DISTANCE CASTING- realna potreba ili ne?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Video, video, video...!!!
Dajte video! Hocu da gledam i naucim. Ko je to bacao 25, 30 ili 40 metara i lepu seriju bilo kojih riba nalovio? Stvarno zelim to da gledam. Ako nema takvog snimka, neka mi neko to na svom primeru pokaze. Doci cu da gledam. Volim to da gledam. Pomozite mi, molim vas, da dodjem do takvih snimaka. Platicu. Ali da ne budu barakude, tarponi, bonefish, lososi, ajkule, morske pastrmke, mladice, tajmeni, brancini, striperi..., jer prosecnog i natprosecnog musicara Srbije i Balkana interesuju klenovi, pastrmke i lipljeni. U 99 % slucajeva.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
I sad nema videa i sta onda. To onda znaci da si u pravu i da ne treba da neko daleko zabacuje. Zaista besmisleno. Ja dosta primenjujem tehniku sunjanja i prikradanja ribama, ali isto tako znam da je u nekim slucajevima NEOPHODNO da se daleko zabaci, a i ti to dobro znas. Nije samo Drina famozna po tome, postoji i mnogo drugih situacija. Secam se pre jedno 5-6 godina cuvenog Zelenog vira na Visocici. Pastrmka je radila na 25-30 metara od realno jedingo mesta gde moze da se baca i moje tadasnje znanje i pribor su me oNEmogucili da ih lovim. Sedeo sam na obali i plakao u sebi. Zato netreba kuditi one koji zele da ovladaju tehnikom dalekog izbacaja. Ne treba se smejati i podjebavati one koji vezbaju na livadi, jer ce im se trud pre ili kasnije isplatiti!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Laki, pogresno si protumacio moje reci. Ja mnogo volim da gledam i ucim o musicarenju. Zato bih voleo da vidim i to sto nikad nisam video. Ima puno FF DVD i VHS snimaka na trzistu. Zaista zelim da gledam prakticnu primenu long distance castinga u slovima gde je nemoguce loviti umerenim zabacajima. Ako na ovom svetu ne postoji takav snimak, koji bi mogao da bude nesto kao dokaz tvrdnje da je bacanje u daljine realna potreba, onda sam ja u pravu i to je lagarija i prevara. Ako nema videa, moze i neka prica iz iskustva. To ce biti mnogo slabiji "dokaz", ali poverovacu ako zvuci iskreno.
Istovremeno, ja mogu na vecini reka Srbije, prakticno i bez problema dokazati da je zabacivanje preko 15 metara, nedelotvorno i pogresno. Bilo kome. Pocetniku, iskusnom musicaru, pa cak i profesionalcu. Svakodnevno to radim.
Necu se ljutiti ako me neko ubedi u suprotno. Naprotiv, bicu srecan sto sam dosao do novih saznanja. Primenio bih to ubrzo.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ja sam ti i napisao pricu, sam znas kako Zeleni vir izgleda, znas gde se zagazi i znas gde je stena niz koju se spustamo. Kada pastrmka bucka uz samu stenu, zabacaji od 15 m ne pomazu!

M

Mr.Zakula

Guest
Evo,josh malo,pa cu da udjem u desetu godinu mushicharskog staza,a da nijedanput nisam imao potrebe za long distance castingom!Drina je mislim jedina reka u Srbiji,gde treba da se koristi long distance casting suvom muvom,itd....Ja izuzetno volim Double haul tehniku,i veoma dobro sam je uvezbao,izbacujem ceo DT 5,ali samo kada se zezam!Nikada nisam imao potrebu da razvlachim tolike metre u vazduhu zbog ribe!Cela istochna i jugoistochna Srbija,ima reke,na kojima trebash maksimalno da razvuchesh 15 metara konca...Postoje i ekstremni sluchajevi,kao Lakijev npr.,ali to se desi jednom u deset godina!Shunjanje,tj. prikradanje, bi trebao da bude sastavni deo svakog mushichara...Treba da vidite Mix-a,kako lovi,sve cem vam biti jasno!!!Crocodile Assasin!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ovaj Zakula zajebava. Nadam se da se ljubitelji long distance castinga nece naljutiti. Ipak, ovo je forum gde treba videti najrazlicitija razmisljanja.
Ja bih voleo da vidim kako neko trti ribe long distance tehnikom. Laki mi je napiso pricu o ribi koju nije ulovio. Ja hocu da cujem ili jos bolje vidim da neko ULOVI (nalovi).

