Danas sam rešio da gurglerišem,pošto gi bata Šone razbiva na gurglera,a kod mene ioanko već dva-tri dana voda stoji a još je i na minimumu,pa je trava zagospodarila plićacima.Dođoh na vodu,strava i užas,sočivica,nekakva slama po vodi,gde god provučem vadim kilo trave.Popnem se na vrh keja i čekam.Posle par minuta vidim iza pojasa trave komad kako obilazi jata kedera.Ajde produžujem predvez za još metar,stavljam onaj Robinsonov 0.17mm pa šta bude,bude.Sačekam malo,pa čučeći niz kej.Prvi zabačaj preko svih trava,cim-cim,ništa.Krajičkom oka vidim kako se kederi pomeraju desno od mene.Zabačaj preko trave,posred rupe.Na prvi cim izleće ovaj i nosi i gurgler i travu i vodu sa sve razjapljenim ustima glisira po vodi.Odmah puštam da odnese koliko hoće,ne stavljam strunu na probu.Nabija ludački i rešavam da ga pustim da sam izađe iz lavirinta trave!Nakon pet minuta konstantnog cimanja kroz travu,nekako ga izvlačim u čistiji deo.Jesenji bucov je riba u punoj snazi,pumpanju nikad kraja.Napokon,riba je prihvaćena,na brzinu i šabanski slikana,i vraćena.Pakovanje i kući!