Danas sam vezivao...

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
708
Sa onakvim perlama može jako lepa mrdajuća imitacija kamenjarke da se napravi.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
da, i za nju sa crvenim perlicama....evo ja ču jednog da uradim samo da se lepak na zadku osuši. ovo ču probat škobalju ponuditi, em ljašti em je zeleno....valda če mu se dopasti  :blush:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
dobre nimfe sve redom  :tbumb: a najvise mi se svidja ona od perlica  :yeswink: odlicna ideja  :)

evo i ja vezivao nesto za klenove i pastrmke ...

p3180363resize.jpg

p3190343resize.jpg

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Drogi izgleda da su savjeti u pogledu mekoće materijala urodili plodom sad mi ova tvoja imitacija izgleda daleko lovnija nego predhodna verzija :tbumb:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
708
Bloodworms... 20ica i crveni konac i to je to.

Prilozi

• VDV larva 001.jpg
    VDV larva 001.jpg
    65,8 KB · Pregleda: 180

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Strelko jedan savjet nije na odmet probaj ove sitne crvene nimfe napraviti tako da položiš vunicu od koje ćeš praviti nimficu vodoravno sa otežanom udicom od rupe prema zadku ostaviš malo da viri jedno polovinou dužine udice uzmeš zlatnu žicu namotaš preko ove vunice ili konca gusto da je drži, napraviš trup željene boje i porebriš zlatnom žicom jednostavno čvrsto lovno a i vole sve ribe da im bar malo nešto sjajucka. :smoke:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
708
Hvala na savetu Silvio, ja sam hteo da ove larve namaju ništa svetlucavo i da budu u maksimalnom minimalizmu. Dužine cu od 1cm do 1,4. Vrlo su male jer bodorka koju imam na umu živu u jako bistroj bari.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
156
Strelac je napisao(la):

Jesu lepe, al iz mog iskustva ovaj rep će da smeta. Promašaja i cimkanja indikatora neće da nedostaje. Savet: izbaci rep, dodaj neko malo otežanje (3-4mm olovne živce popreko ili motana najtanja ili najsitnija glava). Paun za glavu isto nije loš. I još nešto, meni se najbolje pokazala žuta boja, radi i crvena, al žuta ubija.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
16
Jr je napisao(la):
Strelac je napisao(la):

Jesu lepe, al iz mog iskustva ovaj rep će da smeta. Promašaja i cimkanja indikatora neće da nedostaje. Savet: izbaci rep, dodaj neko malo otežanje (3-4mm olovne živce popreko ili motana najtanja ili najsitnija glava). Paun za glavu isto nije loš. I još nešto, meni se najbolje pokazala žuta boja, radi i crvena, al žuta ubija.

:yeswink: :yeswink: :yeswink:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Lep savet si dobio STRELCE od Kuzme i JR.-a
Prosle i preprosle godine sam malo vise paznje posvetio barskom musicarenju tako da sam imao malo vise vremena da eksperimentisem sa mamcima (imitacijama)
Definitivno dve boje koje daju najvise rezultata su upravo boja tvojih crvica,i LIMUN ZUTA porebljena bakarnom zicom.
Evo ga moj favorit za bare koji me nikada nije izneverio,na 16-ici.....

Prilozi

• Za bodorkee.jpg
    Za bodorkee.jpg
    156,4 KB · Pregleda: 173

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
E ovo sam ti govorio strelko treba da izgleda ovako kao u foxa samo malo da viri vunica s kraja udice jedno pola dužine sigurno neće smetati bakarna ili zlatna žice 3-4 rebra vidjet ćeš da će loviti ako ne bolje od ovih tvojih onda barem jednako preporučio bih još ovakve jednostavne nimfice u crnoj obavezno i narandžastoj boji :tbumb:

Vrh Dno