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Koliko mi je ovo sve smesno, mislim da je najjednostavnije reci: " OK Mix u pravu si"

Cemu uopste ceo ovaj thread sem da ide u smeru rasprava. Od pokretaca threada koji tvrdi da FFFE instruktor moze da se postane za 2 nedelje treninga, da je bodorka extra trofej, da je klen najbolja musicarska riba atraktivnija i od pastrmke i od lipljena, da je bambula najlovnija muva na planeti,... nije se moglo ni ocekivati da kaze kako je potrebno nauciti plasiranje muve na neke vece daljine od 15m.
Ocekujem ove zime kada krene da ga drma kriza neodlaska u ribolov, da pocne da ubedjuje ljude kako ustvari belo nije belo nego nam se samo prividja i kako crno nije crno vec nijansa zutog.

Kontras bre ljudi sta je vama! :hammer:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ovaj Zakula zajebava. Nadam se da se ljubitelji long distance castinga nece naljutiti. Ipak, ovo je forum gde treba videti najrazlicitija razmisljanja.
Ja bih voleo da vidim kako neko trti ribe long distance tehnikom. Laki mi je napiso pricu o ribi koju nije ulovio. Ja hocu da cujem ili jos bolje vidim da neko ULOVI (nalovi).
Ovaj MixMaster zajebava. Nadam se da se ljubitelji short distance castinga nece naljutiti. Ipak, ovo je forum gde treba videti najrazlicitija razmisljanja.
Ja bih voleo da vidim kako neko trti ribe short distance tehnikom. Lipljena, stuku, morsku pastrmku, bonefish-a, stripera,... Ja hocu da cujem ili jos bolje vidim da neko ULOVI (nalovi)ove vrste ribe zabacima od 7 do 12,5 metara.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja, Laki i Simpson smo sa odusevljenjem gledali snimak FlyRoders Guide to Pike, gde su americki musicari razvalili ogromne stuke. Ni jedan zabacaj nije bio duzi od 12,5 m, a najkrupnije su lovili pred samim nogama!
Imam CD i vrlo rado ga narezujem svima. Opasan film!
I ja sam najvecu stuku zakucao na 5 m od sebe, najveceg klena na 7 m, najvecu potocnu pastrmku na 3 m i najveceg lipljena na 10 m... a ja ne lazem kad je o ribolovu rec.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ne ne nije se simpson odusevljavao uopste, niti se ikada simpson odusevljava video kasetama namenjenih reklami.
Nadji mi bilo koje mesto kod nas gde ces da pecas onako kao na tim kasetama i tu kolicinu ribe? :lol:

A i to sa zabacajima na toj kaseti i nisi bas u pravu da je najduzi 12,5m. Oni bre imaju mocuge kojima 20m strune dizu sa vode i odmah ih vrate!

Ili ti volis da vidis samo ono sto tebi odgovara? :hammer:

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Za 10 dana na kavijarac i plovak mogu da povadim svaku pastrmku na bilo kojoj reci, da dokazem da je to efikasnije od musicarenja, koji ce mi klinac trosenje vremena na pravljenje muva, na uvezbavanje efikasnog izbacaja, vodjenje muve, al tu nema chari, dokle god budemo u ribolov isli zbog ribe, od nas nema nista. Jos uvek u nama chuchi primitivna misao, da namlatimo sto vise ribe, kao da cemo ostati gladni. Ribolov bi trebao da bude nacin zivljenja svakog od nas, da ribu koju lovimo smatramo sebi ravnoj, tako cemo je postovati i nakod uspesnog dvoboja vratiti je neostecenu u vodu do sledeceg. Dok svi ne usvojimo ovaj stav reke ce nam biti puste prepustene same sebi, ali opet vaspitne mere p :cry: o dzepu mogu svakoga navesti na pravi put! :hammer: :hammer: :hammer:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Nije trebalo da se mesam u ovo frljanje u dalj. To nije tema za mene. Ima kog to interesuje i lepo je da pise o tome. Ja sam samo hteo da iznesem svoj stav da bacanje predaleko nikad ne donosi znacajan ulov.
Samo jos da izpoodgovaram Simpsonu i Milancetu .
Milance imam taj stukaroski disk. Gledaces ga. Mislim da se moze i skinuti sa Interneta. A imam i kameru, pa cu da snimim Simpsonu kako se love nase stuke. Isto, na par metara od sebe. Jedina razlika je sto su sitnije, jer nasi varalicari, kederasi i ostali cim cuju da radi stuka, ne pomeraju se sa bara dok ih ne istrebe. Ali ima i na nasim barama musicara koji duboko gaze i zabacuju iz sve snage. Talasaju cele bare i nista ne love. Kad su takvi prisutni, nazalost, i ja nista ne ulovim, jer nasa (ona koja je prezivela sve) stuka nije naivna.

Vrh Dno