Danas sam vezivao...

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Kralj si sa ovim slobodno na Neretvu 01.04.2010 jer ribu dobijaš 100% i to endemsku.
Fazan i Hidropsiha verzija larve-lutke to je baš to što na većini balakanskih rijeka, mora jednostavno mora da uzima pastrva a i veličina je dobRA

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
708
Malo mi je daleko Neretva ali to ne znači da jednog dana neću da dođem, najaviću se blagovremeno  :tbumb:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
vidim da se uveliko spremaju opasne muve za otvaranje  :tbumb:
.... march brown spider ..

p1290039resize.jpg

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Jedna jednodnevkica

Udica TMC 103BL #19
Rep-coq de leon
Telo-fazan
Krila-CDC

Prilozi

• j2.jpg
    j2.jpg
    38,7 KB · Pregleda: 146

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Sedim u fotelji, gledam tv, menjam kanale a na tv-u nista pametno, sve nesto dosadno ili repriza po ko zna koji put...gledam malo kroz prozor, sneg veje, pahulje od "kilo" polako ali sigurno zatrpavaju moje "selo", opet nazad pogled na tv i zaustavim se na nekom beznačajnom programu na tv-u, več sam negde odlutao u mislima i uopšte ne registrujem šta ovi pričaju niti šra je na tv-u...gledam a ne vidim i nečujem ništa...u glavi mi se mota jedna zamisao...strimer (opet  :D) ali da ga uradim od nekoliko različitih materijala...i tako ja vadim roza i crvenu polarnu lisicu, chartreuse i beli bucktail, isto tako slinky fiber kao i buck tail boje, pa onda gledam petla za strimere...eh, nemam belog nego samo chartreuse i narađastog...mislim si da i to mora biti ok ali nije bas tako kako sam zamišljao, nema veze idemo dalje, vadim još i kristal fleš perla i chartreuse i to sve počnem vezati na tubicu....pa redom: prvo beli bucktail oko cele tubice + još 1x takom oa onda perla kristal flasj tek toliko da je duži od bucktail vrhova, pa preko beli slinkiy fiber pramen, preko opet kristal flash u dužini slinkya koji je sada duži od bucktaila i kristala ispod, onda vežem ispod beli bucktail, gre vežem dva petlova pera chartreuse i kontam da su mi kraca nego sto bi ja hteo ali ajd kada sam vec dovde dosao idemo napred, a želio bi da su bar 5cm duža i idu preko celog materijala ali trt...sta je tu je, pa preko njih vežem chartreuse kristal flesh, preko toga chartreuse slinky fiber pramen, ispod beli bucktail, pa odmah iza njega kraći crveni pramen polarne lisice da simbilizira prsne perajice, gore vežem chartreuse bucktail, pa ispod beli bucktail, gore vezem tri naranđasta petlova pera u flatwing stilu isto kao sto sam i ona pre vezao, preko toga gore chartreuse bucktail i ispod beli bucktail, sa obe strane gde če doći oći vežem ređi a širi pramen roza plarna lisica, nekih osam fibri pauna vežem gore na chartreuse bucktail, nanosim prvi sloj epoxya za formu glave, kada se epoxy skoro stegnuo nalepim 10mm široke crvene oči i još jednom pređem epoxyem...okrećem ja to, gledam i sve se lepo vidi, u vodi će to biti još bolje a posebno nakon nekon vremena kada dovije pravi oblik....sviđa mi se, nije nešto extra ali meni se baš dopada a mislim da če se i ribama....Kada se epoxy totalno bude stisnuo malo ću ga staviti i pod vodu da vidim da li će biti tako kako predviđa.
e zimo, zimo, nisi za ništa  :doh: :D

Prilozi

• na tubici.jpg
    na tubici.jpg
    55,8 KB · Pregleda: 130

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo, jos jednu imitaciju navezah a nije strimer.... :hammer:

Prvi put radim ovakvog krznokrilca, telo sam mu uradio od žutog raspredenog učkura u koji sam udabirao malo sivog zečijeg dubbinga, grudi su paun udabiran crnim antronom. Udica je #10 hayabusa. Kada je mokar izgleda vrlo živo.

Prilozi

• larva krznokrilca.jpg
    larva krznokrilca.jpg
    33,4 KB · Pregleda: 417

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
hvala, jedva cekam da ih isprobam, uradio sam 4 takva ista.  Dva sa sivom zečijom poddlakom i dva sa maslinastom. Recept je u listu Mušičar #11.  A ima i na Globalflyfisher-u (http://globalflyfisher.com/patterns/sharks-caddis-larva/).

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Seb hoću jednu ovu paklaru pošto po to da pazarim stvarno bi na ovo luibin morao udariti

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
381
Danasnji ucinak :). Nisam zadovoljan ali bice bolje...

Prilozi

• DSC05200.JPG
    DSC05200.JPG
    42,3 KB · Pregleda: 144
  • DSC05205.JPG
    DSC05205.JPG
    40,3 KB · Pregleda: 139
  • DSC05210.JPG
    DSC05210.JPG
    41 KB · Pregleda: 134

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
na takve imitacije malih jeguljica i ostalih ribica kao što su gavuni itd. lubin i ostale predatorke oce da lupe bez ipo frke... vrlo jednostavan je za vezanje pogledaj ova dva linka http://www.aswf.info/images/SURF_CANDY.pdf ili na http://globalflyfisher.com/patterns/surfcandy/

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Nema se materijala prika jednostavnije da mi pošalješ 1-2 ja tebi pošaljem perja od šljuke za mene boljeg od jarebice a ti nemožeš doći do toga
:bleh:
A asaderov sedž je jednostavno bolestan sigurno će ga uzeti u sumrak svaka riba koja muhe jede a ima bar 25 cm dužine
stvarno extra!

Vrh Dno