Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
na skroz beli clouser koji je bio koristen na lov bucova duzine oko 5cm ..............sutra sam trebao opet ici al imam trening ujutru.....joj doci ce i taj mart brzo a onda, more eto meeeeeeeee :hammer: :hammer: :hammer:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
hvala,mada daleko sam ja od majstora to je bila pocetnicka sreca i da se navucem na morske ribice. :doh: :doh:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Prekjuče divan dan, sunčan, blistav, miran... tako smo lepo mahali kolektivno na šumaričkom jezeru, probali štapove, vežbali ..... da smo rešili da sutra (juče) obavezno idemo na pecanje.
Jovanča javlja da je jezero odledilo. Puni entuzijazma se spremamo, vezujemo strimere i jedva čekamo jutro.
Trt. Kiša, sastavila nebo i zemlju, jedan od onih dana - da l' da se umijem ili ubijem. Kupimo se i krećemo kroz kišu.
Jovanča čeka ko zapeta puška u kolima i ne stajemo, pravac - štuka. Kiša jedva rosi, mislimo - super, staće.
Kako smo stali i izašli iz kola, tako je raspalila da pada. Jedva se presvlačimo, slikanje na brzinu i ulazimo u vodu.
Prvi deo jezera gazimo lomeći led od 5 - 7 cm. I tako jedno 30 minuta - 100 metara. Mora tuda da se dođe do odleđenog dela, a što se mora nije teško.  Voda nadošla jedno pola metra, pa poznati reperi ne vrede. 
Elem, nekako počinjemo da bacamo, ali svuda je duboko jedva mrdamo. Gde je pre bilo do pola butina, sad je preko struka. Tražimo "staze" za gaženje i mučno idemo napred. Kiki je imao neke napade, ali kao plašenje uljeza, a ne napad na strimer, ostali ništa. Uz put saplitanja, prelivanje vode preko ivice kombinizona, mokrih rukava, gaća (čak mi i rol kragna bila mokra) ponovo kroz led nazad do kola. Sa suprotne obale kederaši konstatuju da smo ludaci, sa čime se slažemo. Tek sada sam svestan da smo  ustvari rizikovali više nego što je bilo potrebno. Svako  saplitanje na podvodne panjeve, bokore trave... je opasno.
Posle, zezanje uz kuvano vince i stomakliju u kafiću.....oporavljamo se i svraćamo do Jovanče na po još jedno kuvano vince i još priče.
Lepo druženje po ružnom vremenu.
Danas opet sunčan i blistav, miran dan. Od tri dana - dva lepa, a mi izabrali najgori u godini.
Slike će da stave Strašni i Vlada.
Ipak je sezona gotova.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ma, ja bi trenir'o i pipirevku - samo da je na moru, em na Kipru.
Toplo, lepo, sunčano, voda....
Ovde je samo sunčano.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
216
juce...  :doh:
Da, ono u pozadini jste led od 5-10cm i morali smo da se probijamo, slike probijanja, drugi put
Rancic, Kiklop, Vlada Todor, Jovanca i moja malenkost  :bye:

Definitivno je zezona gotova, mi smo je zavrsili na pravi nacin, uz gomilu viceva i kuvano vino  :D

Prilozi

• ALIM0675.jpg
    ALIM0675.jpg
    107,3 KB · Pregleda: 139
  • ALIM0677.jpg
    ALIM0677.jpg
    161,3 KB · Pregleda: 151
  • ALIM0678.jpg
    ALIM0678.jpg
    103,6 KB · Pregleda: 165

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Gledam onu prvi sliku i čini mi se da je voda dobra,osim leda,i da se ne razlikuje od mnogo od onog dana kada ste bili pre nedelju-dve!Izgleda da je i štuka otupela od hladnoće čim ništa nije htela da napadne!

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Dobra je voda bila. Nije mutna, nije za čudo ni hladna. Samo je nadošla i nikako nismo mogli da priđemo na mesta od pre i bacamo van pojasa trave.
Sad smo ustvari bacali tamo gde smo stajali prethodnog puta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno