Danas sam vezivao...

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
black panther je napisao(la):
Dešavalo se par puta,Jablanica-Veternica da neće suvu da pomiriše,a na nimfu otkida,pa eto,čisto da imam par komada,da mi se nadje...

Mera predostroznosti, to je vec u redu  :)

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
tommylee je napisao(la):
Blago vama ovdje do 300g na suvu a preko nema šanse!

Tommy najveci klen kog sam uhvatio je bio na musicara 1.370 kg , a kilasi dolaze svake sezone bar po jedan nekad i vise ove sezone nisam imao ni jednog od kilograma imao par komada od 600-800 gr i sve na suvu eventualno na mokru osu , mrava i neke slicne kopnene insekte na vodama gde pecam nikad nisam imao potrebu za nimfama na klena

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
nikola renegade je napisao(la):
Muvama nista ne fali , ali mi nije jasno da si toliko zapeo na klena nimfama , ok za sasts mozda je covek to usavrsio , ali ti ko pocetnik toliko potenciras da nimfaris klena nije mi jasno osnovni lov klena je suvom muvom kao i osnovno ucenje musicarske vestine , razmisli malo  :lud:
sve zavisi od situacije na vodi i sto rece tomi od same vode. ti nikola zivis na moravi veoma uzvodno. bio sam vise puta u vranju i vranjskoj banji i video sam moravu kako tamo izgleda . za moje pojmove i u poredjenju sa mojom moravom veoma je mala reka tako da mi je donekle jasno zasto ti je na prvom mestu suva muva . kako ides nizvodno i reka se povecava upotreba suve muve sve vise zavisi od trenutnog vodostaja jer se klen sasvim drugacije ponasa . jedino po minimalnom vodostaju se mogu uloviti veci primerci u vecem broju na povrsini . kada je kisna godina kao ova jedini nacin za uspesno pecanje je pecati ispod povrsine . panter je prilicno nizvodno od tebe i verujem da mu je morava prilicno veca . samim tim mislim da mu je sigurno veca potreba za ovakvim muvama . jednostavno treba biti spreman na svaku situaciju koja te zadesi na vodi
da ne pomislis da smo mi u nizvodnom delu reke uskraceni za zadovoljstvo pecanja suvim muvama pogledaj ovu fotografiju  :) ribe su ulovljene na bambulu na udici 10

2m496kw.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
black panther je napisao(la):
Nesto sam pokusavao,pa mi recite moze li ovo da posluzi,konkretno su namenjene klenu...
dsc01356.jpg

dsc01337.jpg

P.S Sasats hvala za predloge,poslusao sam tvoj savet,nadam se da ce ovo klenovi da konzumiraju! ;)
sasvim su upotrebljive muve ali kao sto je i tomi primetio moze mnogo bolje da se naveze. na prvoj treba da bude bogatije telo . upotrebi duplo vise materijala i pokusaj da namotas do same perle da ti se sto manje vidi konac . vec sasvim solidno vladas tehnikom vezivanja i ne treba ti puno da popravis nijanse .

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
sasats je napisao(la):
sasvim su upotrebljive muve ali kao sto je i tomi primetio moze mnogo bolje da se naveze. na prvoj treba da bude bogatije telo . upotrebi duplo vise materijala i pokusaj da namotas do same perle da ti se sto manje vidi konac . vec sasvim solidno vladas tehnikom vezivanja i ne treba ti puno da popravis nijanse .
Naravno Sale,ovo telo je osiromašeno jer mi nestalo paunovih isperaka... :doh:
Kad budem nabavio,potrudiću se da vežem malo bolje...
A jel ima veze boja konca sa muvom,ili je to nebitno?
Pozdrav! :thumb:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
ja mislim da je nebitna boja konca . to su nijanse koje ne igraju posebnu ulogu kod klena

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
sasats je napisao(la):
sve zavisi od situacije na vodi i sto rece tomi od same vode. ti nikola zivis na moravi veoma uzvodno. bio sam vise puta u vranju i vranjskoj banji i video sam moravu kako tamo izgleda . za moje pojmove i u poredjenju sa mojom moravom veoma je mala reka tako da mi je donekle jasno zasto ti je na prvom mestu suva muva . kako ides nizvodno i reka se povecava upotreba suve muve sve vise zavisi od trenutnog vodostaja jer se klen sasvim drugacije ponasa . jedino po minimalnom vodostaju se mogu uloviti veci primerci u vecem broju na povrsini . kada je kisna godina kao ova jedini nacin za uspesno pecanje je pecati ispod povrsine . panter je prilicno nizvodno od tebe i verujem da mu je morava prilicno veca . samim tim mislim da mu je sigurno veca potreba za ovakvim muvama . jednostavno treba biti spreman na svaku situaciju koja te zadesi na vodi
da ne pomislis da smo mi u nizvodnom delu reke uskraceni za zadovoljstvo pecanja suvim muvama pogledaj ovu fotografiju  :) ribe su ulovljene na bambulu na udici 10

2m496kw.jpg

Jasno mi je sasats , tacno da je kod nas morava prilicno pristupacnija pogotovo leti , ja obicno posecujem terene ispod kanala koji se uliva iz vlasine u moravu pa je cini malo jacom i vecom ali je ipak manja u odnosu na tvoj teren tako da se slazem sa tvojom konstatacijom , lovio sam klenove na nimfu ali uglavnom imam uslove za suvu tako da ne zelim da propustim to zadovoljstvo , inace je normalno pecati i na nimfu klena ,jedino mrene lovim na nimfe uglavnom zelenih nijansi i teske , mada nisam cesto u tome i nisam lovio neke eksrtremne komade , inace prelepi klenovi, jos na suvu dobra borba  :yeswink: imam i ja neke fotke ali ne bih ovde javno samo je za +18 pa ne bih zbog mladjih osoba  :D :D :D :D :D

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
Pa sta si ti to druze lovio ako je za hag ne razumem ? :doh:

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
acko23 je napisao(la):
Pa sta si ti to druze lovio ako je za hag ne razumem ? :doh:

Ma da se ne ponavljam dete ce opet da mi stuca , sto sam cerkici odneo 4 kom pastrmki umesto 3 dozvoljenih pojedini savesni na forumu hteli da dobiju srcani udar  a moje dete pocelo da stuca  :D :D :D :D

Vrh Dno