i za bucova misaona imenica,takvo okretanje ručice mašinice još nisam video,pravdaju se da ima mnogo trave pa zakačinju svaki zabačaj.Zahvaljujem se njihovom neznanju jer će ono značajno doprineti očuvanju štučijeg fonda na ovim barama. 

Prilozi

• penkalo.jpg
    penkalo.jpg
    106,2 KB · Pregleda: 136

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
milantaa je napisao(la):
Mixmaster je napisao(la):
Ja sam i danas posetio J.Moravu.

Mix, na sta si dobijao klena. Jel radi jos bambula?
Ej, juče sam veoma loše prošao, ali sam ovih dana lovio klena na Large Dark Olive i Blue Winged Olive, a veoma slabo na bambulu. Ne stavljaj bambulu veću od broja 16 sve do sledećeg aprila!

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Dana se opet nisam uspio oduprijeti fly groznici.  :-X Bilo me je jako teško nagovoriti, pajto me nazvao i nisam ni sačekao da zausti već sam grabio štap i prsluk...Gorio sam od želje da isprobam novog strimera, ali smuđevi danas opet na dijeti. Dok sam čekao večernji skok, pokušao sam ispipati čime se vampiri hrane, imitacija crvića je izmamila ispod kamenja samo peševe, bijele ribe nigdje, pa dolazim do zaključka da se za njom negdje i moj miljenik smuđ povukao.
A da ovaj mali peš nije bio slučajni prolaznik, pokazalo mi je još par njegovih prijatelja,divljali su za crvićem a kada sam izvadio i petoga za redom počeo sam jigovati novom muhom (imitacija peš-naravno) no bezuspješno. Ni sa obale uz kamen, ni iz čamca na 10-tak m od obale nisam imao ni jednog jedinog kvrca, ipak ću morati čekati kiše i mutniju vodu. Evo tu koja sličica od peševa , egzotike radi ( mali su ali ipak je to još jedna riblja vrsta upisana na moju fly listu  ;) ).

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
ekoljuba je napisao(la):
Nije pes nego glavoc!
Ih, a ja se zaradovao da je Ekoljuba bio na mušičarenju, kad sam video njegov post u ovoj temi. :doh:
Ipak, izgleda da je za ovo u pravu. Peš je veoma slična riba ovom glavoču,  koja za razliku od njega, živi u pastrmskom rejonu krečnjačkih reka.
Nego, Ekoljuba, kako ide mušičarenje?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno